reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam wieczorowa porą!
Wooo rety, pierogi z jabłkami i cynamonem!!!!!!!!!! musza byc pyszne...jacie no juz bym zjadła ;)

Gizelka tule mocno...nie daj sie losowi...pamietaj- co Cie nie zabije to cie wzmocni.

I co ja tam jeszcze miałam napisac...oj, pamiec mnie zawodzi, dzis znowu zapomniałam wziąść tabletki anty. ..ech

reklama
ufff co za dzien Franek w zasadzie w ciagu dnia przespał godzinę:szok::szok::szok::cool::cool: synek uparciuch po tacie mimo zmęczenia spac nie chciał , o 20 wreszcie bateryjki mu padły :-) a ja przed chwilą wypisałam kartki świąteczne uffff i teraz mogę iśc spać , choć góra prania do składania na mnie zerka złowieszczo:eek:

Magi
ja też mam wpadki tabletkowe , przed ciążą to było u mnie nie do pomyślenia a teraz fiuuuu w głowie papka i mam sklerozę:shocked2:

Ło rany, Magi przypomnialas mi...o tabsach :szok: Ja za poradą Onionka nastawialam budzik na 21, ale jak rano nastawiam na jakas godzine inna, to pozniej zdarza sie ze juz nie nastawie na 21 i zonk, z reguly kochanie mi przypomina jeszcze przed budzikiem, ale dzisiaj pojechalam szybko na zakupy do biedronki tuz obok, potem kapiel, przyszla tesciowa i zlecialo do 22, i teraz. juz wzielam :-) Na szczescie do 12 h spoznienia dzialanie tabletek jest calkowicie zachowane .

Alcia- ja wlasciwie jem wszystko, naprawde juz nie cuduje czy pieczone czy smazone, tylko ostatnia wysypka mnie do pionu postawila, i moze to ze Julka nadal ma bole brzuszka-wzdecia okropne i widze ze nawet bez tego mleka w mojej diecie -baczki nadal atakuja. Na wigilie i tak jadlabym wszystko oprocz kapuchy z grzybami czy grochem, smzaonego karpia , barszcze, makowca, piernika jak najbardziej. Nie wiem tylko jak grzyby , bo one bywaja z kapusta ciezkie i dla zdrowych ludzi , tylko dlatego, podobnie z pierogami z tym farszem, a te z jablkami sa naprawde pyszne , wiec czemu nie sprobowac zamiast kapuscianych :-)
Moja lady jeszcze nie spi, juz 2 h po kapieli a Ona dalej ciumka smoka i sie wierci, a rano pospi pewnie dlugo, no tak ma...ale czasem marze o calkiem wolnym wieczorze tak załóżmy od 21 , a tak to caly czas latanie do niej podac smoka,albo cyca. No nic to, nie narzekam bywa gorzej, a nie jest przeciez źle.
Gizelko- domyslam sie jak trudna bedzie dla Ciebie rozlaka z Michalkiem, ale to szybko minie, zwlaszcza jak sie ciezk pracuje...zleci i wrocisz Kochana do synusia, zycze Ci dobrej pracy w Pl w nowym roku, bo pewnie teraz to juz trudno. Tesciowej uwagi wloz miedzy bajki, przeciez wiesz ze niektore tak lubia pogderac, a synowi ciezko stanac miedzy nie, tak juz maja i co zrobic. Rob swoje. A kto zajmie sie Michalkiem, tesciowa i maż ? Jejku, to takie trudne :-( Trzymaj sie dzielnie i wracaj do nas szybko. A psychiatra tez nic zlego, jesli nawet, w USA jest nawet modne miec psychoanalityka- cyli psychiatre, leczy sie cialo, leczy sie tez dusze. Ale ja mysle, ze potrzebny Ci odpoczynek, dystans i zaden lekarz sie nie przyda, trzymaj sie dzielnie.

Kalcha-dziekuję za informację :-)
Pisze na raty i skonczyc nie moge, Julka nadal nie spi, znowu jadla i oczy wielkie robi, zostawilam ja w kolysce powinna sie niedlugo ululac.
Dobrej nocy Dziewczyny!

