reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Dzien dobry
Ufff dziś piatek :-):-) jutro wybieramy się do kina z mężem:-):-) a dziś piekna pogoda wybiore sie do pracy na piechote

reklama
Trixi jesli masz termin na 1 marca a teraz jesteś w 10t i 2d czyli tak jakby już w 11stym tygodniu to chyba trochę późno na to badanie? To badanie ma największy sens do 14-stego tygodnia a Ty będziesz wtedy już w 15-stym? Albo?
I to właśnie mnie w lekarzach denerwuje. Albo nic nie mówią albo mówią coś a jak przychodzi do badania to kilka dni zwłoki "nie zaszkodzi" i bądź tu człowieku mądrym :dry:

Masz racje najbardziej miarodajne wyniki otrzymuje sie w 13 tygodniu ale 15.02 i tak musze sie pojawic po recepte ,wiec pomarudze zeby przelozyc wizyte na wczesniej :)A jak znajde cos o Mutterschutz to Ci podesle.:)

Witam z rana ;-)
Ja dopiero teraz skończyłam śniadanko, wcześniej mi nie wchodzi :tak:
Ja już żyję jutrzejszą wizytą u gina, boże jak ja się steresuję...
Co do tycia to ja należę do tych szczupłych którym ciężko przytyć, także w ciąży pozwalam sobie na wszystko i w du.. mam ile przytyję. Ostatnio było to 16 kg, no ale co to dla mnie jest to wszystko zrzucić :tak: -pestka!! :-):-)

Witam się w piątek.
Ogarnęłam z grubsza dom i przygotowałam do obiadu kotlety sojowe.
Pogoda dziś super. Słonko świeci, choć u nas wieje dość mroźny wiatr...

PYSIA kotlety sojowe mniem , ja robie dzis spagetti a ja sobie gotuje kasz gryczaną so tego marchewka z groszkiem .

MYCHA dobrze masz z tym tyciem ,ja niesety mam tendencje do tycia choć tak się przyzwyczaiłam że np.białego pieczywa nie zjemi nie jem ziemniaków ,ale za to tony cipsow moge zjeść.Noi jakoś tak od 4 lat moja waga nawet trochę nie drgneła w góre no poza ciążami.

Hello
Ja jak zwykle doczytuje nowe informacje na forum,bo wieczorem to juz odpadam :-) Wczorajszy dzien byl mega owocny w jedzenie. Zjadlam sporo, nawet obiad i kolacje :-) Dzis udalo sie wciagnac dwie kanapki na sniadanko i kawe zbozowa z milkiem. Cieszy mnie to ogromnie, bo tez nalezy do szczuplych - ktorym ciezko przytyc. Od poczatku ciazy przez mdlosci i wymioty schudlam 4 kilo ;-( Juz sama nie wiem, jak to nadrobic - bo nawet znajomi mowia, ze kiepsko wygladam.. Mam nadzieje, ze uda mi sie przytyc do porodu mega ilosc kilogramow hihi..Tymczasem siedze w pracy, oczywiscie zaopatrzona w rozne specyfiki jedzeniowe. Pogoda za oknem przepiekna - slonce daje nadzieje na to, ze wkrotce mrozy mina :-) Pozdrowionka dla wszystkich wrzesniowych mam :-)

Witam wrzesniówki 2010:-) Pozwoilę sobie do Was dołączyć;-)
Oczywiście jeśli mnie przyjmniecie:confused:
Jestem w 5 tygodniu ciąży z terminem na 26wrzesień:blink:
To moje pierwsze upragnione maleństwo:-)
Pozdrawiam wszystkich!

Pozdrawiam wszystkich!

WITAMY ja mam termin na 29 i jestem w 7 tyg a ty w 5 to chyba liczyłaś od dnia zapłodnienia????

reklama
Pozdrawiam wszystkich!
witamy Cię w naszym gronie:-)

co do tycia to ja mam tendencje:-(
w pierwszej ciazy przytyłam 18 kg,a w drugiej 27:szok:
jestem ciekawa ile mi tym razem przybędzie:baffled:
ale dodam tylko ze niczego sobie nie żałuje i napewno w tym tkwi problem:tak:
jak narazie 1,5 kilo zobaczymy co bedzie dalej, cieszę sie tylko ze bez problemu po pierwszej i po drugiej ciąży zrzucam kilogramy bez problemu,a zajmuje mi to zaledwie kilka miesięcy

Do góry