reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Karolinka u mnie po szczepieniu Emilek tez był" obecny nieprzytomny" a na wieczór wyszedł stan podgorączkowy 37,9

Beniaminka
Ty chyba kiedyś pisałaś o przemywaniu oczka świetlikiem? ile razy trzeba to robić?
czy po masażu kanalika jak jest dużo wiecej ropy niż wczesniej to dobrze?

Ostatnia edycja:
reklama
Witam przy kawusi.

Dziewczyny ktore juz szczepily swoje maluchy - czy u waszych maluszkow po szczepieniu jest jakis slad?? My szczepilismy dwa tyg temu i Maja ma na ramionku wciaz takie zaczerwienione zgrubienie po jednym z wkluc. Okladalam to altacetem ale nie schodzi. I to jest takie twarde jakby jej ta cala szczepionka wciaz tam pod skora siedziala:confused:

Spokojnej nocki zycze wszystkim
Moja ma ślad po pierwszym szczepieniu i jak jej ropiało jakoś miesiąc temu to położna mnie z****ła za ruszanie tego. Nie wolno ruszać ranki po szczepieniu.

Karolina nas ostrzegali o różnych możliwościach po szczepieniu. Nasza niestety zamiast być ospała poszła w drugą strone i 3-4 dni marudziła.

Malgos i Guusia
dziękuje za dobre słowa!

Rozkoszuje sie chwilą ciszy w domku i próbuje sie uspokoić bo przecież i tak nie mam wpływu na to co będzie w wynikach. Za oknem paskudna pogoda. Pada deszcz i szaro jakoś nijako na dworze. Jakbym nie musiała to bym sie wogóle z domku nie ruszała.

Miłego dnia!

witam, u nas leje i ciemno na zewnątrz :/
A my dziś szczepienie na 11.30 dobrze, że przychodnię mam dosłownie za płotem to małego w tą pluchę tośtać nie będę musiała :) Tylko ponoć masa dzieci zapisana i już się boje tego czekania bo u nas niestety zapisują multum a potem sie siedzi i czeka bo wiadomo, że z malutkim dzieckiem w 5 min się nie uwiniesz a tak jest na dziecko przewidziane i potem opóźnienia po godzinę są :/
A mały noc w miarę 4 karmienia ale za to o 3 po jedzonku w ryk i wył tak az małż nie wytrzymał i go ululał a ja chcę aby nauczył się usypiania bez lulania i bądź tu mądry :( Wczoraj wieczorem tez wył ale ja konsekwentnie głaskałam itp na rączki niet i po 10 min darcia się padł ale chyba prędzej ze zmęczenia bo az sie upocił. No ale nie znam innych sposobów.

Dziewczynki ta która ma ten "Język niemowląt" proszę niech mi prześle na zanetastocka@wp.pl

hej laseczki!!!
kurcze dostałam okres!!!! a idę właśnie do ginka :p cały czas o tym myślałam żeby nie dostać okresu właśnie w ten dzień i chyba mi podświadomość zadziałała :p ale trudno i tak pójdę niech mi tabsy jakieś da albo co...cobym żadnego bąbla nie zmajstrowała :D

Witam

U mnie tez pogoda do bani, pada i ciemno:-(. Trzeba od rana juz siedziec przy właczonym swietle:baffled:. I o spacerku tez mozna zapomniec:-(

My nocke przespana mielismy:-):happy:. Mały jak usnał o 20.30, to obudził sie o 2, a potem po 6. Popapusiał, pogawozył i znowu zasnał i jeszcze spi. Ja juz zdazyłam prasowanie zrobic, zjesc sniadanie, ogarnac mieszkanko, i tylko firanki musze zawiesic bo wczoraj juz nie miałam siły.

