reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Dzięki wielkie za odpowiedz:blink: ostatnio czułam sie dobrze a dzisiaj..., wystraszylam sie nie na zarty:-(.Postaram sie od teraz nie wstawac tak gwaltownie, bo to moze sie faktycznie zle skonczyc:unsure:. Z ciśnieniem u mnie jest różnie czasem mam w normie a czasem za niskie. buziaczki :* ide troche odpoczac i biorę się za naukę

reklama
Witam wszystkie mamusie, ja juz po wizycie u Ginka . Usg super, dzidzia urosla ma juz 27 mm , i niesamowicie wyglada ma sliczne chude nozki i raczki i nawet takie malenkie paluszki juz sa. Cudowny widok. Nastepna wizyta za 2 tyg, a za 3 mam badanka prenatalne. Ja tez sie dzis obijam na zwolnieniu.

No to super:-D
Mam nadzieje ze zdjeciem sie nam pochwalisz;-)
Duza juz ta Twoja Pociecha:-)

Cześć dziewczyny, dzisiaj rano mało co nie zemdlałam , nie wiem może to dlatego ze po przebudzeniu odrazu wstałam i zaczełam zmywac. Boje sie czy wszystko ok z dzidzia :-( i zastanawiam czy nie skontaktowac sie z ginem, ale nie chce wyjsc na panikare. Doradzcie mi co mam zrobic:-(

Ja mam tak dosyc czesto...
Do tego teraz kawy nie umiem pic. Pije jakies 2 razy w tygodnoiu - bo tyle mi ewentualnie zasmakuje. Wiec w dniach kiedy jej nie ma to mam potworne bole glowy i czesto wlasnie jak wstaje siku to musze sie sciany trzymac...
Mi sie wydaje ze to nie jest nienormalne.
Musisz ogolnie zwolnic i bedzie dobrze

kolejny raz sie witam ,udało mi sie zasnąć poraz drugi :tak: no i obudziłam sie jakieś 15 minut temu,właśnie jem śniadanko i zalewam sobie kawusię.
mi też sie ogólnie nic nie chce,bardzo cieżko mi tyłek podnieść zeby cokolwiek w domu zrobic:-D ja na usg ide 15 i juz nie moge sie doczekać,
obecnie jestem na L 4 i mogę wypoczywać:tak:

Dziewczyny ratunku!!!! Spac, spac, spac!!!! Co robicie żeby nie zasnąc???? Bo ja tu zaraz zasnę i głowa mi spadnie na klawiaturę :szok:

Jeśli chodzi o moje objawy, to hmm oczywiście straszne lenistwo chociaż jakoś próbuje z tym walczyć :-D No a poza tym niestety kompletny brak apetytu, jakbym nic w ciągu całego dnia nie zjadła myślę, że wcale bym nie odczuła głodu :-( Zmuszam się jakoś, najgorzej z obiadami bo do nich mam kompletny wstręt... Wymiotować nie wymiotuję ale mdłości są :tak: Jutro lecę na badania, krew, mocz i WR; mam nadzieję, że wszystko jest w porządku. Pozdrawiam serdecznie!

Ja jakoś senna nie jestem idę spać koło 22 wstaje po 7 psa na dwór wywalic zjem kilka herbatników i śpię jeszcze do 9 i do tej 22 daje rade zero zmęczenia, bólów głowy.
W 1 ciąży chodziłam spać o 19-20 i wstawałam o 7 czasem leżałam po obiedzie godzinkę dwie w drugiej ciąży to spać chodziłam ok 21 wstawałam z synkiem koło 7-8 a po obiedzie kimalismy tak od 14-16 :-) a teraz jakoś nie mam potrzeby spac po obiedzie.
1 ciąże pod koniec to spałam całą noc i nie raz jak mąż wrócił z nocki to jeszcze z nim do 15 słodkie lenistwo było nie było dzieci obowiązków :-)

Dziewczyny ratunku!!!! Spac, spac, spac!!!! Co robicie żeby nie zasnąc???? Bo ja tu zaraz zasnę i głowa mi spadnie na klawiaturę :szok:

ja moge jedynie zaproponowac polozenie sie do lozka,co by glowy o klawaiture nie rozbic:-D:-D:-D
dla mnie sennosc jest nie do zwalczenia:eek:poddaje sie
wlasnie ide w kimke zaraz - dzis na obiad- beda mrozonki albo jakies wynosy z baru - na wyrafinowane dania nie ma co liczyc dopoki widok lodowki nie bedzie u mnie wywolywal odruchu wymiot:crazy:

ja też dzis strasznie senna jestem:eek: Ale niż przyszedł, pada śnieg jest szaro to i od tego. No a niestety położyć mi się nie dane bo w pracy trza siedzieć:sorry:

reklama
Witam kochane! Melduje sie po dwudniowej nieobecności;-)
Witam Nowe wrzesnióweczki...jak miło:-)
Ja juz w domu na L4od dzis, wczoraj mniałam niemiły wypadeczek...wyłozyłam sie na chodniku w drodze do pracy:-(Kiedy ta zima minie, juz mam jej dosyc:angry:
W pracy po upadku dostałam plamien brązowych, wiec długo nie czekajac zwolniłam sie . W domu troche polezałam bo wczesniej z tego wszystkiego poryczałam sie, potem pognałam (własciwe okreslenie lecz mało odpowiedzialne) autem do gina. Na szczęscie wszystko ok, ale zasugerował zwolnienie , no i skorzystałam bo w pracy jestem nie do zycia, ostatnio przysnełam przy biurku:szok:
Oczywiscie nie obyło sie wczoraj bez całowania kibelka:zawstydzona/y:no i nie tylko kibelka...złapało mnie pod prysznicem wyobraźcie sobie..tragedija, tragedija:wściekła/y:
acha a czy to L4 starczy czy trza jakies zaswiadczenie tez dac?Moze zaswiadczenie sie daje jak sie dalej pracuje?

Do góry