reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Hejka Wrześniówki!

Właśnie położyłam Małego do kołyski obok mnie i mogę sobie pobuszować po necie i powysyłać zdjęcia rodzinie i znajomym :-)
Ładnie zasnął, jak aniołeczek. Zauważyłam, że problem z zaśniecięm ma po pierwszym karmieniu jak jest jasno. Wtedy potrafi marudzić prawie do następnego posiłku. Nie płacze wniebogłosy ale po prostu marudzi. Chce smoka, potem go nie chce. Chce się przytulić, po chwili ma dosyć i też marudzi. A po nastepnym karmieniu jest zwykle tak śpiący, że zasypia od razu.

Dziewczyny ja może histeryzuje ale czy wasze dzieciaczki też tak szybko oddychają?
Owszem, mój Mały zwykle zanim zaśnie to oddycha tak szybko jakby właśnie odbył jakiś maraton :-D potem powoli oddech uspokaja mu się aż w końcu jest tak spokojny, że dosłownie prawie nie widać, że oddycha.

Ja też próbowałam dopajać Maxa herbatką Hippa ale chyba mu nie smakuje :confused: bo wypycha butelkę z buzi i robi grymas mówiący "blee". Na szczęście (odpukać) nie ma problemów z brzuszkiem więc na razie spokój.

reklama
Na tej Hipp, ktora dzis kupilam napisane jest ze od 1 tyg zycia :-)
no to juz sie łapiemy, powiem mojemu P zeby takiej poszukał - dzieki kochana :)

wstretnamałopko ja mam pokarm ale mało tak jak przy Julci ale tym razem odpuszczam i nie walcze o laktacje za wszelka cene z góry juz wiem ze bede butelkowa mama i jesli mam byc szczera to jest to moja wygoda:( mamy jeden pokój, musze zajac sie starsza córcia wiec zalezy mi aby mała troszke pospała a nie tylko na cycu wisiała wiem to egoizm ale ja nie uwazam abym robiła wielka krzywde dziecku podajac mleko w proszku...

Czesc dziewczyny,
Chyba coraz mniej czasu mamy na forum. Ja dzis bylam z mala na kontroli u poloznej. Powiedziala, ze Laura za szybko przybiera na wadze i w zwiazku z tym mam jej ograniczyc jedzenie:zawstydzona/y::szok: Karmienie co 3 godziny, nie czesciej! Nawet jak placze. Zobaczymy co na to moje malenstwo.
Poza tym caly czas piore, prasuje i probuje jakos ogarnac mieszkanie, czyli pewnie jak wiekszosc z was.
Buziaki dla wszystkich rozpakowanych i tych jeszcze w dwupaku

Czesc dziewczyny,
Chyba coraz mniej czasu mamy na forum. Ja dzis bylam z mala na kontroli u poloznej. Powiedziala, ze Laura za szybko przybiera na wadze i w zwiazku z tym mam jej ograniczyc jedzenie:zawstydzona/y::szok: Karmienie co 3 godziny, nie czesciej! Nawet jak placze. Zobaczymy co na to moje malenstwo.
Poza tym caly czas piore, prasuje i probuje jakos ogarnac mieszkanie, czyli pewnie jak wiekszosc z was.
Buziaki dla wszystkich rozpakowanych i tych jeszcze w dwupaku

A ile przybrala Twoja niunia od wyjscia ze szpitala, ze taka diagnoza?

Pysia- mialam to samo z USC- tez musialam osobiscie i czeka mnie sprawa o zmiane nazwiska dla małej, chore to prawo w PL,ale co zrobic, duzo tych spraw jak poinformowala mnie pani w USC, także lepiej juz skladac do sadu rodzinnego, bo troche sie czeka na to.Ciekawe czy z odebraniem becikowego nie bedzie problemów ?

