reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
KAROLINA! Żona idealna!!!:tak::tak::tak:

BENIAMINKO! A ile Ty jednorazowo odciągasz? Te 180 ml to na jeden posiłek czy dwa? Ciekawe, co u DAGNY, dobrze, że napisałaś do niej.

DOROTKA! KERNA! O ile dobrze kojarzę, to Wy odciągacie swoje mleko laktatorem i podajecie butlą. Czy oprócz tego dokarmaicie mieszanką? Ile udaje Wam się odciągnąć? I jak często to robicie? A jak jest u Was w nocy? Przepraszam za tę lawinę pytań, ale Wasze doświadczenia będą dla mnie bardzo cenne!

GAJA! Jestem pełna podziwu dla Twojej determinacji!

Magdo- te 180 ml to z dwóch odciągnięć, i mała zjadła to na 2 x ale z 40 minutową przerwa jedynie, sama jestem zdziwion bo jak ssie piers nie mam pojecia ile zjada. Mnie się udaje tak odciągnąć góra 125 ml z obu piersi ale to sie juz musze nameczyc, a tak lekko z jednej piersi to 80 , ale to tez dlugo kurcze trwa, dzidzia robi to duzo szybciej i sprawniej :-) Mam laktator reczny avent.

Wow dziś za nami noc gdzie w miare się wyspaliśmy:szok::szok::szok:
Marta witaj i dużo zdrówka dla was:tak::tak::tak:
My dziś pierwszy spacer nad morzem zaliczyliśmy i to w komplecie tj całą familią

Beniaminko
ja od razu pomyślałam ,że mój mały to chyba ma problem z refluksem ( dzieci znajomych to miały więc co nieco osłuchałam się w temacie), jak byłam u pediatry z kupkowymi problemami małego to napomniałam lekarce że mam wrażenie że mu cofa się pokarm choć nie ulewa , ale własnie tak ok kwadransa po karmieniu płacze i wierzga się, no i przełyka a i często puszcze bąbelki z ust.
Dostaliśmy zawiesinę do picia , która też jest na kupkowe problemy.
Na razie jest lekka poprawa.

Co do kminku to dziś też zjadłam łyżeczkę - no szału nie ma jeśli chodzi o wrażenia smakowe:eek: póki co ja wzdęć nie mam :-) a mały purta sobie ale raczej bez płaczu
Czyli pewnie nasze dzidzie maja refluks...moja tez problem z kupka, czekam na nia jak na zbawienie. A mozesz napisac co to za zawiesina ? Czy twoj synus tez sie krzytusi Twoim mlekiem ssac z piersi, moja to notorycznie...i duzo przez te lapczywosc jedzenia lyka powietrza, i slychac jak glosno przelyka mleczko. Potem jej tak rzęzi w przełyku po jedzonku. Z butli robi to samo albo nawet bardziej.
Napisala Dagna, zaraz napisze.

Beniaminko
Jakbym na swojego patrzyła,je łapczywie, łyka powietrze i to rzężenie przy jedzeniu- mnie to przeraża i przy cycu i przy butli. Raptus mały.
Zawiesina to debridat DEBRIDAT - Encyklopedia Lekw - Przychodnia Internetowa - PRZYCHODNIA.PL
na razie jest lekka poprawa ale lekarka powiedziała że na efekty trzeba troche poczekać nawet i 3 tygodnie. Ale kupa u nas już była i wreszcie zrobiona bez płaczu .

dziwczyny ja daję na noc butlę ale wczoraj wypił i miał już dosyć a po 40 minutach cyca chciał :/
Do tego dziś jadł o 13 potem spacer, spał do 16.30 po czym pociągnął cyca kilka razy i wrzask, potem godzina wrzasku , głodny a cycka nie chciał ciągnć, co próbowaliśmy to wrzask jeszcze gorszy a głodny. Dopiero po godzinie lulania itp udało się i ładnie ssał. i tak codzień mamy

dziwczyny ja daję na noc butlę ale wczoraj wypił i miał już dosyć a po 40 minutach cyca chciał :/
Do tego dziś jadł o 13 potem spacer, spał do 16.30 po czym pociągnął cyca kilka razy i wrzask, potem godzina wrzasku , głodny a cycka nie chciał ciągnć, co próbowaliśmy to wrzask jeszcze gorszy a głodny. Dopiero po godzinie lulania itp udało się i ładnie ssał. i tak codzień mamy

jak mój ma napad histerii przy cycku to go odstawiam , lulam daje smoka jak sie opanuje to cyca znów daje i do skutku

