reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

WITAM KOCHANE MAMUŚKI!
u nas nocka no taka sobie spała od po 21 do 2 potem do 5 i tak zaczeło sie grymaszenie,dopiero zasnęła o 7 na mojej klatce piersiowej.
od rana Julka była z babcia bo my z mężem i młodszą córką jechaliśmy do szkoły ponieważ dzisiaj był jej wielki dzień"pasowanie na ucznia" tak sie rozczuliłam ze aż sie popłakałam ah te hormony;-)

Mam teraz troszke wolnego czasu wiec zabieram sie za nadraianie

reklama
Hejka

Widze ze sie rozkreciłyscie z pisaniem.

Nadrobiłam, ale niestety nie napisze nic bo mały juz sie budzi.

Kerna, Tosia ja tez Wam zazdroszcze tego spotkania. Oby dzieciaczki były grzeczne i pozwoliły mamusiom pogadac

Zmykam na cycolenie i spacerek

Witam
Usg bioderek mamy za sobą.....jest ok
ja szczepiłam 6w1 plus rotawirus

U nas nocka taka , ze zasnał o 21.15 pobudka 00.30
zasnal dopiero o 1.30 pobudka 4.00
zasnąl4.30pobudka6
i pobudka 715 z krzykiem bo brzusio bolal

U nas w ciągu dnia cycek co 2 godz średnio w nocy tez chociaz zawsze ten pierwszy sen najdluzszy ale to dlatego , ze kapiel

Ja mam taki dylemat natury troche egoistycznej ale co tam

Zawsze mialam piersi roznej wielkosci tzn roznica czasami widoczna i teraz w tej wiekszej piersi nachodzi zdecydowanie wiecej mleka niz w tej drugiej co sprawia , ze roznica jest jezcze wieksza...... strasznie boje sie czy to sie troche wyrowna pozniej
probowalam karmic wiecej z tej mniejszej aby wiecej pokarmu nachodzilo ale dupa blada nie idzie bo przez 2 h nie zdąży mi najsc tyle aby maly sie najadl:eek::eek:mam juz wizje noszenia wkladek do wyrownania w staniku.....to tak z rzeczy mniej waznych

nas system dnia lezakowania jest taki ok 8-10 maly lezy na przewijaku i tam spi lub lezy( niestety wiąże sie to , ze z tym ,ze musze byc w pokoju ale plus taki ,ze wtedy korzystam z kompa) potem ok12 łóżeczko potem spacerek( jak pogoda)
potem łóżko nasze i na koniec łóżeczko

Pewnie że fajnie:-D:-D:tak: Jak przeczytałąm posta Tosi to, żal mi się babki zrobiło;-);-)Zauważyłam po sobie, że przez to gadanie tylko z moim dwulatkiem cofam się:szok::sorry:Potrzebuję dorosłych rozmów:eek:
Kasiona to jak zatyka im sięnosek takimi glutami to psikaj solą fizj. i poczekaj chwilę żeby troszkę samo wyciekło. Zeby tego noska tak nie masakrować okropnie. A masz tam moze nasivin?? Bo u mnie bardzo pomógł. Misiek wlókł się z katarem na wiosnę chyba 2 miechy aż dałam mu spokój z tą fridą i zapuszczałam nasivinem

wlasnie lekarka mi przepisala wczoraj taki spray do piskania oprocz tej soli fizjologicznej, chyba dziala bo faktycznie po tym caly czas maja smarka pod nosem :) no i racja frida troche te noski biedne maltretuje..eh

Heja...
Mam pytanko jaka jest róznica miedzy witamina D a D3 bo kurka w zaleceniach mam podawac D3 a babka w aptece sprzedała mi D (kropelki do wyciskania) i teraz nie wiem czy drałowac by wymienic?
Sory ze tak wpadam i tylko zadaje pytania ale cos pomimo pomocy mojego jakiegos doła psychicznego załapuje..dzis to juz mega zryty łep mam, cały czas bym tylko ryczała..a to ze chce karmic małego cyccem pomimo ze brodawki popekane a mały jak na złosc moze ze dwa razy na dowbe spi po 3-4h a reszte prawie wcale i ciagle by jadł...a to ze te witaminy kupiłam chyba złe i takie błache sprawy mnie tak dzis denerwuja...ajjj

Beniaminko udanej mini imprezy :))

kurka

lece wyszykowac sie na ta wizyte, zebym pozniej mogla zajac sie tylko Krolewiczem:)tylko pewnie do tego czasu, juz bede miala caly satnik i bluzke mokra!!!czy Wam tez taki leci mleko????/normalnie jak bym zaworow nie miala!!!!!!!!wkladki nie daja rady, wczoraj kupilam extra duze, ale tez marny efekt!w domu juz odpuszczam, laze z plamami na bluzkach....karmie lewa piersia, a z prawej leci z tym samym efektem!czuje sie jak Krowa mleczna:)
mi mleko tylko troszke leci podczas karmienia tzn z tej drugiej nie uzywanej piersi :)

WITAM KOCHANE MAMUŚKI!
u nas nocka no taka sobie spała od po 21 do 2 potem do 5 i tak zaczeło sie grymaszenie,dopiero zasnęła o 7 na mojej klatce piersiowej.
od rana Julka była z babcia bo my z mężem i młodszą córką jechaliśmy do szkoły ponieważ dzisiaj był jej wielki dzień"pasowanie na ucznia" tak sie rozczuliłam ze aż sie popłakałam ah te hormony;-)

Mam teraz troszke wolnego czasu wiec zabieram sie za nadraianie
my niebawem bedziemy mieli pasowanie na przedszkolaka i tez zapewne sie popłacze :)

WITAM NOWA MAMUSIE :))))

jedni goscie juz poszli P pszedł odebrać Jule z przedszkola i po 16 czeka nas kolejna wizyta...