Z becikowym nie powinno być problemu bo na wniosku podpisujesz, że ojciec dziecka nie pobrał becikowego itd

Wniosek o zaprzeczenie ojcostwa lada dzień składa mój adwokat tylko muszę mu akt urodzenia małej dostarczyć.
Moja sytuacje zna z rozpraw rozwdowych wie od kiedy nie jestem z mężem itd więc wsio opisze a ja mam luz :)

WITAJCIE
Z GÓRY WIELKIE DZIĘKI ZA WASZE MAGICZNE KCIUKI POMOGŁY RAZEM Z MASAŻEM USZKA I NIUNIA SŁYSZY JAK TRZA POPROSTU MAZIE PŁODOWE MIAŁA NA 1 BADANKU I STĄD ŹLE WYSZŁO... :) UFFF JAK ULGA

moja gwiazda dziś w nocy mało spała w dzień to samo ciagle cyc i cyc położe ja do łózka zaraz krzyk a smoka weźmie na 5 minut jak zakapuje,że tam nie ma mleka znów ryk.
W nocy wzięłam ja do łóżka bo juz sił nie miałam krążyć do jej łóżeczka co 5 minut a jeszcze mi macica dała popalic po wczorajszym maratonie...

Moje dziecię butelka oszukać się nie da herbatki wypije kilka łyków mleka odciągniętego tak samo oj ma gwiazda wymagania cyc i koniec...

Moje dziecię nie do zdarcia jak ja prawie nic nie śpi, w drodze do i ze szpitala pospała potem w domku przy otwartym oknie werandowana bo nie chciałam jej rozbierać i budzić a tak słodko przysnęła a tak to 5 min spania 30 minut cycolenia zmiany pieluszki i oglądania świata i tak w koło ja padam na pyszczek a mała niee.

Ciągłe cycolenie sprawia, że mleka mam że bym cały oddział noworodkowy wykarmiła ehhh...

Nic zmykam inne wątki poczytam puki mała usnęła na troszku...

MAMCIE W DWUPAKACH A SIO NA PORODÓWKI WRZESIEŃ SIĘ KOŃCZY JUŻ...

A ile przybrala Twoja niunia od wyjscia ze szpitala, ze taka diagnoza?

mb a ile niunia przybrała?? kurcze co 3 godzinki to idealnie jak masz wytłumaczyc dziecku ze nie dostanie jesc jak jest głodna? :(

Od wyjscia ze szpitala, czyli przez 2 tygodnie 500 g. A diagnoza postawiona na podstawie dwoch ostatnich wizyt. W przeciagu czterech dni mala przytyla 150 g. Powiedziala, ze to za duzo, ze inne dzieci tyle to w tydzien przybieraja:-p
A mam jeszcze do was prosbe. Rzuccie jakies pomysly na obiad, bo ja juz nie wiem co sobie gotowac. Niby mowia, ze moge wszystko, tylko w rozsadnych ilosciach, ale ja tam wole powoli wprowadzac rozne produkty.

mb_1 czyżbyś miała nieco nadgorliwą położną?
Mój od wyjścia ze szpitala przybrał dokładnie 520 g. Od soboty do wczoraj 120 g. Sama zapytałam mojej położnej czy to nie za dużo a ona powiedziała, że to jest normalne. Na tydzień norma to około 200 do 250 g.
Co nie znaczy że moja położna jest wszechwiedząca bo też mnie w pewnych kwestiach strasznie wpienia.

Lecę się umyć bo Mały śpi a ja jeszcze w koszuli i szlafroku siedzę :-)

DZIEWCZYNY MAM PYTANIE CZY WASZE MALUSZKI TEZ MIEWAJA CZESTO CZKAWKI I PRAWIE PRZY KAZDYM KARMIENIU MOJA MALA ULEWA NIE WSPOMNE JUZ O KSZTUSZENIU SIE PODCZAS KARMIENIA :szok:STRASZNE DOSLOWNIE NIE CIERPIE TEGO.:no:

reklama
Do góry