reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

beti14011984

Dzięki!:
15
Podziękowano 5 razy za 5 posty/ów
Odp: Wrzesień 2010...
hej :) ja tak na szybko zaraz wstaje się szykować ... wpadam tylko z małym pytankiem pewnie głupie i dziwne ale chciałam sie spytać czy jest możliwe żeby łapały skurcze ale bez bólu brzucha? mam tak dziś od rana że co 10 nieraz co 15 minut na chwilę łapie mnie ból krzyża a przy tym uczucie jakby parcia na kupkę ;) i tak raz złapie puśći i za jakiś czas znowu ...no i teraz nie wiem ale pewnie to nie to :( bo musiałabym być naprawdę fenomenem zeby mieć skurcze bez bólu brzucha ;(

ja tak wlasnie mam od 3 tygodni czuje napor brzuch sie stawia troche pobolewa krzyz, ale ni czuje konkretnych i bolesnych skurczy, dzisiaj rano bylam na ktg na IP bo nie czulam od rana ruchow dziecka pojawily sie w momencie podpiecia ktg i az sie wstydu najadlam bo pielegniarka patrzyla na mnie podejrzliwie..z czym ja tu przyjechalam i znowu odeslano mnie do domu

najważniejsze, ze sprawdziłaś.. a że się tak patrzyła.. a niech się patrzy... jakbyś nie pojechała a cos by sie działo nie daj boże... to by gadała.. jaka nieodpowiedzialna babka nie przyjechała sprawdzić itp... ten typ tak ma...
ja tak patrze na to moje ktg i tak te skurcze miałam na poziomie 20 do 40% czy któraś tak miała..? tzn że macica sobie ćwiczy i do porodu jeszcze czas? i to takie przepowiadające? bo ja je nie za bardzo czuję a na ktg się pojawiają..

reklama
tosia

najważniejsze, ze sprawdziłaś.. a że się tak patrzyła.. a niech się patrzy... jakbyś nie pojechała a cos by sie działo nie daj boże... to by gadała.. jaka nieodpowiedzialna babka nie przyjechała sprawdzić itp... ten typ tak ma...
ja tak patrze na to moje ktg i tak te skurcze miałam na poziomie 20 do 40% czy któraś tak miała..? tzn że macica sobie ćwiczy i do porodu jeszcze czas? i to takie przepowiadające? bo ja je nie za bardzo czuję a na ktg się pojawiają..

ja mam skurcze na ktg 80-100% ale jesli szyjka jest na 1 cm i brak rozwarcia w dodatku nie sa one bolesne to tu w poznnaiu odsylaja do domu, i tak w kolko od 3 tyg. a ja teraz czuje sie spokojniejsza pod ktg choc siedzialam tam na glodzie jakies 4 godz.
podobno na przyszlosc mam zjesc lyzke cukru i jesli w przeciagu 1godz nie zacznie sie ruszac to wtedy jechac..tyle ze mi sie wydawalo ze od nocy si enie rusza zjadlam cukierka i batonik minela prawie godz i nic dopiero ruszyla sie pod ktg i dzieki bogu :crazy:

Ikalla - zgadzam się z Tosią, że lepiej sprawdzić niż mieć później do siebie pretensje! A jak się babie nie chciało robić ktg to niech chociaż tego nie pokazuje, w końcu to należy do jej obowiązków.
Ciekawa jestem co mi jutro wyjdzie. Zupełnie się na tym nie znam.

no to sobie cwiczy :) i pewnie dlatego masz juz rozwarcie- szczesciara :))))

wg wróżki tosi to od soboty zwiększyło mi sie o cm, bo ja sobie tak wymyślam, ze jak mnie tak mega zakuje w kroku to mi sie zwiększa.. w sobotę były 2 cm czy dwa palce (ale to chyba to samo, nie wiem)to jeszcze nie dużo... moja ginka po badaniu stwierdziła, ze nie szykuje sie długi poród... tylko nie wiem czy mnie pocieszała, bo mi ciśnienie skoczyło czy mówiła to na podstawie "oględzin" :-D
a tak na marginesie.. przeczytałam własnie na jakims forum, ze lasce te skurcze na ktg dochodziły do 180 :szok::szok::szok:

dagna- no niby tak tylko one sa tak 5,5,5,6,4,5,6,9,5, i co nie tak dokladnie co 5 min....dlatego czekam ,najgorsze ze z synkiem mialam nieprawidlowa czynnosc skurczowa macicy...

A'propos wróżki, to jakby była z nami Anja to pewnie by juz nam wywróżyła kiedy, która urodzi i nerwów byśmy mniej miały, a tak to lipa... ;-)

Olcia
- a daleko masz do szpitala? Ja bym wzięła kąpiel i jakby nie przeszły to bym pojechała do szpitala. Ale ja to panikara jestem. A Tym bardziej, że jak pisałaś, że w 1 ciąży miałaś nieprawidłową czynność macicy, a więc być może tym razem jest podobnie.

hejka

Malgos ,Olcia to szybkiej akcji zycze

my po pierwszym spacerku,co prawda juz wychodzilysmy do samochodu i balkonowanie zaliczone
ale tak ladnie sie zrobilo ze pochodzilysmy 1,5h i teraz balkonujemy sie jeszcze troszke dopoki spi

Olcia , ja bym je traktowała jako w miarę regularne... popatrz ile masz piąteczek.. trzymam kciuki.. buziak kochana

reklama
Tosia z moich obserwacji to wszystkie koleżanki które "posiadały" rozwarcie na własnie 2-3cm zanim akcja porodowa sie zaczęła miały szybciutkie porody :) mi jak wody odeszły o 2 w nocy a o 9 rano byłam badana to miałam dopiero 3cm (az nie mogłam uwierzyć)

Dagna ja też mam jutro KTG to sobie porównamy skurcze ;)))

Olcia Dagna dobrze radzi bierz kąpiel i jak skurcze nie przejda to jedz na IP :))))

Do góry