reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Witam. Miałam wczoraj trochę zabiegany dzień w sumie to nawet cały tydzień taki. Rano byłam na krzywej cukrowej. Robiłyście już też badania. Dziś byłam zobaczyć wyniki-jest OK.
Po krzywej cukrowej z Kamilem u okulisty a potem z Anią do szpitala, żeby dowiedzieć się co i jak, we wtorek ma ten zabieg i dobrze, że pojechaliśmy, bo okazało się, że jeszcze musiałam jechać do pracy, bo dowód, że płacę składki.
Dziś miałam mieć USG bioderek, ale coś musiało się pomieszać kobiecie,\która Mnie rejestrowała, bo dziś nie robią USG, tylko w środy, a ja nie byłam zapisana ani dziś ani na środę. Mam przyjść 3 listopada.
We wtorek byłam na szczepieniu. Wykupiłam szczepionkę 6w1. Nie było tak źle, popłakał, ale potem się szybko uspokoił i nawet nie gorączkował. W środę udało mi się poprasować, umyć okna w kuchni i w jednym pokoju, zmienić i wyprasować firany i zasłony.

Mój mały ostatnie dni budzi się o 2.00 a potem o 7.00, choć na chrzciny jak pisałam obudził mi sie dopiero o 5.00, spał zatem jakieś 6-7godz.

Kurcze czas tak szybko płynie, że tu już zaczynam się oglądać za prezentami na Mikołaja i Święta. Ale najpiękniejszy prezent na Święta to dostałam rok temu, choć jeszcze wtedy nie wiedziałam, że udało się i że jestem w ciąży. Większość z nas zresztą własnie taki prezent otrzymała rok temu:-)

Miłego dnia i weekendu, zapowiada się ładna pogoda więc udanych spacerów:-)

hej!

u nas tez max. w nocy 4 h, ale to zwykle pierwszy sen po kapieli, dlatego kapiemy kolo 22, wtedy idziemy sobie razem spac, wiec i ja zalicze troche spanka:)a potem 2-3, jak 3 h to ja juz jestem szczesliwa:)ale w sumie wychodzi , ze w staje 3-4 razy, a to juz lepiej, niz pierwsze 2 tyg:0wiec nawet jestem wyspana!poza tym rano spie sobie z nim, do 9.00 czasami 10.00, tylko on wtedy ma czas kwekania, ale biore go do siebie i jakos dajemy rade:)
dzisiaj bylismy na bcg - Filip dzielnie zniosl to, w sumie na spika:)przebudzil sie w momencie wklucia, zawyl rozpaczliwie 2 razy i spal dalej:)teraz kweka przez sen:)chyba walczy z kupa:)i z noskiem jednoczesnie - bo oczywiscie warczy!Tygrysek malutki:)
dzisiaj ma pierwsza miesiecznice:)a ja nawet nie wiem kiedy ten miesiac zlecial..wciaz mnie przesladuje widmo porodu, jakby to bylo wczoraj...

Asiek - mam ten sam problem, tylko od wewnatrz, bo tylko przy grubszych sprawach krwawie;(a one i tak sprawiaja mi duze trudnosci...malo jem, mnostwo pije a wciaz mam zaparcia!!!!!!na zewnatrznego hemoroida moze tylko krem wystarczy?

Gaja - ja Cie podziwiam:)ale wiesz?Maksiu na pewno nie robi Ci tego na zlosc...ja tak sie czesto pocieszam , jak Filip placze, a ja mam dosc z bezradnosci..

Beniaminko - a jak wyglada ten osad?ja juz kiedys tu pisalam, ze Filip ma taki nalot na dziaselkach, ale czesc dziewczyn pisalo, ze to od mleka...bo plesniawki ponoc maja wygladac jak zsiadle mleko, a u Filipa ten osad jest gladki i taki bialo - szarawy wg.mnie...ale skoro Tobie kazali to leczyc?sama nie wiem?

