reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

zagladam na chwilke bo synek zjadl przebralam osikanca i zasypia dalej..ja nawet troche w domu porobilam jak spal..kurde szkoda ze w nocy nie jest taki laskawy dla mnie:)

asiek wspolczuje Ci problemow ze zdrowiem;/ oby jak najszybciej zdrowko Wam wrocilo.

Beniaminka przykro mi z powodu kuzyna:( zbyt mlody jeszcze:( ehh..zycie jest tak kruche.

Calineczka nie pomoge;/ ja odciagam pokarm i moje brodawki jak tylko nacisne to pokarm leci.

kasik co do linomagu kup zielony bo to masc..dobra jest. Ja smarowalam pupe i pachwinki malego sudokremem i zauwazylam ze wysusza jemu skore ale teraz odkad uzywam linomag jest o niebo lepiej. mysle ze na skore ktora sie luszczy tez bedzie dobry. A w czym kapiesz synka? ja w oilatum i nie luszczy sie jemu skora.

reklama
dziewczynki jesli chodzi o ten linomag to kupcie sobie taki Linomag Bobo A+E, krem dla dzieci i niemowląt, 50 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie moja Lenka przez naswietlania w szpitalu miała masakrycznie sucha skórę i juz po pierwszym zastosowaniu była duuuuza poprawa :)))

kurcze nie wiem co mam zrobic z tym antybiotykiem bo mała przestała juz tak charczec cos jej tam swista w nosku ale glutków juz nie ma hmmm jak na moje oko ewidentna poprawa, caly dzien ładnie spi az ja musze budzic do karmienia...
chyba wstrzymam sie do jutra... ja faktyczni bedzie co raz lepiej to nie dam go jej.... martwi mnie tylko kaszelek ale lekarka mowila ze tak bedzie bo wydzielina z nosa spływa do gardła....

Asiek - kompletnie jestem niedoswiadczona, ale na oje oko, poczekaj..ja jestem kompletna przeciwniczka antybiotykow..a mojemu Malemu caly czas gwizdze w nosku i to ponoc normalne u noworodkow, widze tam takie suche "babolki" ale nie umiem ich odciagnac, nawet frida...maly je poprostu wyki****e...ponoc uklad oddechowy przyzwyczaja sie do otoczenia..w Irlandii, na wszystko maja wytlumaczenie " czysta natura"

Magii- a moze Ty sprobuj kapturkow? Maly wtedy zasysa gume a nie sutka?ja sie staram laktatora nie uzywac, do 6 tygodnia, tak zalecaja - to jestczas na regulacje laktacji, myslalam juz o tym , bo maly sie denerwowal bardzo, ale mysle, ze wowczas odciagamy "zupke", czyli pierwsza plynna czesc pokarmu i poki co te kapturki sie sprawdzaja, nawet z ciezkiej piersi sie naje:)

Beniaminko- moje wspolczucia
Dagna i Matyldziy wracajcie jak najszybciej do domku.

Ja mam pytanko: co robic kiedy brodawki po jakims czasie robia sie miękkie i mleko nie płynie juz tak szybko i trzeba sie wysilić aby leciało i wtedy Michas dostaje szału przy cycku:szok::szok:
"gryzie" ciągnie no masakrazmieniam wtedy piers tylko nie wiem czy dobrze bo dostaje mniej tłuste z tej drugiej piersi........macie jakies pomysły ????
Calineczko moja polozna i pediatra ( obie zgodnie ) kazaly mi karmic malego z obu piersi , z kazdej max po 15-20 min . Czyli w sumie karmienie 30-40 min. I u mnie sie to sprawdza maly przybral na wadze w 6 tyg 1500 g. Tak wiec to mleko nie jest takie chude.

dziewczynki jesli chodzi o ten linomag to kupcie sobie taki Linomag Bobo A+E, krem dla dzieci i niemowląt, 50 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie moja Lenka przez naswietlania w szpitalu miała masakrycznie sucha skórę i juz po pierwszym zastosowaniu była duuuuza poprawa :)))

kurcze nie wiem co mam zrobic z tym antybiotykiem bo mała przestała juz tak charczec cos jej tam swista w nosku ale glutków juz nie ma hmmm jak na moje oko ewidentna poprawa, caly dzien ładnie spi az ja musze budzic do karmienia...
chyba wstrzymam sie do jutra... ja faktyczni bedzie co raz lepiej to nie dam go jej.... martwi mnie tylko kaszelek ale lekarka mowila ze tak bedzie bo wydzielina z nosa spływa do gardła....