Gaja
krotkiego czekania w przychodni zycze. U nas nie ma na godzine, szczepienie jutro od 10 do 13. Trzeba jechac, i odsiedziec swoje.

małpko chyba rzeczywiscie to podswiadomosc. I własnie sobie przypomniałam, ze tez musze sie umowic na wizyte

Miłego dzionka zycze, mimo paskudnej pogody

Witajcie Kochane:)
Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie bo całe wieki już nie pisałam:( Teraz postanawiam się poprawic tym bardziej że czytałam was systematycznie choć wyjątkowo chaotycznie bo moja mała bestyjka była wyjątkowo absorbujaca. teraz już pozwala mamusi na odrobinę więcej swobody bo już zdąrzyliśmy się nauczyć o co nam chodzi i dzięki temu wszystko idzie sprawniej.
Szymuś jest zdrowiutki i rośnie jak na drożdzach. Teraz ma ok 6 kg a jeszcze niedawno był maleńką kruszyną 2420g. My szczepienie mamy już zaz sobą i obyło się bez gorączki i żadnych komplikacji. Powiem wam że nie było też żadnej zmiany w jego zachowaniu i jedynie pierwszego dnia po szczepieniu miał zaczerwienione miejsca ale już wieczorkiem wszystko zbladło.
Teraz postaram się ponadrabiać wątki i wkleję kilka zdjęć mojego Serduszka:)
Buziaki dziewczynki i miłego dnia
Gaju podziwiam Cię strasznie ze jestes taka dzielna i nie załamujesz się płaczem małego. Nie wiem czy ja mogłabym ogarnąć dwójkę starszaków i płaczącego w niebogłosy malucha. Ja już niestety kilka dołków zaliczyłam począwszy od złości na Szymka czego się strasznie wstydzę bo przecież to nie jego wina do płaczu z bezsilności. Trzymaj się kochana i mam nadzieję że jeszcze troszkę a Maksio da Ci się w końcu weszczie pożądnie wyspać

Szymus zaczął się już prawdziwie uśmiechać czym podbił moje serce doszczętnie bo zapominam wówczas o całym świecie. Kocham tego mojego szkraba bardzo
Powiem Wam jeszcze że u Szymka bardzo długo utrzymywała się żółtaczka a dodatkowo okazało się że ma anemie więc teraz łykamy żelazo i kwas foliowy i pod koniec tego miesiąca idziemy na kontrole krwi.

Ok teraz już zmykam Was nadrabiać

Gaja o tym laktatore Medeli elektrycznym to słyszałam bardzo dobre opinie, w szpitalu mieli i dziewczyna w mig odciągałą całą butle, polecała też moją koleżanka z pracy która tak jak małgoś odciągała swój pokarm i podawała przez butle i mowiła że ten najlepszy.
ja mam ręczny aventu i na moje potrzeby wystarcza, do tej pory odciągałam 3 razy, ale odciąganie zajmuje według mnie sporo czasu
Małpko ja też dziś do gina po tabsy ide, w koncu "licho nie śpi" ;) choć o okresie nawet nie mysle, moja siostra przez pół roku nie miała, dopiero jak córke od piersi odstawiła to się zjawiła czerwona ciocia

a ja mam chwilkę relaksu, tesciowa zabrałą dziecię na spacerek, a ja okna pomyłam, poprasowałam i delektuje się ciszą

reklama
dzien dobry :-)

Julka zasnela o 24 z minutami, nakarmilam ja na spaniu, i wstala dopiero o 4.30 :-) Pozniej o 7 i o 9.30 juz nie spi, wlsnie wita sie z zabawkami w łóżeczku i radośnie do nich "guga"
Karolinka u mnie po szczepieniu Emilek tez był" obecny nieprzytomny" a na wieczór wyszedł stan podgorączkowy 37,9

Beniaminka
Ty chyba kiedyś pisałaś o przemywaniu oczka świetlikiem? ile razy trzeba to robić?
czy po masażu kanalika jak jest dużo wiecej ropy niż wczesniej to dobrze?

Ja parzyłam jej tę herbatkę świetlika 3x dziennie - 1 torebka na pół szklanki wody, i przemywałam(za kazdym razem nowo zaparzona) , najpierw kilka razy dziennie, a po 3 dniach 2 razy dziennie. Właściwie w 3 dobie oczko już nie ropiało, dodatkowo lekarz przepisał nam żel ze świetlika na powieki, wiec tym żelem jeszcze jej wieczorem czasem smaruję oba oczka, jako element wieczornej toalety.
Jupppiii jutro idziemy z P do kina na "Śluby panieńskie", Multikino mamy 400 m od domu, a z mała zostanie teściowa, która nam te bilety sprezentowała, ale się cieszę :-D

Dorotko, osz Ty pracusiu, przeciez masz jeszcze urlop macierzyński, jak Ty sobie radzisz....normalnie podziwiam :-)

Życzę Wam miłego dnia ! :-)

Do góry