reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

generalnie noc do bani spalam od 3-7:eek:

zaczyna sie krystalizowac kwestia karmienia-Gabi to moja kopia czyli je chudzina, malo je i przybiera pewnie tak zostanie, dla niej 50ml to juz full i ulewa:sorry:
no nic strasza 150ml jadla w 10dobie zycia, ale to kopia tatusia-byle jesc:-D

sara ja zmieniam w nocy 2-3podkoszulki-to wyrzymania,ciagle mi zimno, zimno a poce sie
jak prosiak:confused2:
klaki mi garsciami wypadaja tez, cudnie nie ma jak wypoczeta o swiezej urodzie mamusia...hehe

pozdr mamusie, zwlaszcza cieplo te z podbitymi oczami:tak:
podobno sezon na dramatyczny makijaz oczu:happy:

Ostatnia edycja:
reklama
Mojemu z jednej strony glowy zrobila sie ciemieniuszka.. skorka schodzi platami normalnie :-( smaruje mu ciagle oliwka, ale slabo to jednak dziala.. i po tej stronie wytarly my sie wloski przez to..

aha laski? jak dokarmiam mlekiem modyfikowanym to co z wit. K i D? nie mam jakiegos zaprzyjaznionego pediatry, zeby zapytac..
Ja zamiast oliwki daję parafinę o niebo lepsza i nie uczula, co do witamin, pytałam dwóch pediatrów i w D dajemy w zależności od tego ile mleka modyfikowanego dajemy, tzn jak więcej jak piersi to nie dajemy, a k wcale, jak sam cycuś dajemy obie.

zaczyna sie krystalizowac kwestia karmienia-Gabi to moja kopia czyli je chudzina, malo je i przybiera pewnie tak zostanie, dla niej 50ml to juz full i ulewa:sorry:

sara ja zmieniam w nocy 2-3podkoszulki-to wyrzymania,ciagle mi zimno, zimno a poce sie
klaki mi garsciami wypadaja tez, cudnie nie ma jak wypoczeta o swiezej urodzie mamusia...hehe

o to o mnie

Ja dziś po wizycie u pediatry, z Lenką ok, waga wprawdzie nie zachwyca- 228- ale pani dr powiedziała,że nie ma co panikować,
od kilku dni jest tylko cyc. Odruchy prawidłowe, tak więc git, mamy tylko skierowanie na badanie ogólne i posiew moczu ale to kontrolnie po zakażeniu dróg moczowych.
Jak czytam o waszych kolkowych problemach to szczerze was podziwiam, Lenka na razie nie kolkowa i w ogóle grzeczna jak aniołek, bardzo mało płacze.
My na razie mamy zakaz odwiedzin , szczególnie przez dzieci, jutro tylko babcia przyjeżdża pierwszy raz zobaczy wnuczkę.

Wczoraj opisałam swój poród i zjadło mi posta wkurzyłam się...n ale może dziś napiszę jeszcze raz...lubię wspominać ten dzień, dziś mija 3 tydzień.

Dziewczyny a pocicie sie dalej tak mocno w nocy ? Bo u mnie to koszmar jakis.

ja strasznie sie poce. Po plecach to mi spływa dosłownie. Dzisiaj jeszcze chyba spałam na brzuchu, i cały stanik mokry od mleka. Na noc 2 koszule obowiazkowo.

ja juz kiedys pisałam o tym poceniu :) ja mam tak, że zalewa mnie pot wszędzie a do tego telepie mnie z zimna :/ Tak jak na chorobę dreszcze tylko bez gorączki i co wieczór się zaczyna. To chyba z hormonami związane. A i włosy juz mi zaczynają wychodzić :/ Becik małego cały w moich kłakach.

A tak przy okazji to waszym maluszkom wychodza kłaczki? Bo mój nic nie zgubił do tej pory a poprzednie dzieciaczki szybko łysiały

Antos jak na razie nie gubi włoskow. Na czubku, od czoła to zaczeły rosnac, bo miał ich nie za duzo. Takie placki po tatusiu.

