reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

właśnie licytuję używany laktator Medela mini electric, pewnie aukcji nie wygram bo akurat w przychodni będę ale jakby co to z innej skorzystam :) Muszę pomyśleć bo dobry na kryzysy i jakbym do pracy wróciła :) A że odciągałabym dużo to ręczny może zawieść a to dlatego że Maks nie da mi posiedzieć z 30 min aby odciągać :/

reklama
Beniaminka ale Ci zazdroszczę, nam z mężem tez się marzy jakieś wspólne wyjscie, ale pewnie nie prędko bedzie nam dane. Ai z tej stronki co podałąś dowiedziałam się że można na solarium ihaa, wiec z 2-3 sesyki sobie zafunduje :)

Mozna solarium? Patrz, a ja tego jeszcze nie doczytalam :-D
W ogole ta stronka okazala sie dla mnie zbawieniem, z ulga jem juz prawie wszystko, karmie spokojniej i ciesze sie nareszcie w pelni macierzynstwem :-)Do pani Moniki mozna w razie czego zadzwonic, pelni dyzury tel w redakcji Dziecko, tam chyba podane sa numery i godziny urzedowania. I mam zamiar zaniesc poloznym z mojej poradni, chociaz sa kochane, zreszta moje kolezanki z pracy, bo tam rowniez pracuje- dac im adres tej stronki, bo niezle mnie stresowaly dieta jaka moge miec karmiac piersia i obwinialam sie za kazdy usmazony kotlecik czy groszek zielony, a to bylo mylne , niezgodne z prawda.

Gaja, rownie sie zastanawiam nad laktatorem elektrycznym, widzialam w szpitalu jak dziewczynie to szybko szlo, ale przyznam ze mnie tez juz idzie szybko sciaganie pokarmu ale recznym aventem, i tymczasem wystarczy, tylko co potem, w pracy,....

witam i ja :)

moja wczoraj usnęła o 22.30 ale od 20 wyła ze zmęczenia a zasnąć nie mogła i tak co wieczór no już się przyzwyczaiłam :)

teraz nawet nie wiem co robi bo jestem w sypialni a ona w wózku w dużym pokoju i pewnie albo śpi albo patrzy w sufit i telewizor troszku przez to dała porobić posprzątałam z grubsza chatkę i rozmrażam mięsko na obiad ciekawe czy pozwoli mamie zrobić;)
u nas pogoda lipa deszcz więc wystawię mała na balkon :) no i o 13 jedziemy po pilot do bramy osiedlowej odebrać może wyciągnę mojego do sklepu dla dzieci :) ciekawe czy mała będzie na wyprawie grzeczna czasami jak aniołek czasami wyje cały dzień i weż to zrozum hehe.no i gada jak najęta czasami tak że aż uleje to co zjadła ;) najbardziej nawija z moją mama i moim A czyli nie kocha mamy????????????? :(

u nas na ramieniu też zgrubienie czerwone ale bez ropy....
dziwie się że nie dostałam jeszce okresu a do pipologa mam na 18 listopada ciekawe czy wszystko gra...

ok lecę wyprostować włoski a mała pewnie zaraz jak na złość wstanie i będę musiała iść w kitku ;)

miłego dnia :)

witam laseczki!!!
dziękuje wam bardzo za odpowiedzi :tak:
u nas pogoda paskudna,pada deszcz jakoś tak szaro i zimno,ale ogólnie humorek ok i to jest najważniejsze:tak:
mała zasnęła wczoraj po 21 odrazu po kąpili i spała do....Uwaga 5.30 :szok::szok::szok: ja po 3 sie obudziłam no bo to pora jej karmienia uszykowałam sobie mleczko a tu nic ona śpi dalej:-Da co tam przynajmniej jestesmy wyspane .
teraz siedze przy łózeczku i probuje ja konsekwentnie uspic i ciiii bo chyba dam rade:tak:troszke mnie to kosztuje bo biegam góra dół jak opętana ale w sumie sie przyda bo dodatkowowych kilogramów jeszcze troszkę zostało:-D
no i prosze ja tu do was pisze a tym czasem moja niunia słodko śpi-JESTEM WIELKA:-D sama jestem ciekawa jak długo pośpi:baffled:

Aguuska witaj. pewnie ze Cie pamietamy. Chyba suwaczek musisz zmienic, bo termin juz minał:-D:rofl2:

beniaminka
fajna ta stronka do ktorej podałas link. Na pewno skorzystam:tak:. Ja tez juz sporo jem chociaz jeszcze nie wszystko. Wczoraj np. zjadłam troche rzodkiewki ze smietana i nic sie nie działo do tej pory.
Ja tez Ci zazdroszcze tego kina. Ale mezus tak zapracowany, ze chyba bysmy na nocny seans musieli isc:laugh2:

Antos ma chyba dzien spiocha, bo znowu spi.
I kupoli nie robił od przedwczoraj, a do tej pory była codziennie. I juz sie martwie. Ale chociaz prykoli. A moze jutro u lekarza zrobi, tak jak małpki corcia na usg bioderek:rofl2::-p

zmykam zaraz robic oponki, bo mama ser biały zrobiła i nie ma kto jesc, wiec beda oponki.