Dobry wieczór :)
Widzę, ze dużo nas padniętych dzisiaj... Moja mała dzisiaj nie spała od 10 rano do 21:10 :szok: I chyba tylko raz czy dwa ziewnęła... Niezmordowana była, naprawdę... A ja rano, gdy drzemała, opróżniłam półki w łazience, chciałam sobie porządki zrobić, i tak to cały dzień leżało... Mata, huśtawka, książeczki, dzień jak co dzień, a ona oczy w słup i uśmiech od ucha do ucha do mnie :)

Hausfrau, Alcia, Kasik
, ja też jestem sama z Hanią, mimo że mój mąż pracuje w domu! Po całych dniach (a czasami i nocach, weekendy też często wchodzą w rachubę) siedzi przy kompie, właściwie tylko przy kąpaniu pomaga, dwa razy od urodzenia małej zaoferował mi, żebym sobie wyszła gdzieś np. do Biedronki!!!! :szok: Skorzystałam, bo taka okazja może nieprędko się powtórzyć! W końcu ja wg niego to mam labę... Szkoda gadać... Hausfrau, mój, nawet jak nawrzeszczę, to by palcem nie kiwnął...

Gizelko, głowa do góry! 3 tygodnie prędko miną. Decyzja na pewno była trudna, ale niestety są rzeczy silniejsze od nas... Sciskam Cię mocno!!!

Zmykam spać, do jutra! :-)

U nas się znarobiło Hania przestała tolerować kogokolwiek jedynie mama może brać na ręce inaczej ryk... i mam mały meksyk w domu bo mąż stara się ją oswoić ze sobą na nowo...
ojej nie wyobrażam sobie tego i dla mojego D chyba by serce pękło żeby na jego widok synek beczał. Emilek na szczęście nie wnika kto go nosi aby nosić, choć się staram jak najmniej

Beniu ja uwielbiam jabłka z cynamonem, w każdej postaci, i na wigilię do mamusi na pewno zaserwuje
co do pamiętania o tabletce to ja mam ustawione w kalendarzu w telefonie, żeby codziennie przypominało (tam jest taka opcja czy codziennie, czy cyklicznie, czy tylko raz) i wtedy budzik zostaje "wolny"

Gizelko 3 tygodnie szybko minął, choc na pewno będzie cięzko, obys wiecej nie musiała wyjeżdżać, trzymaj się Kochana

mój Emilek rozpoczął etap wielkiej przyjaźni ze smoczkiem, nie wiedziałam ze dziecko moze tyle smoka ssac, w nocy zaczał się budzic 3-4 razy (a juz było 1-2) i za kazdym razem jak go wyjmuje z łóżeczka to kciuk w buzce. Emil ma smoczek Aventu i mu często wypada i koleżanka doradziła żeby kupić inny np Lovi bo jest zakończony taką kuleczką

i jak mi dziś się uda to wyskoczę do proktologa, bo dalej mnie pobolewa i krew leci, po toalecie, hemoroidy to raczej nie są, tylko szczelina odbytu (juz kiedys miałam zabieg na to)

Dzień dobry.

Poczytałam co u Was i widze że zmęczenie wykańcza większość z Nas..

Mnie wczoraj dopadła taka chandra że hej. Byłam u gina, tuż przed świetami pobiorą mi wycinki do badania, jezu jak jak nie cierpie tego oddziału!! Poza tym dzieci cały czas przeziębione, na leki wydałam już chyba z 300 zł, zamiast przygotowywać się do świąt biegamy od lekarza do apteki i tak wkółko.

Mnie brak snu doskwiera już od 4 lat, niestety dzieci nocne marki, śpią niespokojnie.. Efekt? Nerwica, praca mózgu prawie jak u jaskiniowca:cool:Czasami nie potrafie sklecić zdania, zapominam jakich słów chciałam użyć.. Masakra.
Oddam nerke za przespane noce;-)

Gizelka - trzymaj się kochana, dasz rade, nie daj sie losowi, całym sercem jestem z Tobą!

Alcia - mam nadzieje że już niedługo ciepełko zawita w Twoim mieszkanku:-)

Spokojnego dnia kobietki.

Hej!
Jak ja sie dziś źle czuje:-(. Oczy dalej mi ropieją i już mam tego dość. Ide dziś do lekarza bo zwariuje. Dodatkowo po wczorajszej kłótni mam moralniaka że przegiełam troche. Ah ciężki dzień sie zapowiada. To ponarzekałam;-). A teraz coś na lepszy początek dnia żebyście miały super humorek!
[video=youtube;crf5GFoHK2g]http://www.youtube.com/watch?v=crf5GFoHK2g&feature=related[/video]
Ja boki zrywam z tej pogadanki.

hej dziewczyny!!!!!!!!!!!

agim oddam i cały tydzień przespanych nocek za jeden dzień w którym mała pospi w jedym ciągu choćby 2 godz. bierzesz???? Moja nocki ma rewelacyjne śpi od 21.30 -5 potem o 7.3 karmienie i do 9 dociaga ale potem przez caly dzień 2-3razy po 15 min.

