reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Gizelka wspolczuje i zycze duzo wytrwalosci. Oby wszystko Ci sie poukladalo.
Marta dobrze, ze z malym juz wszystko w porzadku.
Kasiona moja Laura tez probuje takich sztuczek i najczesciej udaje jej sie nas oszukac:-D
A co do siedzenia w domu, to ja mam nadzieje, ze uda mi sie pracowac z domu. Nie wyobrazam sobie teraz zostawic mojego maluszka z kims obcym. A niestety rodzinka daleko.
Wczoraj ogladalismy film, w ktorym ojca ominely pierwsze kroki dziecka, bo byl w pracy. Moj maz skomentowal: "Corcia mam nadzieje, ze ty poczekasz, az tatus wroci z pracy":-D
Onionek, 85justyna jak wasze zapalenie piersi? U mnie nawal juz minal. Teraz sie zastanawiam, czy mam wystarczajaco pokarmu, bo mala siedzi czesciej na cycu.
No, ale teraz od kilku dni bardzo bola mnie plecy:-:)-:)-( Ledwo moge podniesc mala z lozeczka. Caly weekend ogrzewalam plecy termoforem, probuje sie troche porozciagac, ale nie wiem czy juz moge normalnie cwiczyc. Wizyta u lekarza dopiero za dwa tygodnie. Macie jakies sposoby na bole plecow?

reklama
Gizelka wspolczuje i zycze duzo wytrwalosci. Oby wszystko Ci sie poukladalo.
Marta dobrze, ze z malym juz wszystko w porzadku.
Kasiona moja Laura tez probuje takich sztuczek i najczesciej udaje jej sie nas oszukac:-D
A co do siedzenia w domu, to ja mam nadzieje, ze uda mi sie pracowac z domu. Nie wyobrazam sobie teraz zostawic mojego maluszka z kims obcym. A niestety rodzinka daleko.
Wczoraj ogladalismy film, w ktorym ojca ominely pierwsze kroki dziecka, bo byl w pracy. Moj maz skomentowal: "Corcia mam nadzieje, ze ty poczekasz, az tatus wroci z pracy":-D
Onionek, 85justyna jak wasze zapalenie piersi? U mnie nawal juz minal. Teraz sie zastanawiam, czy mam wystarczajaco pokarmu, bo mala siedzi czesciej na cycu.
No, ale teraz od kilku dni bardzo bola mnie plecy:-:)-:)-( Ledwo moge podniesc mala z lozeczka. Caly weekend ogrzewalam plecy termoforem, probuje sie troche porozciagac, ale nie wiem czy juz moge normalnie cwiczyc. Wizyta u lekarza dopiero za dwa tygodnie. Macie jakies sposoby na bole plecow?

Zaczerwienienie i opuchlizna zeszly po antybiotyku, ale nadal jest bolesnosc.. przez to karmie mniej i mniej ... a i jedzonka malo tym samym. Przechodze powoli na tryb butelkowy.

Na bol plecow - dlonie męża :-)

witam,
gizelko tulam i pamiętaj że robisz już na pełen etat i nie dawaj sobą pomiatać ! A nie możesz wziąć dofinansowania z PUP ?

U nas nocka nawet spokojna tylko 5 karmień, za to od rana księciowi nic nie pasowało ani lulanie ani cyc ani smok nic a nic :/ Teraz mąż go wytlepał - dosłownie - w bujaku i śpi. Normalnie rano prasowanie wyglądało tak że ja jedną nogą bujałam Maksa a jednocześnie prasowałam :/ Ja nie wiem toż on powinien być w miare pogodny jak nakarmiony, przewinięty, ponoszony itp a mu wiecznie coś nie pasuje. Zdecydowanie najbardziej absorbujące z moich 3 dzieci. Co do karmienia to pokarmu raczej mam - tak mi sie wydaje, czytałam że może te wariacje to albo kolka albo wzdęcia albo refluks - bo nie zawsze dziecko ulewa a kwasy drażnią przełyk i dziecko boli przy przełykaniu :/ ja zwalam na kolki ale pewności nie mam. Acha i staram się juz teraz karmic co 2 godziny bo tak to on tylko troszke pociągnie i tyle więc jak 2 godzinki wytrzyma to nic mu sie nie stanie.