Lena juz sie obudziła i wiadomo marudzi wiec uciekam :)))

kurka wodna:)

wysmolilam dlugiego posta i mi go wcielo!!!!!!!!!!!!!

Tosia i Kerna - ja tez zazdroszcze:)

Beniaminko - dzieki za zrozumienie, milo wiedziec , ze i doswiadczone Mamy maja dylematy?"kto pyta nie bladzi":)

Skrzat - musi byc dobrze!!!!!kciukasy i przytulaski!

Ritka i Monia.gryc - wszystkiego najlepszego z okazji Dnai Nauczyciela:)

Akderku - gratulujemy kupy:)ciezko uwierzyc, jak kupa moze cieszyc czlowieka, co?:))

Asiek - oj wierze, ze serduszko Ci sie kraje!ale jeszcze troche a wszystko sie unormuje i bedziesz miala wiecej czasu dla obu ksiezniczek:)

Kasiona - nawet nie chce sie powtarzac, bo chyba WIELKA to za male slowo!ale nam tutaj dzisiaj pozytywna energie przeslalas na forum:)

BUZIAKI DLA DAGNY I MATYLDY:)

na pewno bylo cos jeszcze co chcialam napisac, ale nie pamietam....
u nas nocka nawet w miare...po karmieniu o 22.40 spanie do 3 nad ranem, pierwszy raz tak nam sie udalo:)a potem to juz co 2 h i poranne marudzenie, ale i tak jestem wyspana...w miare:)
zaraz sie szykujemy do tego lekarza!Kochanie w pracy, wiec zabiera mnie jego siostra, bo taksowke chyba bym sie umeczyla...fotelik, torba z rzeczami malego..chyba jeszcze nie jestem wystarczajaco zorganizowana na takie eskapady w pojedynke?niech Ciotka pomaga...
wczoraj bylam ogladac nowo powstaly fitness i chyba sie oboje zapiszemy:)bo i KOchanie ma co zrzucac po ciazy:)
w ogole to dzisiaj jestesmy pierwszy raz sami w domku, ale poki co nie jest najgorzej:)

lece wyszykowac sie na ta wizyte, zebym pozniej mogla zajac sie tylko Krolewiczem:)tylko pewnie do tego czasu, juz bede miala caly satnik i bluzke mokra!!!czy Wam tez taki leci mleko????/normalnie jak bym zaworow nie miala!!!!!!!!wkladki nie daja rady, wczoraj kupilam extra duze, ale tez marny efekt!w domu juz odpuszczam, laze z plamami na bluzkach....karmie lewa piersia, a z prawej leci z tym samym efektem!czuje sie jak Krowa mleczna:)
HEJ
dziękuję bardzo- miło,że pamiętasz,
Ja też mam niedaleko fitness, do którego śmigałam przed ciążą, ale chyba poczekam jeszcze, od nowego roku, niech niunia będzie większa i tatusiowi będzie łatwiej, na razie ćwićzę zpłytką, bo 4 kg nadal do zrzucenia, a prawie nie jem ehhhh

witam Młode Mamusie:)
jestem mamą mojego słoneczka, małej Julki (20.09). czy będziecie szczepić swoje maluchy na rotawirusy i pneumokoki? niedługo czeka nas szczepienie i zastanawiamy się nad szczepionką.

ja chyba zaszczepie na wszystko: chce ta szczepionke 6 w 1 hexa, na pneumo i rotawirusy..
ja też zastanawiam się tylko na 5 w 1 czy 6 w 1, na rota na pewno a na pneumo pediatra kazała jak mała skończy pół roku, bo teraz dla niej to za duże obciążenie.

Hejo
Wróciłyśmy ze spacerku, wprawdzie tylko pół h bo wieje ale zawsze. Królewna śpi, a mama zamiast sprzątać/prasowąć to necik.
Nasze nocki są ok, nie chce mi się tylko chodzić na odbijanko, ale pobudka 2 razy tak więc wyspana jestem, gorzej w dzień Lenka nie śpi, na spacer trudno nam się wybrać, planujemy zawsze o 12 a wyrabiamy się na 13/14, bo ubieranie małej, karmienie, ubieranie, fryzurowanie, malowanie mamusi,jak na wielkie wyjście. Zauważyłam,że ( a mieszkam w dzielnicy gdzie są sami młodzi ludzie)mamusie, których mijam na spacerku obceniają najpierw wózek jaki, jakiej firmy, potem dziecko jak je widać a na końcu mamusię jak ubrana czy kg po ciąży zrzucone...a i dziś dwóch fajnych tatusiów widziałam z wózkami, ale oni nie patrzą na nic, facet to facet.
A Lence krostki ustępują, chyba od nadmanganianu, przemywam kilka razy.
Idę na allegro szukać karuzelki dla królewny.
pozdrawiam was cieplutko
Kerna i Tosia miłego spotkania.

reklama
Monia - do mnie chyba dopiero dotarlo, ze Ty do grona pedagogicznego nalezysz :-) To wszystkiego naj :-)

A mozesz rozwinac kwestie tego szczepienia na pneumo w wieku 6 miesiecy? Nie bedzie to za pozno? Bo ja wlasnie sie nad tym zastanwiam a nie mam za bardzo sie kogo poradzic, chyba ze juz w samym dniu szczepienia dopytam..

Do góry