Moja Julka przestaje płakać w momencie chwycenia cycusia, nagle wszystko przestaje boleć, i już jest spokoj, ale za to je właśnie tak łapczywie, i te bóle po ok 15 minutach. dzisiaj odpukać pierwszy tak spokojny dzien, ze i pieknie spała i jak nie spala to leżała na nowej macie kolorowej i oglądała sobie i gugała. A jak ma marudzenie po kąpieli, bo już zmęczona, spiąca i głodna to jak dynda smoczek to tak smiesznie intonuje "ija, ija, ija" :-)Tylko jeszcze świadomie się nię usmiechnęła, tylko przypadkiem lub przez sen, no nic poczekam :-)

CZesc dziewczyny! Mam takie pytanko - po ilu tygodniach rozpuściły wam sie szwy te "w środku" ? U mnie mija miesiac od porodu a tu one dalej są ;( Zaczynam sie martwić :angry:

hej dziewczyny!!!!!!!!

wpadam na chwilkę powiadomić że dopadła mnie dzisiaj migrena i normalnie nie funkcjonuje od rana :-( na szczęście Lilka dała mi dzisiaj odpocząć i po karmieniach ładnie śpi.....

problemy zdrowotne mnie dopadają bo oprócz głowy opuchłam nie wiem od czego wiecie gdzie....wczoraj jedynie podniosłam starszą córkę i po godzinie zauważyłam a może lepiej odczułam pieczenie i ból a tam taka opuchlizna....szok:szok:

idę spać...czeka mnie ciężki tydzien bo muszę chrzciny zorganizować na 40 osób.....nie wiem kiedy znajdę na to czas..

sorki że tak egoistycznie postaram się jutro nadrobić wasze posty jedynie marta2411 bardzo ci współczuję tych przeżyć kochana, jednak zdrowe dziecko to największy skarb....trzymaj się i szybko zapominaj o tych traumatycznych chwilach....:tak:

DOBRANOC DZIEWCZYNY SPOKOJNEJ I NIEPRZERWANEJ NOCY!!!!!!!!!!

hej
moim chłopacy juz śpią
u nas dzień jakoś zleciał, co prawda na marudzeniu małego ale dalismy rade

Beniaminko, mój Olaf ma dokładnie jak Twoja Juleczka. Ale od dwóch dni robi po 3-4 kupki dziennie, a robił 1 na dwa dni. tez martwie się, dziś znów pluł tym mlekiem, ale we wtorek się wypytam, i do tego cała twarz ma wysypaną;( i szorstką:( ja mam AZS i mam nadzieję ze nie odziedziczyl po mamusi:(
u nas te SAB simplex dzialają, nie jakos super ale ja powoli widzę poprawe, zobaczymy jak to będzie, dziś w dzień znowu nie spał nic, nawet na spacerze:( później pewnie płacze i marudzi ze zmeczenia:(

lilu wow 40 osób? u nas miało byc ok. 30 ale skracam listę bo nie ma mowy

gugalove mi jakoś po 3 tygodniach,albo miesiącu - nie jestem juz pewna, ale od kilku dni kuz nie krwawie wkońcu

ide spac zaraz poki malutki śpi:)

miłej i spokojnej nocki życzę:)

reklama
Ja wpadam na sek. chora...przemarzłam chyab na spacerze i goraczka i bóle całego ciała. jak ja justro dam rade to nie wiem...
Magdah ja nie podaję butli. Od urodzenia mała jest tylko na cycu:tak:

Do góry