reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Zdjęcie0098.jpgZdjęcie0095.jpg
Lilu przesyłam fotke mojej małej,ale kurcze myślałam ze bedzie lepiej widać,najwyżej wrzuce jeszcze jedną jak jej zrobie z bliska;-)

Załączniki

• Zdjęcie0101.jpg
    Zdjęcie0101.jpg
    28,4 KB · Wyświetleń: 52
reklama
Zobacz załącznik 291443Zobacz załącznik 291442
Lilu przesyłam fotke mojej małej,ale kurcze myślałam ze bedzie lepiej widać,najwyżej wrzuce jeszcze jedną jak jej zrobie z bliska;-)

kochana jakbym moją Olę widziala takie same krosty miała i zeszły jej na klatke piersiową nawet i to trzeba przeczekać u nas w 3-cim m-cu samo zeszło :) Maks ma tez ale mniej i tylko na buzi i juz schodzą ale zdjęcia to normalnie jakbym dejavu miała

czesc mamuski :) witam was z nicolaskiem na reku :) u mnie dobrze, zostalam wlasnie sama bo moja mama po dwoch misiacach musiala wrocic do polski..bede jej za ten czs wdzieczna do konca zycia :_) ale jakos sobie radzimy wrecz jest super, mam wysprzatane, wyprasowane, dzieci nakarmione i gra gitara :)

jesli chodzi o pepek to naszym tez po miesiecu prawie odlcial masakraaa

moje maluchy maja katar i kaszla, a moja pediatra stwierdza ze luz i gdybym nie nalegala na wizyte to by mnie nie wpisala w grafik..masakraa co za ludzie, poza tym jestesmy juz na sztucznym mleku tylko i wylacznie bo mnie zanikl pokarm..i teraz pytanie dajecie dzieciom cos do picia? ja moim daje wode przegotowana nawet pija..i rumianek bardzo tu powszechny.. jesli bylo to pytanie to sorki jak przeoczylam

Czytuję Was dziewczynki, ale często czasu już brak by odpisać:(
Jubilatkom październikowym życzę stu lat w miłości:)
Dorotka, Asiek- tak z doświadczenia pracy w zawodzie wiem, że niestety 3-laty tak funkcjonują, że w od października do kwietnia to więcej chorują niż chodzą do przedszkola:(w czterolatkach jest już lepiej, ale szczerze Wam przyznam, że stojąc po drugiej stronie biurka jako mama bardzo bym się zastanawiała, czy ze względu na to, że mam noworodka w domu nie urlopować dziecka na czas najgorszych infekcji, ale to tylko moje osobiste patrzenie na problem chorowania w przedszkolu...ja to na punkcie zdrowia mam świra;)

Małpko, ja mam 10 kg. więcej aktualnie niż Ty, poza tym zawsze Tobie mówiłam, że śliczna kobieta z Ciebie, uszy do góry!!!!!!!!!!!!!!!!!To choroba i ogarnięcie domu zdwójką maluchów pewnie Cię dołuje, ale pomyśl- my odchowane dzieci będziemy miały:)jak inni dosypiać nie będą;)

U nas też trądzik niemowlęcy, położna kazała przemywać tzw. czorcim ziołem(ziele ostrożenia)i smarować sudokremem- zdam relacje o efektach...i pępek też mamy jeszcze;/

pysiu mój lekarz absolutnie zabronił mi smarowania sudokremem,kurcze co jest grane co lekarz to inna opinia

gaju w takim razie skoro ma sie to utrzymywać do trzech miesięcy to co robić zeby ich nie było wiecej,kurcze gdybym ja jej tej maści nie podała to ona zapewne wygladalaby jak jedna wielka krosta,u mojej małej postępowało to z dnia na dzień wiec sobie nie wyobrazam zeby miała to tak zostawić(a ona by sie zadrapała i zamęczyła)

Karolina moja Kaska tez ma tradzik niemowlecy ,zaczelo sie od kilku krostek a potem wygladala jak muchomor.trwa to juz ok 4 tygodni ale jest duuuzo lepiej.Jedyne co robie to pudruje ja maka ziemniaczana.
A tu zdjecie
kk.jpg

Ona tego nie drapie wiec wnioskuje ze nie swedzi ,wyglada tylko paskudnie - musimy to przeczekac ...
2 tygodnie temu wygladala tak jak Twoja Julka ,a to jest zdjecie z wczoraj .

