reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

te skurcze to 8,8,5,6,18,10,6,7,6,4,7,9,7 tylko coś mi się zdaje że za mało bolesne. podobno jak porodowe to się czuje że to już a mi się zdaje że jeszcze za słabe, choć bolą i sama nie wiem co robic, tymbardziej że do szpitala 30 km. jechac juz czy jeszcze czekac?
Wiesz poczekaj jeszcze te prawdziwe naprawde bola i nie da sie ich z niczym pomylic.
nawet nie wiesz jak wyspana o 6 wstalam

to czekamy i kciuki zacisniete trzymamy
Ja tez sie wysypiam moj malutki ma juz w miare stale pory karmienia je zazwyczaj o 21.00 potem o 3,00 i 6.00 a w dzien co 3-4 godzinki

Witam na szybko.
Trzymam za Was dziewczyny kciuki!!!!!!!!!!
buuuu nic więcej nie napszę.....tyłek boooooooliiiii:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Znam ten bol a ty mialas naciecie czy pekniecie? Ale ta twoja klusia jest sliczna taka czarna z czuprynka.

dziewczyny nie znalazłam osobnego wątku "butelkowych mam" więc proszę o poradę, właśnie te mamuśki. jak sobie poradzić z pokarmem (jestem w 5 dobie po porodzie) a dokładnie z zatrzymaniem?? próbuję już 3 dzień liście kapusty ale cały czas leci, a ściągam rano i wieczorem niewielkie ilości, ok. 40ml z obu piersi ale cały czas napływa nowy pokarm. Miała któraś taki problem?? Plisss ratunkuuuu...
Mi w szpitalu mowili , ze trzeba obkladac serem bialym takim z wiaderka jak na sernik i owinac. Moja wspoltowarzyszka z sali miala ten problem i ja obkladaly polozne wlasnie serem. Po zatym jesli nie chcesz miec mleka to pij na przemian herbate z miety i szalwi one wstrzymuja produkcje pokarmu. A tak normalnie to powinnas dostac tabletki na zatrzymanie, w szpitalu te matki , ktore nie chcialy karmic to dostawaly takie.

reklama
Hej cioteczki!!!!!!!!!!!!
Od 4 godzinek w domu z córeczką!!!!!!!! Hurra!!!!!!!!!! Lilinka jest cudowna, malutka, cichutka, mniam mniam.....
Cycki mam jak balony, wszytsko mnie boli ale jest ok bo jestem już w domu...........

DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKIE GRATULACJE, BARDZO DZIĘKUJĘ!!!!!!!!!!!

Trzymam kciuki za resztę.....Postaram się dodać fotkę córeczki!!!!!!!!!!!
Kochane tak się cieszę, ze jestem w domu:-D

Wchodze i co widze, Marta urodziła. W szoku jestem. Przeciez nic jakos nie wspominała, ze ja cos bierze (chyba ze cos przeoczyłam). A przeciez miałysmy ten sam termin, oj zaczyna do mnie docierac ze ta chwila tuz, tuz.

Małgos ja tez byłam na grzybkach, ale tylko na godzinke i w małym lesie. Byłam z mezem i siostrzencem. i za długo nie połaziłam, bo małemu szybko sie znudziło i wołał do domu. Ale marzy mi sie prawdziwy wypad na grzyby, tym bardziej, ze jest wysyp grzybow. Wszyscy na około jezdza na grzyby, i gadaja o grzybach, i mi tylko ochote robią.
I widzisz Małgos Marta Nas wyprzedziła. Ty pewnie bedziesz nastepna:tak:, a ja na koncu.

tak u nas tez masa grzybow:)
a co do Marty to w szoku jestem heh..ja tu od 3 dni ledwo chodze i czopy mi wypadaja a ta sie nie odzywa i nagle rodzi:D farciara:) ehh cos czuje ze ja bede na szarym koncu z moimi walnietymi skurczami;/

jak mnie chwyci to nawet jak chodze nie mija..ale sa w odstepie 20min i wiecej wiec lipa.

no i musze sie pochwalic..moj E skrecil lozeczko..a teraz chodzi i marudzi ze jakos dziwnie sie czuje jak na nie patrzy i jest puste..

Hej wpadłam na chwilkę żeby sprawdzi co tam u was..
Boże mam dosyc już.. to czekanie jest przeokropne, czuję się już zmęczona i chcę by już po..
We wtorek zadzwonię do mojego ginka i spytam czy kiedy mogłabym przyjechac, a coooo najwyżej mnie opierd.. Kto nie ryzykuje ten niema ;))

Ściskam was moje koleżanki, już niedługo wszystkie będziemy po tych mękach przytulały nasze małe skarbeczki.. Nie mogę się doczekac!!

