reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Hej DZIEWCZYNY!!
My dzisiejsza noc mielismy genialna - Maly spal od 24ej do 6 ej rano - jest przekochany.
Dzis sie zestresowalismy - bo przyszlo z Instytutu Matki i Dziecka , by powtorzyc badanie przesiewowe - wiem,ze tak bywa,ze lekarz mowil,ze tak moze byc,a to nie oznacza ,ze dziecko jst chore ale sie wystraszylam okropnie - akt,ze bral wtedy antybiotyk i mial zapalenieploc - i to trzeba wlasnie zaznaczyc czy bral antybiotyk - wiec pocieszam sie,ze moze to wlasnie spoeodowalo,ze trzeba powtorzyc badanie. I tak zawsze cos.

reklama
Kochane Dziewczyny, serdecznie Wam dziekuje za zyczenia urodzinowe :-) Bardzo chcialam Wam juz wczoraj podziekowac, ale nie moglam sie na dluzej zakogowac przez ten badziewiasty internet, zdazylam tylko troszke poczytac i kliknąc "dzieki". Dzisiaj zas rano bylismy 1 raz pediatry w naszej poradni. Wszystko OK, mal przybrala super na wadze, szczepimy za tydzien na gruzlice i 2 szczepienie na WZW, juz mozemy ja szczepisc, chociaz ja najchetniej w ogole bym tego nie robila, ale mus to mus.
W sprawie kolek, trafilam na fajnego lekarza, ktory troche z nami o tym pogadal. Wiec mamy probowac podawac ten SAB Simplex, ale absolutnie nie do kazdego karmienia, ale najlepiej popopudniu i na wieczor po 7-10 kropli, do tego probiotyk na przwod pokarmowy dla niemowlat BioGaiac, ponoc daje dobre rezultaty na brzuszki, zobaczymy. Jak to nie pomoze to bdzie vibrucol czopek lek homeopatyczny do pupci 1 x dziennie w razie ataku kolki, a jak dalej byloby zle to ma jeszcze cos w zanadrzu na motoryke jelitek jakis Debi...cos tam. no i ...karmic, karmic moim mlekiem,Jak zaczal mi zachwalac pokarm matki, to ucieszylam sie jeszcze bardziej ze nie zrezygnowalam tak latwo z karmienie , przynajmniej te 2 miesiace oby nam sie udalo, anajlepiej 6 ;-) Mleczko matki daje dziecku oprocz wszystkich skladnikow jakie znamy, hormony endorfiny- spokoj i szczescie dziecka, usypiajaca oksytocyne, ktora powoduje zasypianie dziecka po cycoleniu itd, itd. Tylko czemu ta dieta taka drakonska dla mamus :-)I tyle wyrzeczen, uwiazanie,no coz....pewnie warto. Ponoc gdy juz dziecko ma 1 miesiac mozna wprowadzac odwazniej zwykle jedzonko, ale powoli nie wszystko na raz. Tylko juz sie sie tak nie cackac jak na poczotku, dobra wiadomosc :-)

I znowu nie moge nic wyslac, nie wiem czy post sie pojawi, ale kopiuje jakby co ;-)

melduje się w koncu i ja, czytam was praktycznie na bieżąco ale najczęściej z małym przy cycku, teraz mam chwilkę bo mąż poszedł na spacer (chodzimy 2 razy dziennie około 11 i tak około 15-16), mąż ogólnie bardzo duzo pomaga aż sama jestem zaskoczona że tak się wczuł w rolę ojca,a mamy które muszą sobie radzić sama szczerze podziwiam, a już z 2 albo 3 dzieciaczków to nawet sobie nie jestem w stanie wyobrazić

co do szczepionek to ja się troszkę podpytywałam i znajomej farmaceutki i cioci mąza co się "obraca" w środowisku medycznym i obie na rota to radziły szczepić jesli planujemy dziecko do żłobka wysłac, albo jest w domu rodzeństwo przedszkolne a na pneumokoki to po roku można zaszczepić jedną dawką i my własnie tak zrobimy na rota nie szczepie a pneumokoki poczekają

Hej dziewczyny!!

