reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Akderk - podziwiam Cię za nerwy! Ja się prawie pobeczałam, jak czytałam o tym prądzie! Trzymam za Was mocno kciuki, oby wszystko było dobrze!

Guusia - ja robię nosek codziennie wieczorem po kąpieli, a jeśli mała w nocy czasami charczy to też rano sprawdzam na wszelki wypadek. Ja nie mam Fridy tylko Sopelek - chyba tańszy i też bardzo fajny. A wcześniej zakraplam nosek wodą morską w sprayu, potem na chwilę małą ponoszę na rękach, żeby wydzielina z noska spłynęła i działam tym aspiratorem. Wiesz co, ja też wielu rzeczy nie wiem, ale w końcu skąd mamy wszystko wiedzieć, skoro to nasze pierwsze pociechy? Przy kolejnych to już z zamkniętymi oczami będziemy wszystko robić :D

Jojo31- witaj i rozgość się :)

mb_1
- szybko też ciasteczka pieczesz! Ja też mam zamiar, ale chyba dopiero kilka dni przed świętami, za 2 tygodnie. Tylko nie wiem, na ile moja Hania mi pozwoli upiec te ciastka, ale mam nadzieję, że będzie grzeczna :)

Ja od zeszłego tygodnia robię porządki świąteczne, dzisiaj wyczyściłam kuchnię na błysk - nie tylko szmatką, ale też... szczoteczką do zębów! Na serio! Kafelki myłam, wszystkie szafki itp., i wszelkie możliwe szpary i dziury, padam już na twarz... Popołudniu byliśmy u teściowej i okazało się, że w piątek ma urlop i zaprosiła mnie z małą na cały dzień, o rany, muszę już teraz jakoś się do tego psychicznie zacząć przygotowywać ;)
A teraz zmykam obejrzeć dzisiejszą "Majkę", dobrej nocy! :)

reklama
Beniaminko mam nadzieje że będzie smakować.
Guusia to masz fajnie. Ja musze dzień w dzień oczyszczać po nocy nosek.
Witam następną mamusie-wrześnióweczke.

Mała po wielu próbach zaneła i sie nie budzi jak to miała w zwyczaju ok 21 na jedzonko. A niech śpi. Jutro ją wykąpie.

Dobrej i spokojnej nocki kochane!

Witam wieczorkiem mamusie!!

Widzę że przybyło nam nowych wrześnióweczek :) super że jesteście z nami dziewczyny.

Akderk trzymam kciukaski oby wszystko się poukładało i było dobrze!! Badanie z tego co piszesz faktycznie koszmarne, ale jak widać masz dzielnego synka :)

Gusia nasza Hania miała sapkę od 2 tygodnia życia i dlatego już mi tak zostało że codziennie przeważnie rano i czasem przed kąpielom oczyszczam jej nosek i zawsze zleci troszke mleka i tak jak dziewczyny piszą zakrapiam ja akurat solą morską (można fizjologiczną) czekam aż spłynie i resztę ściągam fridą. A że nasza kruszyna nie przepada za tym to codziennie jest coraz gogrzej bo już rączkami fridę jak nadciąga atakuje żeby mama czasem do nosa nie trafiła.

Ja od soboty się zaparłam i postanowiłam wreszcie naszą damę nauczyć zasypiać w łóżeczku!!! Ciężko szło ryk był niesamowity ale nie zapeszając dziś już było ok!! Troche nam zajmuje nim się wyciszy ale jak odkładam do łóżeczka to jeszcze patrzy i zasypia sama bez bujania noszenia i takich tam, więc czuję że osiągam powoli mój pierwszy sukces wychowawczy!!! Do tego porządki świąteczne i się tak kręci dzień za dnim wstaję i nim się spostrzegę już 22 tak jak dziś i czas spać bo nasza gwiazda koło 3 wstanie na jedzonko, a i pochwalić ją muszę bo przez te dni jak uczy się zasypiać sama wstaje tylko raz w nocy na krmienie tak zazwyczaj 2 wstawała teraz zasypia koło 21.30 budzi się miedzy 3 a 4 i śpi do 7 czasem ale zadko 8, tak więc zuh dziewczyna widać że dojrzewa. A i jeszcze pytanko czy wasze dzieci też juz z większości ubranek wyrosły?? u nas niektóre 68 są na styk a niedawno wskakiwała w 56...

Dobrej nocy kochane mamuśki aa i wszytskie choroby od naszych ppociech akysz!!!!

Akderk kciuki dalej zacisniete! Bedzie dobrze kochana:tak:Strasznie dzielni jesteście.

jojo31 witaj

Hejka
KasikN- ja jadlam juz normalnie czekolade, ale jako ze mala dostala wysypki na buzi, to odstawilam, ale ja podejrzewam ze to nie tyle czekolada ale zawrte w niej mleko, sprobuje z gorzka czekolada, ale za kilka dni.Czekolada i orzechy sa na liscie alergenow dla dzieci zaraz po mleku, jajkach i glutenie. Ale mowimy o dzieciach sklonnych do alergii.