Mojemu z jednej strony glowy zrobila sie ciemieniuszka.. skorka schodzi platami normalnie :-( smaruje mu ciagle oliwka, ale slabo to jednak dziala.. i po tej stronie wytarly my sie wloski przez to..

aha laski? jak dokarmiam mlekiem modyfikowanym to co z wit. K i D? nie mam jakiegos zaprzyjaznionego pediatry, zeby zapytac..

Ja tylko cycem karmie, a wit. K tylko przez 2 tyg. ma mały brac, a potem niet. D zalecane az do wiosny.

Boże co za noc :(((
chyba wczoraj cos zjadłam i zaszkodziło Lenie, co chwile sie budziła z płaczem do tego zatkany nos i pojawiła sie gorączka 38 stopni- masakra
mnie tez rozłozyło na całego i nie do zycia jestem...

teraz niunia ładnie spi chyba juz z 4 godziny i o dziwo ładnie oddycha, na 13 do lekarza zobaczymy co powie... i poprosze o jakies krople na brzuszek moze espumisan ale kurcze piszecie ze je mozna dopiero po 1 miesiacu :(((

byłam bardzo nastawiona na karmienie butla i kompletnie nie skupiłam sie na cycku i jak efekt?? Lena dostaje flache raz w nocy i to wszystko w momencie kiedy odpusicłam i przestałam sie stresowac laktacja sama nabrała tempa :)

co do pocenia to jakas masakra po pierwszym porodzie tak nie miałam.... dzis jak sie obudziłam w nocy to koszula cała mokra i za cholere nie wiem czy to mleko mi poleciała czy tak sie spociłam.... normalnie jak bym wyszła z sauny...

witamine D po skończonym 3 tygodniu a K jak karmisz mieszanie to nie podajesz

Popieram przydałby sie watek o jedzeniu dla karmiących mam , bo ja juz mam dość rosołu, ryżu i papki ziemniaczanej.

Trzymam kciuki za małą Matyldę:tak:
ja dizs na obiad serwuje kolpsiki ale nie podsmazam ich tylko od razu do gara, mam nadzieje ze niunie po nich nie bedzie bolał brzuszek...

Tosia ja tez mam problemy z wypróżnianiem generalnie jest tak smiesznie ze nie czuje potrzeby a później nłapie mnie ból w kiszkach i lece migusiem do wc tak co 3-4 dni... mam nadzieje ze sie to poprawi..

trzymam mocno kciuki za Dagne i jej córcie, domyslkam sie jak musi jej buc przykro ja przez 3 dni byłam sama w pokoju bo mała była na lampach :((( oby te 2 tyg jak najszybciej mineły....

Dziewczyny a pocicie sie dalej tak mocno w nocy ? Bo u mnie to koszmar jakis.
Ja sie na szczęscie przestałam juz tak koszmarnie pocić,ale dreszcze mam straszeczne,mi jest tak zimno jak wstaje do małej w nocy ze szok:szok:

ja juz kiedys pisałam o tym poceniu :) ja mam tak, że zalewa mnie pot wszędzie a do tego telepie mnie z zimna :/ Tak jak na chorobę dreszcze tylko bez gorączki i co wieczór się zaczyna. To chyba z hormonami związane. A i włosy juz mi zaczynają wychodzić :/ Becik małego cały w moich kłakach.

A tak przy okazji to waszym maluszkom wychodza kłaczki? Bo mój nic nie zgubił do tej pory a poprzednie dzieciaczki szybko łysiały
Mojej Julci tez sie włoski póki co nie wytarły, być moze już ich nie straci tym bardziej ze włoski ma po tacie,a tata ma tych włosów ma ,aż mu czasem zazdroszcze ze ma takie gęste:happy:

Mi położna powiedziała jak małą dokarmiałam mlekiem modyfikowanym ze nie mam podawac ani witaminy K ani D.