Bniaminko piękny ten post którego napisalas;-)

Gaja i jak sobie radzisz z cycoleniem???

Lilu migrenie a kysz,oby samopoczucie sie poprawiło;-)

Gizelko kurcze współczuje sytuacji,tak jak dziewczyny pisza musisz z małzonkiem jak najszybciej porozmawiac,przeciez tak nie moze byc:no::no::no::no:
Ja przepraszam za smiałosc ale chciałam spytac jaki jest koszt otworzenia takiego lumpka? Gizelko a mzezrób jakis biznes plan,zapisz wydatki zwiazeane z działalnocia tzn,wynajem lokalu,rata kredytu,opłata zus,prad,ogrzewanie itp oblicz sobie jaki powinas robic dzienny obrót zeby to wszystko opłacic i zeby zostaładla ciebie jakasgodna pensja:tak:spróbuj moze podejsc do meza z przygotowanym przz ciebie wykazem co i jak,
powiedz o nizszym zusie,a zrazem o twoim ubezpieczeniu;-)ja tak podchodziłam do meza przy kazdym swoim sklepie którego chciałam otworzyc i zdało to egzamin,mam nadzieje zewszystko bedzie oki
TRZYMAM KCIUKI KOCHANA

Gusia mam pytanko czy AZS normalnie siefunkcjonuje?tzn chodzi mi o kosmetyki i higiene skóry?
Troszke czytałam w internecie na ten temat i to co wypisuja to jest poprostu szok:szok:
DZIEŃ DOBRY
U nas w nocy pobudka o 1,30,5.50 i wstałysmy po 9 oczywiscie ja z przerwa na wyszykowanie dzieci do szkoły;-)
teraz malutka zasypia gdzie......na mamy rekach,nie ma szans zeby sama zasneła w łózeczu:wściekła/y:a moze macie jakis sposoby,chetnie poczytam:tak: a dodam jeszcze ze od tej 5 spała zemna w łózku jak aniłek nie było mowy o jakims grymaszeniu czy sie wierceniu,wtuliła sie w cycuszka i grzecznie spała:tak:czyzbym miała wołac SUPERNIANIE?:-D:-D:-D

Hejo

A ja mam pytanie odnosnie szczepien.. Czy Wasze dzieciaczki mialy po nich jakies skutki uboczne, np. temperatura itp?
Chce zapodac malemu w srode pelen zestaw szczepionek i boje sie, zeby nie zaregowal jakos ..

kup paracetamol w czopkach 50 i wrazie co jakby temp dostal to mu zaloz i oprocz tego kup sode i przyloz mu w miejscu zastrzyku,1 lyzeczka sody na 0,5 szklanki wody i zrob mu kompres zeby nie dostal obrzeku
jakby co to pisz

Gizelko tulasek

dzien dobry

Właśnie Gaja- przez 2 h nic im się nie stanie, i ja powoli się staram tak karmić, bo jak zatykalam ją przy byle kwiku piersią to za chwile jeszcze wiekszy kwik bo brzuszek bolal. I ja takze podejrzewam , ze mala ma refluks, chociaz nie ulewa, 2x tylko chlusnela wymiotami przez ten caly czas, ale ja czuje nie raz w oddechu kwasny zapach, wiec pewnie cofa jej sie do przelyku i drazni i mala poplakuje. Pisala Akderk o tym preparacie Delibrad( jakos tak sie pisalo) i pogadam o tym z lekarzem, bo juz cos takiego proponowal, zobaczymy.
Tymczasem kupie dziurawca i bede lecitko zaparzala i dawala lyczka po jedzeniu, ponoc pomaga refluksowym dzieciom. Od przedwczoraj poje herbatka z plantexu i chyba...dziala, bo wczoraj mala byla pogodna i spokojna, a baczki puszczala ze hej. Czyli koperek i kminek stare dobre ziola sa zawsze na czasie.
Mala zasnela , ale wczesniej tak sie nalykala powietrza, krztusila przy cycoleniu, ze pewnie tone powietzra nalykala i jeczala pozniej,ale juz Ok, spi. Lece wiec ogarnac siebie i domek, dzisiaj wpadnie przyjaciolka , ktora jest juz Babcią, ale bardzo madra i kochana i wiem ze po jej wizycie bede spokojniejsza i pozytywnie naladowana , ciesze sie na ciacho i herbatke z Nią :-)

