reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

hej mamuśki!!
Lilu, Beniaminko wszystkiego co najlepsze życzę!!!:tak::-)

Ja cały czas na chaosie!! w domu bałagan po pachy!! mała pirania tylko by jadła a duża wręcz przeciwnie gra mi na nerwach bo nic nie je a ja latam jak durna i drę papę na nią żeby coś wrzuciła do gardła!!:no::rofl2:
mała ładnie rośnie, waży już koło 4500, ubranka ciasne:szok: a ja mam same 56 bo Blanka słabo przybierała a tu taka niespodzianka! kolki nadal są ale trzeba to przeżyć i przetrwać jakoś te trudne miesiące!! mała w nocy też nie śpi a jak juz zaśnie to zaraz się budzi na kolejne karmienie wrrrrrrr!!!! aaaa...ja zamieniłam ten durny oktenisept na spirytus i pępek od razu odpadł!!!!!(3 tygodnie i 4 dni)
Beti śliczna ściana!
asiek zazdroszczę zakupów i wypadu z kumpelką-ja jestem gruba i nie mam w czym chodzić(z tego też to moje choróbsko bo mam tylko jedną bluzę ) i nawet gdybym poszła na zakupy to tylko bym w depresje wpadła bo w nic się nie mieszczę tylko w jakieś wory na kartofle!!!:-:)-(
wczoraj całą noc przeryczałam bo wstyd mi jak na siebie patrze, że tak wyglądam!!:-:)wściekła/y:

ojj uciekam bo alarm!!:baffled:

reklama
Laski ja tylko na sekunde.. Od wczoraj mam goraczke 38 stopni, noc masakryczna.. Karmilam malego w stanie agonalnym niemalze.. Do tego marudzil, wypluwal sutka - na sile go przystawialam, zeby zlapal przeciwciala bo jak sie ode mnie zarazi to chyba padne :-( Dobrze, ze moj K. wzial dzis wolne, bo nie dalabym rady :-(

Pozdrowionka.

Beti piękna ściana!
asiek ja swojego namówić na zakupy nie moge. Zawsze sie jakoś wykręci a wisi mi zakupy bo obiecał że pojedziemy i obkupie sie troche na zime i Anielce pare rzeczy też trzeba kupić.
Małpeczko wcale nie jesteś gruba!!! Zazdroszcze ci figury!!! Opieka nad dziećmi jest lepsza od ćwiczeń na siłowni i ciążowe kilogramy zrzucisz szybciutko.
Onionku dbaj o siebie i wracaj szybciutko do zdrowia!

dzien dobry:)

smutaskowo tu dzisiaj...i u mnie tez nie bardzo...Mama pojechala, KOchanie wlasnie rozmawial z synem ( 12 lat mieszka w POrtugalii z matka) i lzy mu leca ciurem, ze bracia nie moga sie zobaczyc...wiec ja rycze razem z nim, bo wiem jak bardzo chcialby miec ich obydwu przy sobie...
nie latwo miec w zyciu wszystko, co chcemy...

Maly po ostatnim jedzeniu zwymiotowal,tzn, tak mi sie wydaje, bo troche za duzo tego bylo na ulanie...nie wiem od czego, czekam na nastepne karmienie i zobaczymy co sie dzieje, mam nadzieje, ze tylko za lapczywie sie nalykal?

Aga26 - oczywiscie, ze o Tobie tez myslalam, dzielna Babka jestes:)ale wiadomo, z Pomorza;)

Asiek - najbardziej to CI tego wypadu z kolezanka zazdroszcze...ale nalezy Ci sie!korzystaj

Skrzat - zmeczenie materialu?uwazaj

Onionku - zdrowka!

Kerna - u nas tylko spirytus i pepek odpadl 5 dnia...zadnych innych wynalazkow!i normalnie moczony w kapieli...ale byc moze to nie od tego zalezy?

Akderku - wytrwalosci!mam nadzieje, ze pediatra pomoze

Wstretna_malpko - tylko 60 kg?to nie jest duzo, ja bym chciala do tylu wrocic...nie doluj sie Kochana, bo to nie pomoze sie wyleczyc

Beti - ladnie, ladnie:)a juz myslalam ,ze i Ty przepadlas w akcji;)

na pewno kogos pominelam..przepraszam!
ale Maly Tygrysek juz sie przeciaga, wiec tzreba szykowac cyca:)))

milego dnia Mamusie i usmiechu!!!!!!!wbrew wszystkiemu!

hej dziewczyny!!!!!!!!

po wczorajszym czytaniu waszych postów myslałam nad moją sytuacją i postanowiłam wziąć się w garść, przecież te wszytskie problemy z którymi się teraz borykamy są przejściowe i damy radę to przetrzymać!!!!!!!!! dzisiaj już spokojniej do wszystkiego podchodzę pomimo tego że Lilkę jeszcze bardziej obsypało wysypką na buzi...ale zaraz przygotuję krochmal i zobaczymy co to da.......