Olcia - w koncu sie pokazalas:)u mnie z hormonkami tez bylo ciezko..i dzisiaj miesiac a ja wciaz plamie!ale wiesz? Mama to duza pomoc, ale odkad moja wyjechala, bardziej sie "wzielam w garsc" - bo musialam!i sama siebie podziwiam jaka zorganizowana teraz jestem;)

dzień dobry:-)
kochane szczerzewam współczuje tych nie przespanych nocek moja na szczescie ładnie przesypia dla przykładu wczoraj zasnęła o 21.30 do 2.30 potem szykie karmienie odbicie i spała do 7.30 wiec jak narazie rewelka(tfu tfu)
od rana byliśmy na usg bioderek i mała musi być szeroko pieluszkowana przez 6 tygodni:wściekła/y: przez cały ten ranek zakłócony mała nie mogła znowu zasnąć,ale jak już padła o 12 to dopiero teraz sie budzi,wiec zdążyłam sobie w domku posprzątać ale jeszcze mi podłogi zostały,może dam rade:-D zmykam bo trzeba mleko szykowac zajrze do was póżniej pa!!

hej mamusie:) my dzisiaj bylismy na usg bioderek i wszystko oki:) przy okazji zajechalam skonsultowac u pediatry ten bezdech malego i zbadala go..osluchala serduszko i wedlug niej wszystko gra..wiec mam nadzieje ze to juz sie nie powtorzy.
moj Dawid budzi sie w nocy co 3/4h i nawet sie wysypiam..ciezko jemu zasnac wieczorem i od rana tak od 7 juz marudzi i spi jak zajac pod miedza.

aaa i ten slad po szczepionce co pisalam ze nie ma na raczce to faktycznie nie ma ale szczepiony byl bo pod skora ma wyczuwalna gulke.

asiek udane zakupy?? co do hemoroida to tez mam ale wewnatrz..po porodzie mialam zewnatrz i smarowalam mascia i stosowala czopki i narazie jest spokoj.

gaja wspolczuje malej marudki:)

olcia fajnie ze sie odezwalas..ja tez miesiac czasu dochodzilam do siebie..masakra.

Beniaminka ja slucham rad poloznej, a i tak robie po swojemu:-D
Kazde dziecko jest inne, wiec wszystko trzeba dostosowac do dziecka.
Dziewczyny wspolczuje z tymi hemoroidami.
Malgos dobrze,ze wszystko z malym w porzadku.
A ja wrocilam od lekarza. Wszystko w porzadku, dostalam tabletki, a z plecami polecila isc do osteopaty. W tym czasie maz byl z mala na spacerze, takze ja skoczylam jeszcze do sklepow i kupilam sobie kurtke na zime:tak: Takze pierwszy pociazowy zakup dla siebie juz mam.

Hej

Marja super ze wyniki ok. Ciesze sie razem z Toba

Małgos fajnie, ze z bioderkami u Was wszystko w porzadku.

Asiek ja tez mam hemoroida, ale nie wiem czy to wewnatrz, czy zewnatrz:sorry:. Boli jak nie wiem co. A byłam dzisiaj w aptece i calowicie zapomniałam cos zakupic na to cholerstwo. I jak tam zakupy, udały sie?

karolina my tez pieluszkujemy przez 6 tyg. U mnie tez podłogi prosza sie o umycie, ale mi sie nie chce w ogole:no: A jakie masz symbole na wyniku?

Baniaminka mocz najlepszy tez na kurzajki:tak:. I po co kase na leki wydawac, jak mocz dobry, i prawie zawsze pod reka:-). Tylko szkoda ze nie mozna nim tankowac baku w aucie. To by był oszczednosc:tak:.

A ja mam dzisiaj zły dzionek. Chodze i popłakuje. Az sama na siebie zła jestem. Boje sie ze jakas deprecha mnie bierze:-(.
Byłam dzisiaj u pediatry. I jeszcze Antos ma chore gardelko. Na szczescie oskrzela czyste. Dostalismy leki i mam nadzieje ze przejdzie szybciutko. Bo za tydzien szczepienie. I jeszcze lekarka mnie wystraszyła, bo pokazałam jej wyniki z usg bioderek i kazałą nam skonsultowac sie z innym ortopeda. Wiec czeka nas wyprawa do CZMP Juz mam stracha i czarne mysli.

reklama
kasik lekarz wytłumaczył nam tylko ze wszystko ogólnie jest dobrze,nie ma zwichnięcia czy innego schorzenia,a wyniki zostały w kartotece;-) ja każda jedna córkę szczeroko pieluchowałam wiec sie już do tego przyzwyczaiłam i wiedziałam ze nie bedzie inaczej,ale tak tego nie lubie;-(
Asiek jak tylko mi podłogi na górze wyschną to podam ci nazwe dobrej maści na hemoroidy,ja miałam ich całą mase i zewnętrzne i wewnętrzne,póki co po tej maści jest ok nic nie boli a wychodzą cholery dopiero przy mocniejszm wysiłku takim jak np zatwardzenie.

Do góry