A tak poza tym WITAM WAS serdecznie,jestem mega happy ponieważ mojej ksiezniczce schodza te paskudne krostki,nie ze juz nie ma ale ma je zdecydowanie łagodniejsze-UFF!!!
Laseczki i do tego zostałam dzisiaj ciocia,moja siostra miała umówioną cc na 13 ale jeednak dzisiaj w nocy o godzinie 2 zadzwoniła do mnie ze odeszły jej wody wiec zadzwoniła na pogotowie i pojechała na IP i o godzinie 4 miała już małego koło siebie,lekarza któremu miała zapłacić za cc nie odbierał w niocy telefonu,a mieli byc w stłym kontakcie,wiec nic tylko sie ubarła i stwierdziła co ma byc to bedzie,ale w zwiazku z tym mały był ułożony miednicowo a ona jest pierworódką wykonali jej cc bez żadnych problemów,wiec tym sposobem zaoszczedziła 1,500 zł,szczesciara!!!

onionku odpocznij sobie chwilkę, prasowanie nie ucieknie :)
agnieszka Tosi na pewno niewygodnie nie jest tylko chce blisko mamy :) Spróbuj swą koszulę nocną taką ponoszona kilka dni małej do łóżeczka dawać tak blisko buźki u nas zdaje egzamin jak nie chce w dzien spać w łóżeczku bo na noc do nas bo za często sie budzi :/

Maly przysnal a ja z nim na 1.5 h :-) Yupii.. teraz czuje sie o wiele lepiej :-)

Ja tez pozdrawiam! :-D

Dzieki Gaja, Monia, Sara, Kasik, Karolina za odpowiedz o witaminkach :-)

Ja zamiast oliwki daję parafinę o niebo lepsza i nie uczula, co do witamin, pytałam dwóch pediatrów i w D dajemy w zależności od tego ile mleka modyfikowanego dajemy, tzn jak więcej jak piersi to nie dajemy, a k wcale, jak sam cycuś dajemy obie.

o to o mnie

Ja dziś po wizycie u pediatry, z Lenką ok, waga wprawdzie nie zachwyca- 228- ale pani dr powiedziała,że nie ma co panikować,
od kilku dni jest tylko cyc. Odruchy prawidłowe, tak więc git, mamy tylko skierowanie na badanie ogólne i posiew moczu ale to kontrolnie po zakażeniu dróg moczowych.
Jak czytam o waszych kolkowych problemach to szczerze was podziwiam, Lenka na razie nie kolkowa i w ogóle grzeczna jak aniołek, bardzo mało płacze.
My na razie mamy zakaz odwiedzin , szczególnie przez dzieci, jutro tylko babcia przyjeżdża pierwszy raz zobaczy wnuczkę.

Wczoraj opisałam swój poród i zjadło mi posta wkurzyłam się...n ale może dziś napiszę jeszcze raz...lubię wspominać ten dzień, dziś mija 3 tydzień.

Monia - moj porod tez nie byl najgorszy ( jak czytam, co dziewuszki przeszly), uwinelam sie w 2h. Wiadomo.. bolalo, jak cholera (zwlaszcza szycie), ale moj K. byl ze mna i razem przezylismy to bardzo emocjonalnie :-) Takze ja moge powiedziec ze to takie dwa w jednym: bol, ktory zostaje zlagodzony przez fenomen przyjscia na swiat :-)

hej hej:) hmm..niewyspana bo moje dziecie w nocy nie lubi spac:D teraz siedze przed laptopem a malego trzymam w rozku i mi tu strzela minki:)

trzymam kciuki za Matylde Dagny..bidulka;/ oby szybko wyzdrowiala.

dziewczyny ja juz sie nie poce:) wlosy mi jeszcze nie wypadaja..co do toalety to od tygodnia normalnie sie juz wyprozniam ale poczatki byly bardzo bolesne..polecam jablka..jak zjem to po chwili ide hehe..

moj synek nie traci wloskow a nawet rosna nowe nad czolkiem bo nie mial..buzka narazie czysta..i chyba tez nie jest kolkowy bo placze tylko jak glodny..oby tak juz zostalo..

Onionek co do wit d ja podaje krople dziennie..kiedy musialam w nocy dokarmic malego butla modyfikowanego tez podalam wit k bo jednak modyfikowane daje malo kiedy bo prawie wogole..ale jesli u Ciebie butla jest co noc nie dawaj tej wit k.

jade dzisiaj umowic sie do fryzjera:) jutro zrobie sobie krotkie tipsy i moze wkoncu poczuje sie lepiej:)

reklama
Do góry