Hejka,
Witaj Jojo, witajcie nowe Mamusie :-)
Paulka, dziewczyny dobrze Ci napisały, nie stresuj sie, ksiazkowe wzorce sa tylko wzorcami mniej wiecej i kazde dziecko nie dosyc ze rozwija sie indywidualnie, to jeszcze w roznych okresach moze cos robic szybciej a cos pozniej. Pewnie ze szelki malego troche ograniczaja, ale nic sie nie martw On to szybko nagdoni
Tak w ogole, to czytalam a starszych wydaniach Dziecka- mam chyba z 50 starych miesiecznkow od znajomych , taki pamietnik-blog jednej z mamus i tam ciekawa rzecz- gdy jej coreczka wowczas 4 miesieczna nie przekrecala sie na boki sama na wizycie u pediatry, to ta zapytala ja (lekarka) czy dziecko czasem za duzo nie prebywa w bujaczku lezaczku zamiast na podlodze( sic!!!) czyli na kocyku, na macie, na czyms twardszym bez poduchy pod glowa...bo wlasnie wtedy nasze dzieci maja szanse cwiczyc swoje miesnie i nowe umiejetnosci, w lezaczku to fakt ladnie cwicza chwytanie, ogladanie i sluchanie ale...przewrotek sie nie naucza :-) Wiec zaczelam od wczoraj rozkladac koc na podlodze i tam pielucha pod buzie i mala sobie cwiczy, na macie tak samo tez tam klade, jest bardziej twardo niz na lozku, bujaczek bedzie od swieta :-)
Mnie o dwielkie dziwo jeszcze wlosy nie wypadaja, bylam 3 tyg temu u fryzjerki i chwalila ze sa geste i ladne...ale zebym sie nie cieszyla, bo jak przestane karmic to i tak wypadna , hihihi :-) Ja to przypisuje temu ze wciaz lykam tak jak w ciazy te tabletki -
falvit(bo tani ;-) ) tym razem- dla ciezenych i karmiacych i dzien w dzien razem z
tranem to zazywam. Wiem, ze tak jak
Alcia napisala wlosy i tak wypadna bo to wplyw hormonow je tak ladnie trzyma ;-)
Gaja- dobrze, ze Maksiowi juz lepiej. Clotrimazolum to ostroznie to lek na grzybice, lepiej niech lekarz zadecyduje o masciach, lepiej chyba krochmal i te emoliaty na razie.
Paulka- mozna znieczulenie, ale wczesniej odciagnij mleczko na potem, zebys przerwe zrobila z karmieniem, ale jak przestaniesz czuc znieczulenie to wlasciwie we krwi juz go nie ma,tylko zrob przerwe :-)
Malgos- ja tez juz 2 reklamowki dalam przyjaciolce dla jej corci, bo 56 i niektore 62 juz za male
a pampersy 2 jeszcze w miare sa OK :-)Wiekszosc rzeczy Julka nosi juz 68.
Alcia- jutro tez do mnie macherzy od centralnego przyjda, bo tylko w 1 pokoju grzeje , ale u mnie cieplo w chalupce. A hydraulika ...to najlepiej z Polski ;-)
Upiekla sie karkowka i ziemniaki w folii, bedzie wyżerka dzisiaj
Skrzacik zaraz sprawdzimy jak smakuje z Twojego przepisu :-)
Agim- ja nie pomoge , tylko wode morska uzywam, bo chyba katarku nie miala, tfu, tfu, tfu.
Kasiona-jak milo Cie widziec, widze ze wszystkie niemal odczuwamy skoki rozwojowe naszych maluszkow :-) Chyba jeszcze nie ma po co podpierac, tak jak piala Guusia okolo 5-6 miesiaca mozna.