Ostatnia edycja:
Hejka!
Widze ze dalej temat tradziku..mój ma na twarzy i dzis była lekarka ...powiedziała tez ze mały musi wyrzucic z siebie to co bee...samo ma zejsc, nic specjalnego sie z tym nie robi ewentualnie przemywac rumiankiem. Dzis to zrobiłam, ale tak potrzymałam ciepły okład z rumianku na buziuni i jakby zaczyna sie przesuszac bo nie ma mocniej tylko tak bladziej nawet to wyglada. Wczesniej przemywałam tez woda przegotowana i sola fizjologiczna...

ja powinnam dostac order :-) tylko kto mi go da! cały czas, cały czas cyc.. podałam butelke, bo chciałam cos zrobic tj. namiastke obiadu a i tak musialam dac na chwilke cyca.. i coo?? cud... zasnęła...
i mnie zaraz szlag trafi jak patrze i czytam Wasze wpisy... kuzwa u nas lekarka, pediatra po zerknięciu na Niunię stwierdzila uczulenie na mleko krowie a buzka wyglada calkiem podobnie jak u Trixi (troszkę bardzij mój Muchomorek jest obsypany), ale troszke... ja przez niedojadanie i stres czuje, ze trace pokarm a to moze byc po prostu tradzik...chyba bym bombe pod ośrodek podłożyła :-)
może Was troszke uda mi sie poczytac
spóźnione ale szczere..wszystkiego najlepszego dla solenizantek, Kerna już może być tylko lepiej :-)
cmoki Dziewczyny

Ostatnia edycja:
No a ja znowu jak nie nawał pokarmu to znowu jakby jego brak...dzis o 13tej karmie małego dwa razy cycem jednym i drugim z przerwa na odbicie...i mały ciorcik 10 min spania i znowu maruda sie właczyła a potem ryk i ciamcianie , a moje cycki jak dedka takie flaki...ale mała próba i mały po paru cyckaniach zaczyna sie wkurzac, to z wyrzutem dałam modyfikowane 60ml i zjadł łapczywie i dałam go do odbicia a ten znowu zaczyna marudzic i szukac cyca..to znowu dałam cyca troche pocyckał i usnał...uffff i tak do 16tej...teraz nadal spi ale taki to płytki sen...echh co jest? ostatnio w dzien tak własnie czesto ma.

reklama
oj Mamusie, wspolczuje Wam z tymi krostami!i sie boje, bo u mnie jakies pojedyncze krostki tez sie pojawaiaja...mam nadzieje, ze nic zlego sie z tego nie zrobi!i nie martwcie sie o urode, one nawet z tym tradzikiem sa piekne!a swoja droga babki to maja przekichan`e od pocztaku!zauwazylyscie, ze to dziewczynki maja ten tradzik a nie chlopcy?bynajmniej w wiekszosci, jesli kogos pominelam:)

Tosia - wreczymy Ci ten order!mysl tez troszke o sobie Kobietko:)co do lekarzy...chyba tak jak ginekologa, tak i teraz pediatre tzreba znalezc jednego ktoremu sie ufa i jego opini sie trzymac....bo inaczej zwariujemy!

Kasiona - jestes wielka:))))tylko tyle Ci powiem!

pojechalismy dzis na spacerek po centrum handlowym i poniewaz pisalysie o zakupach, kupilam sobie ....szalik:)tu pzrynajmniej nie martwie sie o rozmiar!na ciuchy mysle, ze jeszcze za szybko, bo codziennie waze mniej..i mam nadzieje, tak tzrymac, jeszcze 10 kg, wiec jest co gubic....a szalik super dlugi, gruby i z kapturem, wiec przy moich zatokach, dobre rozwiazanie na zimowe spacery:)i humorek choc troszke lepszy!jeszcze tylko fryzjer, bo na odrosty nie moge patrzec..ale musze poczekac, az Maly wytzryma 3h bez cyca, bo 2 to na rozjasnianie za malo...odrost bedzie do polowy glowy!!!!!!!i tez mnie bierze chec na cwiczenia, ale jeszcze nie ma nawet 2 tyg. po porodzie, wiec hcyba za szybko, zwlaszcza, ze od wczoraj znowu silniej krwawie i grazynka pobolewa;(

Do góry