reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Kasiona przypomniało mi się coś o katarku. Raz lekarz mi powiedział, że nie powinno się za często używać fridy i odsysać babolków jeśli katar jest lejący. A to dlatego, że te włoski w nosku wtedy są "maltretowane" w odwrotną stronę nizsame pracują i to moze przyczynicsiędo tego, że katar będzie się wlókł tygodniami. Jak katar sięleje to po prostu wycierać nosek albo stosować maść majerankową, lub cos co udrażniałoby nosek. Ja stosowałam nacieranie czosnkeim chusteczki i układałam niedaleko, albo w pokoju w misce ustawiałam gorącą wodę z rozpuszczonym Vick vaporub,albo kropiłam jedną kropelkę olbasu na chusteczkę.
Ale sie spisałam:-D
My po spacerku, obiadek już się gotuje. Zjemy i jedziemy zmienić opony w aucie a potem umówiłam się z mamusią też wrześniówką;-):-) trochę ponarzekać trzeba.:-D

reklama
Pewnie że fajnie:-D:-D:tak: Jak przeczytałąm posta Tosi to, żal mi się babki zrobiło;-);-)Zauważyłam po sobie, że przez to gadanie tylko z moim dwulatkiem cofam się:szok::sorry:Potrzebuję dorosłych rozmów:eek:
Kasiona to jak zatyka im sięnosek takimi glutami to psikaj solą fizj. i poczekaj chwilę żeby troszkę samo wyciekło. Zeby tego noska tak nie masakrować okropnie. A masz tam moze nasivin?? Bo u mnie bardzo pomógł. Misiek wlókł się z katarem na wiosnę chyba 2 miechy aż dałam mu spokój z tą fridą i zapuszczałam nasivinem

kurka wodna:)

wysmolilam dlugiego posta i mi go wcielo!!!!!!!!!!!!!

Tosia i Kerna - ja tez zazdroszcze:)

Beniaminko - dzieki za zrozumienie, milo wiedziec , ze i doswiadczone Mamy maja dylematy?"kto pyta nie bladzi":)

Skrzat - musi byc dobrze!!!!!kciukasy i przytulaski!

Ritka i Monia.gryc - wszystkiego najlepszego z okazji Dnai Nauczyciela:)

Akderku - gratulujemy kupy:)ciezko uwierzyc, jak kupa moze cieszyc czlowieka, co?:))

Asiek - oj wierze, ze serduszko Ci sie kraje!ale jeszcze troche a wszystko sie unormuje i bedziesz miala wiecej czasu dla obu ksiezniczek:)

Kasiona - nawet nie chce sie powtarzac, bo chyba WIELKA to za male slowo!ale nam tutaj dzisiaj pozytywna energie przeslalas na forum:)

BUZIAKI DLA DAGNY I MATYLDY:)

na pewno bylo cos jeszcze co chcialam napisac, ale nie pamietam....
u nas nocka nawet w miare...po karmieniu o 22.40 spanie do 3 nad ranem, pierwszy raz tak nam sie udalo:)a potem to juz co 2 h i poranne marudzenie, ale i tak jestem wyspana...w miare:)
zaraz sie szykujemy do tego lekarza!Kochanie w pracy, wiec zabiera mnie jego siostra, bo taksowke chyba bym sie umeczyla...fotelik, torba z rzeczami malego..chyba jeszcze nie jestem wystarczajaco zorganizowana na takie eskapady w pojedynke?niech Ciotka pomaga...
wczoraj bylam ogladac nowo powstaly fitness i chyba sie oboje zapiszemy:)bo i KOchanie ma co zrzucac po ciazy:)
w ogole to dzisiaj jestesmy pierwszy raz sami w domku, ale poki co nie jest najgorzej:)

lece wyszykowac sie na ta wizyte, zebym pozniej mogla zajac sie tylko Krolewiczem:)tylko pewnie do tego czasu, juz bede miala caly satnik i bluzke mokra!!!czy Wam tez taki leci mleko????/normalnie jak bym zaworow nie miala!!!!!!!!wkladki nie daja rady, wczoraj kupilam extra duze, ale tez marny efekt!w domu juz odpuszczam, laze z plamami na bluzkach....karmie lewa piersia, a z prawej leci z tym samym efektem!czuje sie jak Krowa mleczna:)

witam Młode Mamusie:)
jestem mamą mojego słoneczka, małej Julki (20.09). czy będziecie szczepić swoje maluchy na rotawirusy i pneumokoki? niedługo czeka nas szczepienie i zastanawiamy się nad szczepionką.

reklama
Ale Wam fajnie Kerna i Tosiu :-) 3 male szkraby i dwie Mamusie, popieram, popieram. Dlatego tak mi sie podoba, ze Asiek i Onionek wychodza juz z domku by zrobic cos dla siebie, ja dzisiaj tez pojade na godzinke do przyjaciółki bo ma urodziny, zawioze prezent wypije herbatke i wracam, ale zawsze cos...chociaz sie pomaluje mam pretekst ;-)

Do góry