Wszystkim solenizantką spóźnione ale szczere życzonka!!!
My też przechodzimy fazę trądzikową, raz lepiej raz gorzej ale trzeba przetrwac podobno do końca 2-go miesiąca trwa zobaczymy.
Beniaminka to coś w zanadrzu na kolki to debridat taki syropekk my stosujemy już 2 tygodnie jest o wiele lepiej podobno stosuje się go 2 miesiące i wszystko mija się okaże :)

Nasza lalunia też najchętniej na cycu inaczej ryk. dziś całe do południa ryk cyc ulewanie ryk...i tak od 5 do 13... a teraz aniołek śpi i udaje że jej nie ma. Wczoraj zaliczyliśmy wizytę u ortopedy i w sumie nic się nie dowiedzia lałam jedynie że mamy jechać do krakowa z naszą lekko szpotawą stopa bo oni się stopami takich maluszków nie zajmują bo jesli faktycznie to to a nie stopa ułożeniowa to w gips trzeba będzie włożyć, lekarz też dopatrzył się jakiś oporów na bioderkach i musimy pieluchować a w przyszłym tygodniu usg, a i kazał obserwować czy czasem nie ma ulubionej strony wyhylania głowy bo podobno tak tez moze byc... duzo tego jak na taką silna dziewczynkę.

Nic zmykam cos przekąsić bo za niedługo pewnie młoda wstanie i to już pora kolkowa więc mam nie będzie miaal niestety czasu na nic. Dobrego popołudnia wieczorku i nocy kochane!! Swoja drogą jak ten czas leci od karmienia do karmienia od 17 kolkowo o 20 kompiel i po dniu...

cześć dziewczyny na szybko wpadam bo mój M wrócił do pracy i mam już nie mam niestety i sama z dwójeczką nie jest łatwo ale dajemy radę jakoś. Na krótko, mieliśmy niezłe przeboje, wzywaliśmy lekarza w zeszłym tygodniu bo malutka strasznie się zachowywała po karmieniu, płakała przez godzinkę po każdym. Już zaczęliśmy się martwić że to coś poważniejszego niż kolki. Robiliśmy posiew i USG brzuszka i wyszło w porządku, no USG wyszło powiększone jajniki i jakaś przestrzeń płynowa, nie mam pojęcia co to jest w piątek idziemy na konsultację do ginekologa dziecięcego. Ach mówię Wam...
Ale będzie dobrze, musi być.
Za to synek się w weekend rozchorował, gorączka 38,5, katar niesamowity. Mam nadzieję że malutka się nie zarazi!
Dziewczyny piszecie o tych krostkach, moja mała wygląda tak samo i pediatra stwierdził, w sumie dwóch pediatrów że to uczulenie, bez zastanowienia, pytałam czy to może trądzik ale bez namysłu odpowiadali że uczulenie. W ostateczności jesteśmy na Nutramigenie (bo karmię butlą) ale też z racji tych kolek i będę odstawiać płyn do kąpieli a potem proszek bo już nie mam pomysłu od czego to może być.
Nie wiem czy zdążę Was nadrobić, przepraszam dziewczyny że się nie odniosę indywidualnie do każdej z osobna...

Witam!malutki spi jeszczce od spacerku,a spacerowalismy od 12,ale juz sie cos wierci wiec pewnie zglodnia,a cycki mnie bola i mam pelne ,czekam az moj sciagacz sie obdzi!Tez cycus taki ze czasami brak sil,jagby mogl siedzial by 24 na dobe przy cycu! jedynie mam spokuj jak ma drzemki.uciekam bo juz zaczyna kweczec i chce cyca.