To moze to po tej czekoladzie, bo przyznam ze była z orzechami. Tylko ze nabiał jem od poczatku, wiec moze od orzechow. Tylko, ze duzo jadłam biszkoptow, a w nich podobno sa sladowe ilości orzechow. I u Antosia to nie jest taka typowa wysypka, tylko na policzkach takie nijakie:rofl2:, nie wiem jak to okreslic, na pewno szorstkie w dotyku, jakby przesuszona skora.

kasik ja wcinam co sie da.. grzybki w occie i rybke, ogorki z octu, smazone, kapuste, a slodycze codziennie i mojemu nic nie jest:)) a moj E dal wczoraj malemu polizac ptasie mleczko..jaka to byla radosc jak zasmakowal:D

Małgoś zazdroszcze. Ah te grzybki marynowane, chyba beda mi sie dzisiaj sniły. Bo ja uwielbiam grzyby pod kazda postacia

hej kochane

i znowu uciekłam na kilka dni, a to dlatego ze mój S od środy jest w domu bo mają zastój w pracy przez ten śnieg i ciagle mi marudzi ze włączam komputer;/ teraz poszedł z małym do sklepu, ale już dzwoniłam i za chwile będa;/

wiecie co ja nie umiem z nim spędzac czasu, irytuje mnie strasznie jak jest w domu, przyzwyczaiłam że jestm całe dnie sama z Olafkiem i tak mi dobrze było, a tak musze się urzerac z nim noszzzz, jak widzielismy si ę tylko wieczorami to jakoś nawet za nim teskniłam i nie kłuciliśmy się a teraz non stop coś nie tak.

Guusia u mnie tak samo:tak:

Odnosnie czyszczenia noska, to w ostatniej Mamo to ja czytałam o aspiratorze ktory podłacza sie do rury ssacej odkurzacza:szok::baffled::szok:. A zabieg przypomina oczyszczanie noska ssakiem laryngologicznym. Nazywa sie katarek. Nie wiem jak Wy, ale ja w zyciu bym sie nie odwazyła dziecku tak noska czyscic.

Antos dzisiaj mało spal w dzionek. A jak juz usnał i myslałam, ze sobie pospi to obudził go moj siostrzeniec, chyba specjalnie. No ale to dzieciak i co zrobic:-p. I biedny wymeczony usnał przed 21. Juz nawet do odbicia go nie trzymalismy, bo głowka leciała, jakby sie urwac miała:-D. I spi jak susełek:tak:

Słyszłam dzisiaj, ze niedaleko odemnie zmarło 1,5 roczne dziecko. Bawiło sie i nagle jakios dziwnie zaczeło sie zachowywac. Niestety zanim pogotowie przyjechało to było juz za poźno. I ludzie gadaja, ze to po szczepieniu...

Spokojnej nocki

Kasias wszystkiego najlepszego i witam nowe mamuski.Guusia witaj w klubie ja tez jeszcze noska nie czyscilam,jak dotad nie bylo takiej potrzeby - wykicha sie i jest ok :)
Dobrej nocki kochane wrzesnioweczki !

Czesc Wam wszystkim . Ja dzis na chwilke. Dziekuje wszystkim Wam za podpowiedzi o czyszczeniu noska - wczoraj wyczyscilam tak jak pislayscie sola fizjologiczna i super sie oczyscil , a na codzien tez zapuszczam do noska sol morska i po tym kicha swietnie. Dzis byla fajna pogoda to bylismy na 2 godzinnym spacerze - tak sie dotlenil , ze po kapieli zasnal tak , ze az milo na niego popatrzec - i spi w lozeczku w ktorym bardzo nie lubi spac;-).
Uciekam teraz na inna www , bo wymyslilam , ze w tym roku zrobimy inne kartki swiateczne - z naszymi zdjeciami , a glownie malucha - zdjecia juz mam , ide je wkomponowywac w kartke:-) .
Milej nocki Wam wszystkim :-)

"Słyszłam dzisiaj, ze niedaleko odemnie zmarło 1,5 roczne dziecko. Bawiło sie i nagle jakios dziwnie zaczeło sie zachowywac. Niestety zanim pogotowie przyjechało to było juz za poźno. I ludzie gadaja, ze to po szczepieniu..."
Kasikk :szok:nie strasz
Kasias 100 latek życzę!!!
Kredka podziwiam Ja bym chyba a krzykiem uciekła:no:
Gusia ja też tak nie czyszczę. Tylko w tedy jak widze że coś zalega.
Witam nowe mamusie!!!
Dobrej nocki życzę!!!

Ostatnia edycja:
Hej!
Ja dziś pierwsza. Może to dlatego ze jak mnie moja obudziła to już krąże po domu,
Mój pojechał dziś do lasu po świerk itp na sprzedaż no i co najważniejsze mam nadzieje że wypatrzy i przywiezie nam superaśną choinke. A ja mam dziś leniucha. Chate ogarnełam wczoraj a dziś zostaje mi tylko obiadek do zrobienia. Menu na dziś to pyry i śledź w śmietanie.
Miłego dnia!

heh nie pospałam , znów będe się snuć a potem kawy się opije i dzień a skokach kofeinowych będzie. Franek o 5 rano urządził akcje pod arsenałem więc o spaniu mowy nie ma, a dziecię na macie od 2 godzin tłucze:szok::szok::szok::szok: i nie wygląda na zmęczonego:no: Po kim to na ma to ja nie wiem ,chyba po teściach bo ci wstają wcześniej od kur i chodzą spać przed nimi:eek:
Ja dziś może w końcu wypisze kartki świąteczne które zrobiłam i je wreszcie wyślę, bo czas najwyższy!

reklama
witam i ja,
nocka taka sobie mały się kręcił itp możliwe że przez to swędzenie ale wykąpałam go w tych emolientach i dziś skóra o niebo lepiej, najgorzej pod szyjką ale tam powietrze gorzej dociera, posmarowałam to crotrimazolem bo tak kiedys mej koleżance zalecił pediatra na owrzodzenia sączące u córeczki i zobaczymy, czyli to chyba prędzej alergia kontaktowa :/ No i kupiłam płatki mydlane do prania.

Co do kartek też co roku robię a teraz zabrać się nie mogę

Do góry