Trzymam kciuki za wszystkie zmęczone równie jak ja i za te co dochodzą do siebie
Buziaki dla was!! Mam nadzieję że we wtorek będę już coś wiedziała, oczywiście wam zamelduję. Paaa

no Marta to mega zaskoczenie, tak bez żadnej zapowiedzi, ja to już jojczę nad soba ze ile mam czekać, rano mnie poćmiło i na tym koniec, złaziłam się na spacerze i dalej nic nawet zmęczona nie jestem. Napatrzyłam sie na mamy z małymi bejbikami i żal mi dupę ściskał ze też juz tak chcę , bo okoliczności przyrody cudne na spacery.

Witam ponownie:-)

Hej dziewuszki,
Paulka no u Ciebie to chyba wkońcu nadszedł czas... trzymam kciukasy.
Gaja normalnie jak się czyta co ta aptekarka nagadała to aż chce się taką w sciane wbić... po pierwsze co ją to obchodzi, po drugie jakim prawem się wtrąca, po trzecie co za tupeciara.... brak słów...

A ja od dziś dołączam do skurczowych mamusiek.... jezu... ja nie wiedziałam, że tak może być.... w pierwszej ciąży tak nie miałam...

A i mam pytanie ... dziewczyny jakie mleko dajecie swoim skarbom... albo które waszym zdaniem jest najlepsze pod względem smaku, składu i właściowości?

W moim szpitalu podają maleństwom Bebilon i takowy pewnie zakupie. Z czasem i tak się zazwyczaj zmienia, ja na przy pierwszym karmiłam piersią, dokarmiałam Nanem a po miesiącu pezszłam na hydrolizant "Nutramigen" bo mały miał objawy alergii.

Od 4 godzinek w domu z córeczką!!!!!!!! Hurra!!!!!!!!!! Lilinka jest cudowna, malutka, cichutka, mniam mniam.....
Cycki mam jak balony, wszytsko mnie boli ale jest ok bo jestem już w domu...........

Witajcie, witajcie, witajcie słońca moje!!:-D:-D:-D

a co do Marty to w szoku jestem heh..ja tu od 3 dni ledwo chodze i czopy mi wypadaja a ta sie nie odzywa i nagle rodzi:D farciara:) ehh cos czuje ze ja bede na szarym koncu z moimi walnietymi skurczami;/

jak mnie chwyci to nawet jak chodze nie mija..ale sa w odstepie 20min i wiecej wiec lipa.

no i musze sie pochwalic..moj E skrecil lozeczko..a teraz chodzi i marudzi ze jakos dziwnie sie czuje jak na nie patrzy i jest puste..

coś czuje że po takich skurczach będziesz miała wszystko tak gotowe, że poród będzie hop siup:-)

Plany co do wyjazdu do kina legły w gruzach, mały narzekał na brzuszek, podałam mu leki i skoczyliśmy na spacer na łono natury, potem obiad w knajpce i siesta w domu:-)
Byłam też na ktg, skurczy zero, czopu zero, usłyszałam jedynie że brzuch mi opadł:sorry2:
Marta gratulacje wielkie:-)

witajcie kochane :) super że już w domku :)

mój podchodzi do łóżeczka i gada do pustego hehhe najbardziej mnie rozśmiesza jak mówi a ti a ti a ti :) fajnie jest :)

my po obiadku u teśćiowej :) normalnie chodzę dumna z mojego A wczoraj wylizał całą kuchnie i to o 23 wieczorem a dziś pranie powiesił :) no chyba ktoś mi chłopa podmienił ;)

hej kochane :-)

wrocilam wlasnie dzisiaj do domku z moim malenstwem mala miala 55 cm i 3650g dostala 10 punktow meczylam sie dosyc dlugo ale bylo warto:)

przepraszam ale nie dam rady za bardzo was nadrobic za te pare dni ktore mnie nie bylo:no:

gratuluje wszystkim nowym mamusiom i trzymam kciuki za te ktore nie dlugo nimi zostana;-)

niestety pewnie rzadziej bede tutaj teraz zagladac wiadomo nowe obowiazki itd;)

caluje was mocno kochane

reklama
niedziela powoli mija..pojadlam troche 3Bita i teraz mnie mdli..ale na pazernosc nie ma sily;/

Agim mimo ze kina nie bylo to mysle ze dzien nalezy do udanych co? najwazniejsze ze razem:) a tym ze nie masz skurczy ani czopu nie widac nie przejmuj sie..brzuszek opadl to juz cos..pewnie chwyci Cie z zaskoczenia..wolalabym tak niz tak jak ja mam;/
ja jutro dzwonie do gina bo ma dzien wizytowy i zobacze co powie na te moje objawy..

Beti pewnie ze fajnie jak Twoj tak robi przy lozeczku..kurde moj to jest tak wystraszony ze jak na niego czasami patrze to sama sie boje..on poprostu boi sie ze cos sie stanie i dlatego nie chce zapeszac..a ja jako przyszla mama nie moge miec takich mysli bo oszalalabym;/ ale wiem ze to dlatego ze tak bardzo chce dzidzie.

Do góry