To moze sie wstrzymaj do jutra. Katarek sciagaj Frida. I oklepuj oskrzela z przodu i z tyl .

moja mama mówi zebym podała ale ja zrobie tak jak Wy piszecie i sie wstrzymam, zwłaszcza ze lekarka mówiła ze mała ma pluca i oskrzela czyste...
kurcze ona ciagle spi juz widze jak nocka bedzie :(

Benjaminko - dzieki za instrukcje odnosnie smarowania glowki, dzis zaloze mu na noc czapecze na wysmarowana wczesniej oliwa skore :-) A tatuska trzeba rzucac od razu na gleboką wode, na pewno da sobie rade :-)

Asiek
- trzymam kciuki za malusia, zeby dolegliwosci szybko minely :-)

Magi
- maluszek powinien brac do buzi sutek wraz z cala otoczka, wtedy nie pogryzie. A same pogryzienia mozna smarowac swoim mleczkiem, zeby szybciej sie zagoily :-)

Malgos - masz racje z tym zielonym linamagiem, ja tez tylko tym smaruje i sporadycznie bepanthenem. Zawiodlam sie natomiast na sudokremie - caly woreczek mosznowy byl od tego bialy i nie mozna bylo go domyc. Poza tym extremalnie wysusza. Nie wiem, moze przyda sie ( odpukac ) na jakies mocne odparzenia.

Bylismy dzis na spacerku, ale mimo braku wiatru jest juz bardzo zimno. Cos czuje, ze pogoda sie zepsuje.

Magii- a moze Ty sprobuj kapturkow? Maly wtedy zasysa gume a nie sutka?ja sie staram laktatora nie uzywac, do 6 tygodnia, tak zalecaja - to jestczas na regulacje laktacji, myslalam juz o tym , bo maly sie denerwowal bardzo, ale mysle, ze wowczas odciagamy "zupke", czyli pierwsza plynna czesc pokarmu i poki co te kapturki sie sprawdzaja, nawet z ciezkiej piersi sie naje:)

Alcia mój nie chce przez kapturek juz próbowałam pare razy...a z tym laktatorem to mi chodzi o pare pociagniec, by zmiekczyc brodawke co by lepiej było chwycic niuni za nia.

magi musisz tak długo przystawiać aż prawidłowo chwyci, wiem że płaczu będzie ale tak się będziesz męczyć. A i wyciągaj brodawkę zawsze małym palcem żeby jej nie naciągać

Onionku tez mi tak pokazała/mówiła połozna i niby mały chwyta cała brodawke ale jakos czasami w miedzyczasie podgryzuje mi sutka, jak staram sie mu wepchac głebiej to juz sie denerwuje i swiruje ..to daje luz. Niby tez wany jest kąt nachylenia karmienia ale ja jestem szczesliwa jak załapie odrazu, bo czasami ciezko mu chwycic cyca. Kurde mam nadzieje ze sie nawzajem nauczymy cuycolenia bo jak mam karmic to az mnie zimny pot oblewa ze strachu ze bedzie znowu bardzo bolec.

reklama
HEJ

troche mnie nie bylo i slabo zeby nadrobic

Onionku jak podajesz butle to witaminy K nie musisz
,co do wita D to nie wiem czy napewno do 12 miesiecy jak Beniaminka napisala bo ja podawalam starszej od urodzenia do ukonczenia 3 lat

Magi wyluzuj troche ,mnie oli tez strasznie pogryzla brodawki ,tak ze jednego dnia krew mi poleciala,zaczelam odciagac lakatorem i podawac przez butle,teraz pokarm jak narazie nie zanika,regularnie odciagam i podaje przez butle,brodawki do dzisiejszego dnia bola ale mniej niz jak karmo=ilam piersią,wiem ile oli zjada ,ze zjada 60-70 co 2 h i mimo wszystko sporo ulewa ,ale i przybiera ladnie
odpocznij troche od cycka bo znienawidzis zkarmienie,a po odciagnieciu mleka wystarcza spokojne,i modyfikowanego nie musze podawac

milego wieczoru dziewczyny:-)

Do góry