reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam!
Kerna kciukasy zacisknięte!!!! Powodzenia!!!
Monika Tak, moja córeczka ma na imię Iga. astanawiałam sie czy dać Iga czy Inga ale ostateczną wersję wybrała mamusia chrzestna:happy: To moja Oliwka jest starsza od Twojego Mikołajka o 7 dni :rofl2:
Beniaminko zazdroszcze:) kamerka to super sprawa przy malym dzidziusiu :tak:
Miłego wieczoru życzę !!!

reklama
eeeh mój mały dzis odreagowuje wczorajszy najazd gości , jak wczoraj był grzeczny tak dziś maruda i wielki lamenciarz, co kwadrans mi sie wybudza i lament , a przy jedzeniu wydziwia albo je jak szalony albo godzinę butle ciagnie. Mam nadzieję , że do jutra dziecię sie unormuje, bo mama chciałby chwile odsapnąć. Dziś mojemu B. zapowiedziałam ze 2 w tyg należy mi się nocka przespana , bo ja ciągle wstaje w nocy a on spi i efekty sa takie że dziś w nocy to przysnęłam przy karmieniu i mały mi sie prawie zsunął ze mnie:szok::szok:. Pierwszy raz mi sie cos takiego wydarzyło. Inna sprawa , że Franio to ranny ptaszek i o 5 nam skowornkuje więc ja już od 5 na nogach zwykle :baffled:

Kerna kciuki za podróż i za efekty na turnusie:-):happy2:
Gosheek polecam nagrać na tel np. dzwiek suszarki tak ze 2 min , bo suszarka padnie , my tak zrobiliśmy jak Franek miał gorszy okres na początku.

Witam!
Marietta uśmiała się;-)
Anja czy twoja starsza córa urodziła się 10 stycznia? Bo chyba starsze dzieci mamy w tym samym wieku, i chyba nawet dzień sie zgadza :-) (jeśli dobrze odczytała suwaczek) Moja bez swojego portfela to nawet z domu się nie rusza. I zawsze chce płacić. Nawet za moje zakupy ;-).
Miłej nocki!!!

tak z 10 stycznia

Anji starsza córka urodziła się 12.01.08 5 dni przed moim Mikołajem.A Twoja malutka ma na imię IGA?

:baffled::baffled::baffled::baffled:

ale paskudna pogoda,Kerna jedzie sama z Laura, cala noc prowadzic:szok:

Anja a jak Nadia reaguje na Gabi ??? Bo mojej to lepiej nie spuszczać z oka jak podchodzi do małej. Teraz i tak jest coraz lepiej ale i tak bywa niebezpiecznie. Jak jej nie szczypie, bije to całuje i przytula z całej siły. Jakaś masakra. Staram się jej poświęcać dużo czasu ale wiadomo że to i tak mniej niż poświęcałam jej przed urodzeniem Iguni.

witam,
nie pisałam wczoraj bom padnięta była, młody od 5-7 darł się w niebogłosy i padł na 20 minut i znów :/ Dzis nocka troszke lepsza bo wył od 21-22 (małż nie wytrzymał i wyszedł z pokoju bo u niego jest jeden sposób na wycie - wytrzęsienie dziecka aż uśnie)a potem spał do 2 i 3 karmienia były ale od 5-7 tez wiercił się i kręcił, jęczał itp. a jak przysnął to budzik że trzeba starsze szykować i Olka syrenę, że nie idzie do przedszkole i obudziła Maksa i a piać od nowa wsio :/ Jak ja marzę o tym aby sie wyspać, matko to trzeci miesiąc jak nie śpię :/
Maks teraz w najlepsze sobie leży na podusi i gada po swojemu przy okazji oblizując piąstki ;) Szkoda tylko, że u nas strasznie wieje bo dzis w domu koczowac bedziemy musieli. A on wtedy praktycznie nic nie śpi.

Kerna trzymam kciuki, zeby ten turnus zdzialal jak najwiecej.
Gaja a moze ktos moglby chociaz na troche wyjsc z Maxem na spacer, zebys Ty mogla w tym czasie sie polozyc? Wykonczysz sie kobieto. Naparwde wspolczuje tych przepraw z Maxem.
Mi weekend minal nawet nie wiem kiedy. W sobote bylismy u jednych, a wczoraj u drugich znajomych. Ojj potrzebne bylo mi takie wyjscie do ludzi;-) Ci u ktorych bylismy wczoraj maja psa, troche sie balam jak zareaguje na Laure, ale wyobrazcie sobie, ze gdy ona tylko zaczela poplakiwac, on juz stal przy nas i tracal mnie nosem, albo kladl pysk na kolanach. Tak jakby chcial powiedziec, ejj dziecko ci placze, zrob cos:-D
Zmykam na karmienie

czesc Dziewczyny! ale jestem śpiąca, ale to pogoda, nie moja Miss :-) znowu nocka fajna .. pobudka 4-ta i 8-ma :-) oby tak dalej.. teraz śpi perełka, ale pewnie już nie długo.. posprzatałam troszkę i leże :-) w sobotę byłam na spotkaniu i powiem Wam, że choc najpierw Mała uspiłam i w domku został Mąż nie potrafiłam sie wyluzować.. czy to za wcześnie?? czy ja jestem walnięta?? a w sobotę idziemy a ślub mojej przyjaciółki.. mąż będzie świadkiem... ja nie wiem jak to będzie..
dobrego dnia!

tosia ja mam tak samo dlatego nigdzie nie wychodzę, wczoraj poszłam sama na mszę na 18 i się przedłużyła to jak na szpilkach siedziałam a jak wyszłam już to biegłam do domu :/ a wesela z moim małym to ja sobie w ogóle nie wyobrażam, orkiestrę by zagłuszał ;) to by była męka ale on to inny typ.

reklama
Gajuś, no to mamy tak samo... ale ja do kościoła nie pójdę, bo to za długo :-)

to ślub, obiad w restauracji i przyjęcie w domku... ale i tak sobie nie wyobrażam a już zostawić to w ogóle.. wczoraj znowu przyszła teściowa wieczór jak mała płakała i ją na ręce (ja staram się nie nosić, biorę do piersi i choć nie je to sie uspokaja) no ale tesciowa chce brac, więc wzięła... taka jej pomoc... jak usłyszy że Dziecko płacze przychodzi na 5 minut a my wtedy naprawdę tego nie potrzebujemy ... ale to już mówiłam Jej i co?? i g... ... więc skoro Mała płakała nadal wzięłam jej Ją po 5 minutach... już foch... szkoda gadać...

Do góry