No my po szczepieniu, 3 wkłucia ale nawet dzielnie zniósł i szybko się uspokoił :)
Waży 5800g czyli ok :) Nie jest klocem ale w sam raz :)
A ja zmęczona bo godzine czekaliśmy

witam!

u nas tez pogoda do niczego..i to juz od poniedzialku!nawet na spacer nie ma jak wyjsc...moze dlatego Filip rozdrazniony?teraz udaje ze spi;)

Kasik - dzieki za kciuki:)Ty zauwazylas;)

Filip ma poszerzony moczowod z jednej strony, nieduzo ok. 5 mm, problemy zaczynaja sie od 10!wiec teraz zalezy w ktora strone to sie posunie...generalnie , za pol roku znowu usg i sie okaze...ja juz sie oczywiscie naczytalam czym to grozi!pani doktor powiedziala tylko, ze osoby z takim problemem maja czesciej infekcje nerek....no i najlepsze, ze ja moge miec to samo tylko nikt tego nie zauwazyl , a problemy pojawily sie dopiero w ciazy...choc jak sobie teraz przypominam ja mialam juz kolki nerkowe wczesniej, tylko zawsze zwalalam to na bol plecow,szpikowlam sie lekami i przechodzilo...mam nadzieje , ze ten moj Szkrabek nie bedzie sie w zyciu meczyl...

poza tym pani doktor sprawdzila go "od gory do dolu" i wszystko w porzadku..wczoraj skonczyl 5 tyg. i wazy 5 kg:)waga urodzeniowa 3480, wiec chyba niezle..zreszta dla mnie on rosnie w oczach:)i poniewaz przybiera ladnie, nie bedziemy nic robic z ulewaniem, mamy pozwolic mu "dojrzewac samodzielnie"..a jesli chodzi o wzdecia, zaproponowala mi odstawienie na 2-3 tyg. nabialu, poniewaz bardzo czesto mleko krowie powoduje dolegliwosci u dzieci...a ja pzryznam , ze mleka i jego przetworow jem sporo...no coz?sprobuje....choc nie wiem co jesc teraz, bo ja taka jogurtowo- serowa:)no i nie bardzo mi sie podoba pomysl zycia bez nabialu, ale jak jemu to ma pomoc...
zreszta ja chyba niedobra Mama jestem, ale planuje jeszcze miesiac karmic piersia a w grudniu zaczac przestawiac na mieszanke, zeby do swiat odstawic go od cycyka...poprostu dosc mocno mnie to ogranicza, a poza tym jak wroce do pracy to nie bede miala mozliwosci karmic...nie wiem jak mi to wyjdzie, bo juz mi pzrykro jak pomysle o tym...mam tyle mleka!zobaczymy....na razie od przyszlego tygodnia planuje zaczac odciagac troche , zeby go nauczyc jesc z butelki...bo inaczej bede miala odrosty do polowy glowy:)))

Guusia - buc i tyle!!!!!!a pociagiem moze nie tak zle, tylko wez kogos do pomocy?;)

Witam nowa Mame!

Skrzat - oby bylo dobrze:)

Dorotka - podziwiam i jednoczesnie zazdroszcze powrotu do pracy...

mi sie ostatnio nawet snilo, ze po mnie zadzwonili, na jeden dzien do pracy...wiec nasciagalam 2 butelki mleka i poszlam!tylko mleko zabralam ze soba:)i co?postawilam pod biurkiem i jeden z moich szefow wypil:)))ot, nocne koszmary;)

reklama
witam :-) Mała sobie śpi a ja drżę z obawy, że sie obudzi i znowu będzie miała kolki... na 15:45 idziemy prywatnie do lekarza żeby ją dokładnie poogladał i może coś wymyśli innego z tymi lekami niż kobita z ośrodka... ja na spacerek dziś nie idę, bo pogoda do bani.. po lekarzu mam zamiar odwiedzić biedronke i kupić deskę do prasowania.. są fajne w promocji (viledy) .. :-) bo ta co mam woła "zaraz nogi mi się wbiją do ziemi i strasznie mi się kręci w głowie" chodzi na wszystkie strony.. ale tak jest jak sie coś kupuje i chce zaoszczędzić.. :tak::tak:

ładna waga tych Waszych Dzieciaczków.. :-) moja waży chyba 5 kg (dziś zobaczymy) urodzeniowa 3300..
wlasnie pierdek obudził niunie i słuchamy YouTube - Ach śpij kochanie .. i znowu zero konsekwencji... spi na rekach...

Alcia, sen swietny!!!

Do góry