reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

dzien dobry!
zla jestem, az mi sie pisac nie chce....poszlo nam chyba centralne ogrzewanie, a przynajmniej polowa...caly dol kompletnie zimny:(siedze z Filipem u gory w sypialni, ale i tutaj temperatura spada....irlandzkie domy nieprzystosowane do zimy!!!!!!czekamy na hydraulika...jak w dwie godziny nie przyjedzie atakuje ich od nowa!!!!!!to znaczy agencje!!!!a Kochanie w pracy....

reklama
kasiona sadzac dzieciaczki podparte poduszkami to chyba tak 5-6 miesiąc, ale ja nie wiem dokładnie tak mi się cos wydaje:)

alcia współczuje zepsutego ogrzewania, tym bardziej że to dom, ja mam ciepłe mieszkanie, tylko troche zawiewa spod drzwi balkonowych czasem,nie dosc ze to 4 te piętro to jeszcze od strony wschodniej i zawsze wieje, no i jak był mróz to cała ściana ta z szyb zimna czasem, teraz mam 25 stopni w domu a ogrzewanie włączone tylko w pokoju na 1. Jak dla mnie jest za cieplo, a najgorzej wieczorem, bo nawet jak przewietrzymy mieszkanie to i tak zaraz temperatura wraca;(

Olafek śpi:) usnął w bujaczku, uwierzyc nie mogłam, obniżyłam go tylko jak zasnął bo był w pozycji półsiedzącej bo mój S tak go wsadził tam.

a miała się pytac bo ostatnio przeiwjał się temat jedzenia, mój Olaf jutro bedzie miał 3 miesiace, no i wyczytałam ze dziecko takie powinno jeśc 6 razy po 150 ml, a on czasem ledwo co 90 wcisnie w siebie. 120 to juz maxymalnie i niekońiecznie 6 razy dziennie. Moze za dużo mu herbatki dajemy i dlatego mało je? jak uwazacie, bo herbatki sporo wypija dziennie.

Dziewczyny dzieki za słowa otuchy, odrazu jakos lżej na sercu, Kochane jestescie :) Emilek w szelkach minimum jeszcze do 22 grudnia - następną wizyta, i najprawdopodobniej bedzie wolny

Gusia mój na piersi i je tak średnio co 2-2,5 wiec dokładnie nie wiem ile zjada ale jak odciągnę małą buteleczkę to całą wtrąbi tak ok 125-150ml

Agim my stosowaliśmy nasivin ale nie wiem czy to on akurat pomógł, bo dodatkowo też używaliśmy maść majerankową i płukaliśmy solą. Emilek miał taki wodnisty katarek i szybko przeszło

a i witamy nowe mamusie, miło jak grono wsparcia się powiększa :)

mamy pytanie do Gosi- dentystki, czy mozna podać znieczulenie matce karmiącej? bo mnie ząbal boli, ale bez znieczulenia sie nie dam :)

witam witam:) maly lezy w lozeczku i oglada raczki po czym namietnie je ssie az odglosy ida:) do tego gada do misiow a ja korzystam i zagladam do Was..jutro jedziemy na kontrol do lekarza i byc moze szczepienie. ja tez jade sama ze soba do gina po tabletki znowu.

dziewczyny mi tez wlosy wypadaja ale nie jakos strasznie..troche wiecej niz zwykle..tylko ze ja z tych co maja wlosow nie za duzo;/

tak czytam ze niektore z nas juz wziely sie za porzadki a mi sie tak nie chce;/ ale nikt za mnie tego nie zrobi wiec tak czy inaczej tez mnie to czeka.

dzisiaj odlozylam juz sporo ubran Dawidka w ktore nie wchodzi..jak ten czas leci;(

Kota dostane w sypialni!!!!!!zebym chociaz miala tutaj towarzystwo;)

co do wlosow, kiedys czytalam artykul...w ciazy nasze wlosy nie wypadaja lub wypada ich znacznie mniej, to zasluga hormonow, autor artykulu okreslil to, ze wlosy "zapominaja wypadac", wiec gdy gospodarka hormonalna sie normuje wlosy nadrabiaja zaleglosci:)czyli to wypadanie to nie sa jakies niedobory witamin czy choroby,,poprostu wypada to, co nie wypadlo w ciazy...czyli tylko nam sie wydaje, ze tracimy nagle polowe wlosow...a ja tez nie mam duzo, jeszcze teraz przesuszone po rozjasnianiu, wlasnie wczoraj kupilam maske na wlosy...ale z tymi hormonami cos pewnie jest na rzeczy, bo ladne wlosy to byl moj piewszy symptom ciazowy..w sylwestra postanowilam, ze skracam wlosy, ale tydzien pozniej zaczely mi sie one coraz bardziej podobac i zal mi bylo..takie ladne i lsniace:)dopiero po kilku tygodniach wiedzialam dlaczego:)a wlosy skrocilam dopiero teraz;)

Dzień dobry.
Co sądziecie o kropelkach Nasivin Soft? Pomagają? Pytam bo starszemu nigdy nie pomagały, ale on miewa ropne katary..

agim ja mysle, ze sa takie sobie. Tylko, ze jak Ci wczesniej pisałam uzuwamy tych 0,01%. My meczymy ten katar juz prawie tydzien i jeszcze jest. Tylko, ze u nas nie taki wodnisty. Jak nie zakropie sola to nic nie wyciagne. A zalega mu tam tyle ze:szok:

mamy pytanie do Gosi- dentystki, czy mozna podać znieczulenie matce karmiącej? bo mnie ząbal boli, ale bez znieczulenia sie nie dam :)

paulka wspolczuje bolu zeba. A mi znowu oddzywaja sie osemki. Chyba bede musiała zrobic z nimi porzadek.I strasznie sie boje