ASIEK mój obiecał mnie zabrać w czwartek na zakupy do FOCUS PARKU nie wiem jak nam sie to uda z trójką dzieci, ale buty na zimę trzeba poszukać:tak: więc nie ma wyjścia musimy jechać:tak:

agnieszka75 ja 5 lat temu po urodzeniu córki też dostałam zmywarkę:-D:-D:-D
małpko rozumiem cię w 100% ale ja staram się zaakceptować moje "nowe" ciało i coś z nim zrobić tzn jakoś ubrać i mam nadzieję, że mi się to uda.....

onionku dużo zdrowia!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
witam kochane:) nie bylo mnie dwa dni ale juz nadrobilam:)

Beniaminko i lilu przyjmijcie spoznione ale szczere zyczenia urodzinowe..zdrowka, szczescia, milosci:))

skrzacie uwazaj na zdrowie..to jakis sygnal byl to oslabienie.
beti swietny efekt z ta sciana:)
karolina jaki spokoj bije z Twojego postu..super.

ciekawe jak tam nasza Dagna i malutka.

dziewczyny wspolczuje Wam tych przeziebien;/ ale teraz taka pora niestety..u mnie tata chory i mam nadzieje ze nas nie zarazi.

co do zakupow ja bylam w week ale kupilam sobie tylko garnitur na chrzciny a i tak jestem zalamana bo marynarka zapnie sie ale brzuch odstaje i licze ze jeszcze sie wchlonie bo takiej wiszacej skory to ja nie chce;/ a moj E wyciagnal swoj garnitur z szafy i okazalo sie ze za maly hehe..kupilismy tylko spodnie koszule i krawat bo nowy garnitur to juz kupimy na nasze wesele:)
wczoraj bylam u fryzjera ale zrobilam tylko kolor na calosci bo wlosy zapuszczam..u mnie od tygodnia temat slubu i juz sie nie wywine hehe..musimy zaczac powoli ogarniac wszystko.

synek narazie grzeczny..ma tylko problem wieczorem z zasypianiem ale ogolnie przesypia noce od karmienia do karmienia..ja nadal odciagam mleko ale bardzo mnie to meczy;/

witam z julką na rękach:tak:oj wczoraj ja za bardzo pochwaliłam ,dzisiaj mi dała do wiwatu cała noc sie kreciła,prezyła grymasiła,wrrr:-D i chyba spowodowane było to tym ze nie mogła kupki zrobic:-(dzisiaj po raz pierwszy moja córeczka swiadomie sie usmiechneła do mnie:-D wspaniale juz wodzi oczkami za mna lub za zabawka,cała główke przekreca:tak:dzisiaj kolejna wizyta u lakarza-dzwoniłam wczoraj do znanego profesora i po wielkih trudach i błaganiach zapisał mnie na wizyte (może on coś poradzi)- malutka cały czas jest wysypana tak jak pisałam ze jest mniej,to dzisiaj jej sie rozeszło na dolną czesc twarzy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dlaczego te dzieciaczki muszą tak cierpieć boshe,co one takiego w swoim życiu zrobiły-to jest takie niesprawiedliwe:zawstydzona/y:tak sie zastanawiam kiedy jej to zejdzie,Julka ma tak piekną twarzyczke a te krosty ją tylko szpecą:baffled::baffled::baffled:
a ja patrząc na nią mogłabym płakac:tak:

Laski - dziekuje za zyczonka zdrowia :-)

Od razu sprostowanie: cos mnie tknelo i poczytalam na necie o zapaleniu piersi, bo dokladnie je obejrzalam i zauwazylam, ze sa czerwone w niektorych miejscach. Wszystko sie zgadza: temperatura, dreszcze ( tego nie wiedzialam ) i wlasnie czerwone, lekko obolale cycki. Ja to wszystko od wczoraj mam. Kurcze, myslalam ze takie rzeczy zdarzaja sie na samym poczatku - kiedy zaczyna sie pierwsze karmienie. Przeciez raz juz to przeszlam, wlasnie na 4 dzien po wyjsciu ze szpitala - ale wtedy nie mialam goraczki.
Od razu chwycilam za laktator i sciagnelam wszystko - 60 ml.. I tu zgadza sie teoria Dorotki, ktora juz kiedys pisala mi ze dzieki sciaganiu mozna sie chociaz przekonac ile dziecię zjada.. Zdaje mi sie, ze goraczka spadla - zaraz zmierze, ale normalnie jaja :-D

Ostatnia edycja:
reklama
karolina moją dzisiaj też bardziej wysypało.....wiesz postaram sie zrobić jej fotkę jak płacze wtedy najbardziej widać te krostki jeśli mają to samo a twój prof pomoże to ja też się zapisuję.....z ust mi wyjęłaś te słowa :"..... ma tak piekną twarzyczke a te krosty ją tylko szpecą:baffled::baffled::baffled:
a ja patrząc na nią mogłabym płakac"..tragedia normalnie:tak:

onionku widzę ze lekarz ci niepotrzebny sama stawiasz diagnozy!!!!!!! hihi

Do góry