reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

jejciu w końcu cisza i spokój :-) dobrze że ten dzień dobiega już końca bo jestem mega wykończona... mały wykąpany i nakarmiony lula sobie słodko, zaraz chyba położę się koło niego i też zasnę :-) miłego wieczoru wszystkim mamuśkom życzę :-) (napisałabym więcej ale naprawdę dzisiaj jest ze mnie tylko flak :-()

reklama
Moja Mala dzisiaj po wizycie w pordni, spi i spi...tylko 2x cyca na spaniu ssala i dalej drzemka, normalnie o tej porze by juz krzyk...kolka. Moze dziala juz ten sab simplex, i biogaiac ? Moze jest po prostu dobry dzien, az boje sie pomyslec o nocce. Jutro mala zostaje kilka godzin z moja mama-wziela sobie urlop, bo jade na uczelnie zalatwiac sprawy, a to kawal drogi. Zobaczymy jak im pojdzie, juz sie boje jak cyca zabraknie, bu butla juz jest beee ;-)

Lilu- najserdeczniejsze zyczenia droga WAGO :-) Radosci z dzieciatek, zdrowaia dla Ciebie i dla dzieci, ekspresowego dojscia do wymarzonej figury, duzo snu, malo smutku, i niech sie spelnia Twoje najskrytsze marzenia! :-)
I jeszcze raz dziekuje Wam Kochane za zyczonka.
Chcialaby kazdej cos napisac, ale jak pisze na raty wszystko mi umyka, takze przepraszam jak kogos pomine.

Onionku- zdrowka, niech piersi sie goja, wspolczuje biedulko.

Mamusiom tradzikowych dziewczynek bardzo wspolczuje, ze tez ciagle jakies cholerstwa sie musza przyplatywac,
No a ja znowu jak nie nawał pokarmu to znowu jakby jego brak...dzis o 13tej karmie małego dwa razy cycem jednym i drugim z przerwa na odbicie...i mały ciorcik 10 min spania i znowu maruda sie właczyła a potem ryk i ciamcianie , a moje cycki jak dedka takie flaki...ale mała próba i mały po paru cyckaniach zaczyna sie wkurzac, to z wyrzutem dałam modyfikowane 60ml i zjadł łapczywie i dałam go do odbicia a ten znowu zaczyna marudzic i szukac cyca..to znowu dałam cyca troche pocyckał i usnał...uffff i tak do 16tej...teraz nadal spi ale taki to płytki sen...echh co jest? ostatnio w dzien tak własnie czesto ma.
Magi- moja marudka tez tak robila i ciagle wciskalam jej cyca, ze niby glodna, a cyc dobry na wszystko az w koncu chlusnela mi mlekiem i wiedzialam juz ze ja przekarmiam tym ciaglym cycoleniem, a ten niepokoj to bylo powietzre w brzuszku, a potem kolka sie z tego robi, teraz juz wiem i nie daje na kazdy krzyk cyca, tylko nosze na rece brzuszkiem do dolu i tak sie mala masuje, goraca uprasowana pielucha tex dobrze robi, teraz mam juz tez te krople i priobiotyk na brzuszek, widze ze dzisiaj jak reka odjal...tfu,tfu,tfu.

Lece sciagac pranie i wieszac nastepne..a kiedy wyprasuje :szok: chyba znowu P to zrobi, a ja zamiast to zrobic klikam na BB ;-) ae to jest chociaz mile :-D
Aha...nie patrzcie na to czy piersi twarde- ze niby to oznaka mlecznosci...naprawde nie. Tylko na poaczatku i jak sie kilka godzin nie nakarmi takie sie robia, jak dziecko je czesto piersi sa iekkie i to jest Ok, amleczko sie robi na biezaco, spoko :-)

Onionku ojej to kuruj sie kochana bo Macius teskni pewnie za cycusiem.
A u nas odpadł dzis kikut pepowinowy..hurraaa po 12 dniach ;) i teraz nie pamietam co połozna mówiła czy dalej jeszcze smarowac pepek fioletem? tak trochu chociaz?