Hihi Karolino, dobry pomysł z supernianią :-D
Tyle, że ona teraz tańcuje z gwiazdami ;-)Wczoraj z Julka na rączkach grzecznie oglądałyśmy ten program, az mama nie zauwazyla ze dziecko zrobilo big kupala w pampers i jak przebieralam w przerwie to nie wiedzialam co najpier sciagac, bo ubabrana byla po same paszki, wiec od razu zrobilam szybka kapiel i nawet tatusia zmeczonego nie obudzilismy:-)

Onionku- juz podjelas decyzje o butelkowaniu? moze i lepiej ze nie masz wahan co do decyzji, tak bedzie bezbolesniej dla Ciebie i synusia.
Nas tez czekaja we czwartek szczepaienia, tyle ze II dawka wzw i pierwsza gruzlicy, bo mala nie miala przez te biegunke.Takze dzieki Dorotko za porade z czopkiem paracetamolu, dobrze wiedziec. Moze nie bedzie zle.

witam,
Gizelko, współczuje, ale tez wiem, ze jestes silna kobieta dasz rade i poradzisz sobie ze wszystkim!
Lilu, u mnie to samo, jak M jest w domu (rzadko) to Niunia aniołeczek... szlag mnie wczoraj trafil...jak co rano do 14-tej koncerty a mój stwierdził "cos Dominisia DZISIAJ niegrzeczna"...
pisałyscie o kregosłupach... mnie strasznie boli.. czasem nie moge sie w nocy wyprostowac... nie wiem co robic..
a ja z nowu mam problem i prosze o rade... mała przed wczoraj w nocy wypadła z becika... wiec, zrezygnowalismy z niego i wpakowalam ja w spiworek.. i to co ona wyprawia to sie w głowie nie miesci... po godzinie głowe miala na szczebelkach i lezala powyginana wszerz lozeczka... czy wasze dzieciaki tez tak wedrujaZ? boje sie zeby sobie czegos nie zrobila.. co robic?
buziaki

reklama
KAROLINA co do AZS u mnie jest różnie, używam raczej wszystkich kosmetyków do cery atopowej albo wrażliwej, w ciąży moglam cieszyc się ładną buzią:) teraz mam nawrót jesienny- tak to nazywam, bo zawsze o tej porze się zaczyna, strasznie sucha skóra, placki takie czerwone szorstkie, wtedy używam dodatkowo maści, często to są maści na sterydach:(
jak nie mam nawrotów choroby to czasem i normalym balsamem się posmaruje, szampony i odżywki stosuje normalne, i zel pod prysznic też, ale czasmi zmieniam na antyalergiczny jak widzę ze cos się zaczyna dziac. Zapomnac mogę o cieniach i kredkach do oczu, maluje się tylko podkładem antyalergicznym, i tusz do rzęs, ewentualnie troszkę pudru na policzki i koniec.

Ogólnie da sie z tym zyc, ale ciężko jest, teraz moja twarzz wygląda strasznie, ale wiem ze to zwalcze i bedzie lepiej, najgorzej ze to wszystko swędzi i piecze i nie ma siły zeby łapskami nie dotykac, ale odkad mam swoja Pani dermatolog wiem chociaż co to jest i co robic aby było dobrze.
Ale mam nadzieje ze Olaf nie bedzie po mnie miał AZS, i tak profilaktycznie smaruje go antyalergicznymi i bezzapachowymi kosmetykami...ah...zobaczymy

Do góry