Hejka,
Witaj Jojo, witajcie nowe Mamusie :-)

Paulka, dziewczyny dobrze Ci napisały, nie stresuj sie, ksiazkowe wzorce sa tylko wzorcami mniej wiecej i kazde dziecko nie dosyc ze rozwija sie indywidualnie, to jeszcze w roznych okresach moze cos robic szybciej a cos pozniej. Pewnie ze szelki malego troche ograniczaja, ale nic sie nie martw On to szybko nagdoni :-D

Tak w ogole, to czytalam a starszych wydaniach Dziecka- mam chyba z 50 starych miesiecznkow od znajomych , taki pamietnik-blog jednej z mamus i tam ciekawa rzecz- gdy jej coreczka wowczas 4 miesieczna nie przekrecala sie na boki sama na wizycie u pediatry, to ta zapytala ja (lekarka) czy dziecko czasem za duzo nie prebywa w bujaczku lezaczku zamiast na podlodze( sic!!!) czyli na kocyku, na macie, na czyms twardszym bez poduchy pod glowa...bo wlasnie wtedy nasze dzieci maja szanse cwiczyc swoje miesnie i nowe umiejetnosci, w lezaczku to fakt ladnie cwicza chwytanie, ogladanie i sluchanie ale...przewrotek sie nie naucza :-) Wiec zaczelam od wczoraj rozkladac koc na podlodze i tam pielucha pod buzie i mala sobie cwiczy, na macie tak samo tez tam klade, jest bardziej twardo niz na lozku, bujaczek bedzie od swieta :-)

Mnie o dwielkie dziwo jeszcze wlosy nie wypadaja, bylam 3 tyg temu u fryzjerki i chwalila ze sa geste i ladne...ale zebym sie nie cieszyla, bo jak przestane karmic to i tak wypadna , hihihi :-) Ja to przypisuje temu ze wciaz lykam tak jak w ciazy te tabletki -falvit(bo tani ;-) ) tym razem- dla ciezenych i karmiacych i dzien w dzien razem z tranem to zazywam. Wiem, ze tak jak Alcia napisala wlosy i tak wypadna bo to wplyw hormonow je tak ladnie trzyma ;-)

Gaja- dobrze, ze Maksiowi juz lepiej. Clotrimazolum to ostroznie to lek na grzybice, lepiej niech lekarz zadecyduje o masciach, lepiej chyba krochmal i te emoliaty na razie.
Paulka- mozna znieczulenie, ale wczesniej odciagnij mleczko na potem, zebys przerwe zrobila z karmieniem, ale jak przestaniesz czuc znieczulenie to wlasciwie we krwi juz go nie ma,tylko zrob przerwe :-)
Malgos- ja tez juz 2 reklamowki dalam przyjaciolce dla jej corci, bo 56 i niektore 62 juz za male :szok: a pampersy 2 jeszcze w miare sa OK :-)Wiekszosc rzeczy Julka nosi juz 68.
Alcia- jutro tez do mnie macherzy od centralnego przyjda, bo tylko w 1 pokoju grzeje , ale u mnie cieplo w chalupce. A hydraulika ...to najlepiej z Polski ;-)
Upiekla sie karkowka i ziemniaki w folii, bedzie wyżerka dzisiaj :)
Skrzacik zaraz sprawdzimy jak smakuje z Twojego przepisu :-)
Agim- ja nie pomoge , tylko wode morska uzywam, bo chyba katarku nie miala, tfu, tfu, tfu.
Kasiona-jak milo Cie widziec, widze ze wszystkie niemal odczuwamy skoki rozwojowe naszych maluszkow :-) Chyba jeszcze nie ma po co podpierac, tak jak piala Guusia okolo 5-6 miesiaca mozna.

Hej mamusie
miałam pare dni przerwy od BB
kurcze nie wyrabiam sie z czasem :/ musze sie lepiej zorganizowac żeby i dla was znaleźć chwilke...
codziennie ktos mnie odwiedza później o 14 lece po Jule po 16 wraca mąż i dodatkowo 2 razy w tygodniu smigam na basen- to tak żebyście rozgrzeszyły moją nieobecność :))

dodatkowo mam mega problem z nocnym karmieniem, nie wiem co sie dzieje mała potrafi co 40mninut co godzine budzic sie na cyca, nie mam za ciepło w pokoju i powiem szczerze ze mam juz dosc i nachodza mnie mysli zeby dac butle :(((( to juz norma ze od 24 do 6 rano mam przynajmniej 6 karmien :(((((((

Hej kochane!

Widzę że temat wypadania włosów, ja niestety nie zauważyłam nic takiego a chciała bym bo przynajmniej może mój gąszcz by się trochę przeżedził... a paznokcie w sumie troszke twardsze są.

asiek podobną historię z karmieniami miała dagna chyba albo gaja nie jestem pewna która ale na pewno ktoś karmił co 40 minut.

Ja tez mam wreszcie chwilkę dla siebie mąż się Hanią zajoł, u nas skok rozwojowy był w ubiegłym tygodniu w tym odpukać jest o niebo lepiej, a młoda jak się zaczyna bawić zabawkami to takie odgłosy dochodzą że nic tylko pęknąć ze śmiechu można zwłaszcza jak uda jej się swoją szmacianą lalkę za warkocza chwycić i przed oczkami wymahiwać podobny efekt daje lusterko :) słodka jest, ostatnio nawet z ochraniaczem w łóżeczku rozmawia :)

reklama
Do góry