Magi-teraz moze juz spirytusem 1 dziennie po kapieli, bo tam sie bedzie jeszcze zbierala taka ziarninka, ale wkrotce i to minie. To juz nic a nic dziecka nie boli, ja tam smialo roachylam jak mi pokazano i czyszcze patyczkiem ze spirytusem.

no to jestem już po wizycie:tak:ogólnie z wizyty jestem bardzo zadowolona,lekarz obejrzał malutka od stóp do głów,poświecił małej całe 30 minut,ogólnie konkretny facet:tak:no wiec jest to rumień noworodkowy potocznie nazywany też trądzikiem noworodkowym-też występuje na bazie hormonalnej,niestety w rumień mojej kuszynki wdały sie już bakterie,dlatego też dostała antybiotyk do ustny,kropelki fenistil i kontynuacja maśći przepisanej od poprzedniego lekarza,powiedział też ze jeżeli małej nie ustąpi ten wysyp to niestety bede musiała położyć sie z nią na oddział ponieważ dostanie leki dożylnie:-:)-:)-( wiec modlę sie tylko teraz zeby wszystko ustąpiło i proszę was o trzymanie waszych magicznych kciuków, i chce was ostrzec abyscie bacznie obserwowały wasze pociechy,u lekarza zauważyliśmy ze małej krostki przeniosły sie na kark i brodaweczki.
KURCZE DLACZEGO ONA MUSI TAK CIERPIEĆ!!!!!!!DLACZEGO????:no::no::no:

Beniaminko dzieki...a zamiast patyczkiem ze spirytusem moge tymi gazikami leko? bo tyle mi zostało szkoda trochu a chyba działanie to samo?
Karolinka kciuki zacisniete!

Beniaminko czyścisz pepek w środku?????????????????? Ale tam jest taka dziurka i bałąbym sie że wsadze jej patyczka do brzucha.....ehh
a moaj małą wczoraj i dzisiaj pięknie zasypia. juz przy cycu po 20tej śpi a potem jak ją przywiazuję do stelaża to na śpiaco. A zawsze był ryk. Oby tak zostało

mojej małej odpadł pępek po niecałych dwóch tygodniach fakt jest taki ze miała jakgdyby świezą rankę ale psikałam octaniseptem (nie wiem czy dobrze napisałam) czyściłam patyczkami czasami musiałm troszkę zajechać do środka o sie zbierała krewka z ropka,trwało to kilka dni teraz jest wszystko w najlepszym porządku,trzeba czyścić tez w środku zeby nie zaczeło sie "babrać"

karolinko cieszę się że napisałaś jak po wizycie, bardzo czekałam na info, teraz wnioskuję, ze moja ma to samo i nijak ma się to co jem...a ja tu taką dietę trzymam ehhh szkoda słów jak te małe dzieciaczki muszą cierpieć...mojej Lili chyba pomógł lekko ten krochmal bo dzisiaj pięknie zasnęła i już śpi od 20. Trzymam kciuki bardzo bardzo mocno za twoją Juleczkę oby wszystko szybko zeszło z jej ślicznej buziuni....

Właśnie skończyłam robić zaproszenia na chrzciny małej i padam z nóg..idę spać

DOBREJ SPOKOJNEJ NOCY KOCHANE, I TYLKO 1 PRZERWY NA KARMIENIE :)

reklama
Beniaminko dzieki...a zamiast patyczkiem ze spirytusem moge tymi gazikami leko? bo tyle mi zostało szkoda trochu a chyba działanie to samo?
Karolinka kciuki zacisniete!

Beniaminko czyścisz pepek w środku?????????????????? Ale tam jest taka dziurka i bałąbym sie że wsadze jej patyczka do brzucha.....ehh
a moaj małą wczoraj i dzisiaj pięknie zasypia. juz przy cycu po 20tej śpi a potem jak ją przywiazuję do stelaża to na śpiaco. A zawsze był ryk. Oby tak zostało
Otóż wlasnie to, ze trzeba rozchylac pepuszek dwoma palcami i tam w srodeczku czyscici zbierajaca sie krewke- ziarnine, dziecka to naprawde nie boli, same zobaczycie.

Magi- tak moga byc teraz juz mozna tyi gazikami , ja tez czesto nimi tam czyszcze na zmiane z patyczkami.
A czyscic spirytusem trzeba tak dlugo, jak zbiera sie tam ta ziarninka. Nie zdawalam sobie sprawy jakie to wazne, dopoki na oddziale gdzie lezala Julka z wirusem nie widzialam dzidziulkow z paprajacymi sie pepuszkami i np paciorkowcami w nim, lezaly biedulki i po 2 tyg bo bylo zakazenie. Takze lepiej czyscic ten raz dziennie ale dokladnie i po bólu.Szybko sie zagoi.

Dobranoc Dziewczyny, wyspijmy sie ...chociaz dzisiaj :-)

Do góry