Witam z Helenka na ramieniu:-)

Beniaminka, Lilu - sto lat w zdrowiu, radości, pociechy ze szkrabów tych większych i mniejszych:-)

Dziś poprosiłam teściowa o opieke nad małą bo musiałam wyskoczyc do miasta, kupic buty starszemu i sobie bo zimno sie zrobiło a my w pantofelkach śmigamy:sorry2:Kupiłam sobie jeansy przejsciówki (te sprzed ciazy jeszcze z male), za 40 zybla, rureczki normalnie szok, pasuja jak ulał:-) I tak biegałam po miescie od 12 do 16, wracam do domu a tam okazuje sie ze mała tak jak zasneła na moje wyjscie tak spi dalej:szok:co za złośliwość losu, gdy ja jestem w domu to spi po godzince:sorry2:Babcia sie nie napracowała;-)

Hej

kasialle moja starsza córa była przez 2 lata na Nutramigenie nie pachnie ładnie to pamiętam najmocniej:-D aha i uważam ze lekarze idąna łatwiznę powiedzą sobie uczulenie i kłopot z głowy, nie uważacie???

Beniaminko super że lekarz taki fajny i że wszystko tak Ci omówił, bardzo przyjemnie czytało się twojego posta bo dzięki temu jak będę karmić to wyobrażę sobie jakie to wspaniałości wyssysa moje dziecię :-)

agim
ale Ci się udało z tymi zakupami...aż zazdroszczę :tak:

Marja
ja też bałam się tego że coś przyjdzie z Instytutu bo ja w rodzinie mam dziecko z Fenyloketonurią i jakoś taka obawa mnie nachodziła do konca 3 tygodnia ale jak do tej pory nie przyszło to chyba nie przyjdzie.....mam nadzieję;-) Mam nadzieję,że u Was to tylko przez ten antybiotyk....

Postaram się wkleić fotkę mojej okrostkowanej Córy ale po przemyciu krochmalem wszystko nam zbledło....ciekawe na jak długo

Załączniki

• alergia.jpg
    alergia.jpg
    28,1 KB · Wyświetleń: 49
reklama
Beniaminka, Lilu wszystkiego najlepszego, duzo radosci z waszych malenstw.
Onionek wspolczujezapalenia piersi. Szybkiego powrotu do zdrowia.
DZIEWCZYNY CIESZMY SIE NASZYMI MALEŃSTWAMI BO JESZCZE TROSZKĘ I ZACZNĄ NAM PYSKOLIĆ,A MY BEDZIEMY MARZYĆ ABY TE DUUUŻE DZIECI STAŁY SIE ZNOWU NOWORODKAMI ;-)
Swiete slowa

Wyjęłam dziś swoje wszystkie jeansy i w nie wszystkich się dopinam od jutra, ćwiczenia mam do zrzucena 6 kg.
Ja tez sie juz zabieram za cwiczenia. Tylko jakos ciagle brak mi czasu. Jedynie spaceruje z mala:baffled:

No a ja znowu jak nie nawał pokarmu to znowu jakby jego brak...dzis o 13tej karmie małego dwa razy cycem jednym i drugim z przerwa na odbicie...i mały ciorcik 10 min spania i znowu maruda sie właczyła a potem ryk i ciamcianie , a moje cycki jak dedka takie flaki...ale mała próba i mały po paru cyckaniach zaczyna sie wkurzac, to z wyrzutem dałam modyfikowane 60ml i zjadł łapczywie i dałam go do odbicia a ten znowu zaczyna marudzic i szukac cyca..to znowu dałam cyca troche pocyckał i usnał...uffff i tak do 16tej...teraz nadal spi ale taki to płytki sen...echh co jest? ostatnio w dzien tak własnie czesto ma.
Magi mi polozna powiedziala, ze czasem dzieci chca byc po prostu blisko matki i wcale nie sa glodne a chca sobie pocycolic.
No i musze juz konczyc, bo moje malenstwo sie juz denerwuje:szok:

Do góry