reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

:tak: mam wielkie obawy z tą ciążą Jula była planowana chciana a tu prosze niespodzianka... jestem w ciazy chodz wcale sie o to nie starałam...QUOTE]
Ja też sie nie starałam i nadal nie moge wyjść ze zdumienia jak to sie u mnie stało, z obawy przed ciążą nie dopuszczałam do siebie mojego męża:tak: tylko jeden jedyny raz na 5 dni przed terminem kolejnej miesiączki...której już nie dostałam...a 2 tyg. później ujrzałam na teście 2 kreseczki :szok:

Ale duuużo nas się tu zrobiło :-) gratulacje dla kolejnych wrześnióweczek.
Ja dziś czuję się jakbym miała pęknąć, mam uczucie przepełnienia w brzuchu, nic nie mogę zjeść..
Dziewczyny czy to prawda, ze w kolejnej ciąży szybciej wywala brzuszek niż w pierwszej?

Ostatnia edycja:
reklama
Haszi, ale jaja, jak byłam sierpniówką 2008 to trochę Was lipcówki podczytywałam , bo byłyście miesiąc do przodu. Tak, żeby wiedziec co mnie czeka...A teraz razem jesteśmy wrześniówkami.

Ja sama obliczyłam termin porodu, wychodzi mi na 15 wrzesien, ale ja znam i date poczecia i date OM. Szkoda tylko, że nie ma suwaczków uwzględniających długośc cyklu, bo ja mam cykle 29, a wszystko jest na przepisowe 28. I dzięki temu według suwaczka to 4, a nie rzeczywisty 3 tydzień:dry:

Pysia coś mi się wydaje, że już tu z nami zostaniesz:tak:
JA też miałam bladą ale widoczną:tak:
A ja czuję się dziwnie:baffled: Wydęło mi brzuch jakbym była juz w 5 m-cu...nie wiem czym to jest spowodowane:no: Nie zapinam się w za duże spodnie:confused:. I w ogóle czujędyskomfort przy siadaniu..cały czas coś tam się dzieje:baffled:
Oprócz tego to luzik...........póki co;-)
A właśnie.terminy porodu same sobie liczyłyście??? Bo ja do wizyty mam sporo czasu, a nie wiem jak sobie to policzyć..od daty@???:confused:
Mam dokładnie to samo!!!
Muszynianka21, masz 5-miesięczne maleństwo...To ja już przestaję narzekać, że nie dam rady..

Ostatnia edycja:
saly witaj mamy ten sam termin
A mi brzuszek rzeczywiscie szybciej robi sie okrągły niz w pierwszej ciazy .
a tak poz tym to ciagle nie moge uwierzyc, mimo ze wizyta u gina i usg potwierdzajace mialam w piatek.

No ja czekałam na brzuch w drugiej ciąży do prawie 5 m-ca, może dlatego że należę do krąglejszych kobitek ;) Teraz też ciągle mi się wydaje że już troszkę mnie wydyma ale może to moje domniemywania

dzięki ale coś nie tak...m wyskakuje że poczęcie 28dc a ja miaąłm owulke w danich 11-13dc....kurcze pytam bo wszędzie wychodzi mi inny termin i inny wiek ciąży. Kupiłam sobie pamiętnik ciążowy i tam już jestem w 6tc a na suwaku w 4 a na suwaku z innej stronki w 3!! ehhh musze chyba czekać naginka......to sobie poczekam:baffled:

Haszi, ale jaja, jak byłam sierpniówką 2008 to trochę Was lipcówki podczytywałam , bo byłyście miesiąc do przodu. Tak, żeby wiedziec co mnie czeka...A teraz razem jesteśmy wrześniówkami.

Ja sama obliczyłam termin porodu, wychodzi mi na 15 wrzesien, ale ja znam i date poczecia i date OM. Szkoda tylko, że nie ma suwaczków uwzględniających długośc cyklu, bo ja mam cykle 29, a wszystko jest na przepisowe 28. I dzięki temu według suwaczka to 4, a nie rzeczywisty 3 tydzień:dry:
no włąśnie bądź tu mądry:wściekła/y:
Dziewczyny Wy nie puchniecie???

witam ciężarne kobietki, ja kilka dni temu ze względu na brak miesiączki zrobiłam sobie test ciążowy i wyszedł pozytywny,dzisiaj ide po raz pierwszy do lekarza mam nadzieje ze test sie nie mylił ,oprócz braku okresu dopisują mi również dolegliwości ciążowe tzn;straszny ból piersi i ciągłe zmęczenie. Jeżeli lekarz potwierdzi ciąze to dołącze do was ,dodam tylko ze o dzidzie starałam sie od grudnia2008 roku i mam już dwie wspaniałe córeczki:-)
witam tak jak pisałam byłam dzisiaj u ginekologa i usłyszałam to co pragnęłam usłyszeć!!!!!!
Jestem w pierwszym miesiącu ciąży:-):-):-) po roku starania doczekaliśmy sie z mężem naszej fasolki

reklama
Do góry