Mnie też zmęczenie dobija ale psychiczne, normalnie jak mała wstanie to jestem spocona ze stresu że już dziś nie zaśnie i że muszę przemęczyć się z niż do wieczora.....MASAKRA!!!!!!!!!Jak ona zasypia to ja też i praktycznie nie widzę jej jak śpi i odnoszę wrażenie że ona nie śpi wcale....:-(

Matko i jeszcze jutro moja firma ma kontrole z ZUS-u....Jezu zawsze przed świętami jakaś instytucja mnie kontroluje.....mam taki młyn w życiu a jeszcze ci....

Laski nie daje rady do was pisać...naprawdę nie daję rady....:-:)-:)-( teraz piszę kosztem makijażu, uczesania się i ogarnięcia domu.....ale dla was jestem gotowa na te poświęcenia:tak:

Lecę i nie napiszę że jeszcze wrócę bo nie wiem jaki mnie dzisiaj dzień czeka:szok:

Ściskam was kochane bardzo bardzo mocno!!!!!!!!!!!!!!!!

skrzatku
normalnie wymiata ta pogadanka!!! :-D:-D:-D Pięknie te dzieciaczki mówią!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Witam,
młody dzisiaj strasznie marudzi od rana.. ehhh, ale za to w nocy sie wyspałam bo obudzil sie o 2 i pozniej przed 7 takze nie moge narzekac:)
gizelko współczuje tak trudnej decyzji o wyjeździe i nawet nie wyobrazam sobie jak Ci ciezko zostawic maluszka na te 3 tygodnie, ale niestety w Polsce bardzo trudno z praca. Wiem cos o tym, bo mój mąż po przeprowadzce dopiero teraz zaczal pracowac i nie jest to cos wyjatkowego, bo pracuje na magazynach( niestety koniecznosc bo oszczednosci sie koncza)...a w pazdzierniku bronil prace licencjacka, takze z wyzszym wykształceniem na wozek widlowy, masakra. Mamy nadzieje ze wiosna znajdzie cos lepszego. Wiec nie załamuj sie kochana wierze, ze i Ty w nowym roku znajdziesz jakas prace.
skrzaciku ile razy słucham te wypowiedz dzieci to pojawia mi sie usmiech na twarzy:)
spadam pozmywac naczynia i sie ogarnac, bo wyglądam jak strach na wróble:)
miłego dnia

reklama
Witam przy kawci !!

skrzacik rewelka pogadanka :) "pocałowywać"

Oj kochane jak tak czytam to co piszecie o zmeczeniu itd. to nic nie nasuwa mi się na usta tylko slowo "szacunek" dla was wszytskich!!! Dla multimamusiek i dla tych które są całe dnie sam na sam ze swoimi pociechami
marbus Twoja sytuacja mnie rozwaliła.. dlatego że mój P też pracuje w domu ale ja go musze przywracać czasem do pracy bop on co chwile chce pomóc i przychodzi i pyta a Ty nie jesteś zmeczona? pomóc wam? Nie ma co jest kochany i bardzo o nas dba i szczerze jak by siedziała w domu i nie ruszył się żeby pomóc w czymkolwiek to chyba bym go walneła... |Ehh Ci mężczyźni.. Ale my i tak silne jesteśmy i damy radę bo kto jeśli nie my??

U nas nocka wspaniała Hania poszła spać o 20.40 wstała o 3.30 i o 8 teraz już zalicza pierwszą drzemkę więc mam chwilę na kawkę pozbieram pranko może coś wyprasuję jak wstanie młoda nakarmię i zmykam na zakupy poniekąd lekko świąteczne, bo u nas raz w tygodniu jest prawdziwy targ gdzie przyjerzdzaja hodowcy i można przed świetami oprócz świeżej "zieleninki" kupić np. susz owoców z polskich owoców a że nie lubię tłoku to wolę zakupić to już teraz a nie narażać się na gorączkę przedświąteczną.

Dobrego dnia kochaniutkie!! Oby wszystkie dzieciaczki dziś były grzeczniutkie a mamusie miały chociaż godzinkę wolnego na głęboki oddech!!!

Do góry