reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Hej dziewczyny,
tak tylko na chwilkę się melduję, jak obiecałam wczoraj. :tak:Byłam dzisiaj u lekarza, dostałam zwolnienie do 17 lutego. Okazało się, że widać pęcherzyk ale nie widać zarodka. :-(Powiedział (chyba nie chcąc mnie martwić), że wszystko się okzaże na USG za 2 tygodnie. Teraz będzie 2 tygodnie stresu, choć wiem, że nie powinnam się denerwować. A jeszcze do tego ta przeprowadzka.... :-:)-(
Życzę Wam miłego wieczorku i dni bez mdłości :)
Kacha spokojnie,bez stresu,trzymam kciuki zeby wsio oki bylo i za 2 tyg sliczny zarodek sie pokazal:tak:
Cześc laski. Wróćiłam od gina i mało euforii we mnie:baffled::baffled::baffled:
Na początek : dzidzia jest, jakieś 16mm, serce bije więc jest ok.
ale nagle wyszło, że mam tyłozgięcie macicy:szok: nie mogła znaleźć mi szyjki! Grzebała chyba ze 3min...potem nastraszyła, że do 16tc można założyć szew w razie jakby się szyjka skracała...takze tu niby fajniie, ale te scenariusze jakoś nie pozwalają mi się całkiem cieszyć ...fotkę mam i filmik 10sekundowy też:tak:
Kerna czyli co masz miec powtorke z rozrywki i ze porod szybciej:tak:,nie nie Ty masz urodzic po mnie pamietaj:tak:

spadam polezec z malzem bo sie domaga:-D
dobranoc

reklama
Kerna, kochana głowa do góry jeszcze wszystko moze sie zmienic. Ja tez kiedyś mialam tyłozgiecie i jak jakis czas temu poszłam do gina i spytałam czy to bedzie problem z zajsciem w ciąże , to powiedział ze ja nie mam juz tyłozgięcia i ze ten stan sie zmienia. Więc moze u Ciebie tez sie jeszcze zmieni:-)

Hej dziewczyny,
tak tylko na chwilkę się melduję, jak obiecałam wczoraj. :tak:Byłam dzisiaj u lekarza, dostałam zwolnienie do 17 lutego. Okazało się, że widać pęcherzyk ale nie widać zarodka. :-(Powiedział (chyba nie chcąc mnie martwić), że wszystko się okzaże na USG za 2 tygodnie. Teraz będzie 2 tygodnie stresu, choć wiem, że nie powinnam się denerwować. A jeszcze do tego ta przeprowadzka.... :-:)-(
Życzę Wam miłego wieczorku i dni bez mdłości :)

Kasia,mialam identyczna sytuacje z moja Nadia. Parametry byly o wiele ponizej normy a bylam u lekarza z mega duzym doswiadczeniem i super sprzetem- mial duze watpliwosci , ze dzidzia sie z tego czegos rozwinie. Wiec glowa do gory bedzie dobrze:tak:

Kerna nie ma się co martwić na zapas.Pozytywne nastawienie to już połowa sukcesu.
Ja mam wadę wzroku i mi ginekolog przy 1 ciąży powiedziała, że urodzę przez cc innej opcji nie ma.Potem okazało się, że mogę urodzić sn, ale synuś ułożył się pupą do dołu położna ze szkoły rodzenia dała mi zestaw ćwiczeń, które miały sprawić, że łobuz się obróci i się obrócił urodził się sn we wodzie czego chcieć więcej a ja rozpaczałam, że 1 dziecko i będzie od razu cc :baffled:

Moja koleżanka to w 1 ciąży przeszła maraton koszmarów, którego najgorszemu wrogowi nie życzę.
Od początku ok potem krwawiła szpital usg brak bicia serca zapada decyzja o zabiegu martwy płod następnego dnia przed zabiegiem inny lekarz znowu usg okazuje się dziecko żyję ma się ok a kobitka miała krwiaka, poleżała plackiem sporo czasu ale potem już było ok.Dziś jest mamą 2 zdrowych chłopaczków.
Więc diagnoza 1 lekarza to żadna diagnoza ja bym się dla pewności skonsultowała z innym.Jak 2 powie to samo to można zacząć się bać.

Zgadza się co lekarz to inna opinia, nie dołujcie się dziewczyny!! Kontrolować i czekać to jedyna metoda i być dobrych myśli! Ja się na dziś żegnam, dobranoc:-)

No ja mam go tylko na wyjazdy i faktycznie jak jesteśmy u dziadków to małemu jeszcze taką kołderkę kładę na niego. W domu to mam normalne łóżeczko z pożądnym materacykiem. A czy są tańsze?? To które Mycha pokazuje kosztuje ok. 700 zł :szok: To chyba nie takie tanie??

My też mamy turystyczne na wyjazdy, a w domu drewniane, ale myślę, że jak urodzi się drugie Maleństwo, to może Jackowi do turystycznego przerzucimy jego materac, a Dzidzia dostanie to.. z nowym materacem...szczególnie, że nie mamy wyciąganych szczebelków, a w turystycznym jest odpinane wejście. A tańsze są, my w Smyku kupowaliśmy takie z przedziału 250-350;-)

Pysia ja tez sie bardzo ciesze ,ze zobacze dzidzie ale nie zbadane sa tak do konca skutki usg. Mam nadzieje , ze nie zaszkodzi bobasowi takie czeste podgladanie.
W ciazy z moim synkiem mialam usg co 4 tyg i dodatkowo jeszcze 2 razy w szpitalu, narazie nie moge stwierdzic , zeby mu to zaszkodzilo, ale kto wie co bedzie w przyszlosci:cool:.

no mój lekarz,zawsze mówi, że jego zdaniem nie szkodzi,a jka tam mu ufam;-)

czesc dziewczyny. ja mam dzis taki nie bardzawo dzień, zaczynająć już od nocnego snu- śniło mi sie że poroniłam:-(to dopadło mnie takie straszne przeziębienie że szok, najbardziej boje sie kataru bo zazwyczaj po nim mi swarka pod nosem wychodzi a słyszałam że to jest niebezpieczne dla dzidziusia wiec ogólnie cały dzien nie bardzo

miło słyszeć że niektórym dziewczynom mdłości przechodzą, oby jak najszybciej ;-)
Paulka ja właśnie kończę leczyć opryszczkę na ustach po infekcji i jest ok;-)też się martwiłam, ale głowa do góry, nie takie te nasze małe Elfy słabe, jak myślimy- pewnie- bo ludzkość już by wymarła;-)

ale nagle wyszło, że mam tyłozgięcie macicy:szok: nie mogła znaleźć mi szyjki! Grzebała chyba ze 3min...potem nastraszyła, że do 16tc można założyć szew w razie jakby się szyjka skracała...takze tu niby fajniie, ale te scenariusze jakoś nie pozwalają mi się całkiem cieszyć ...fotkę mam i filmik 10sekundowy też:tak:
Kerna trzymaj się, a czy przy poprzedniej ciąży też miałaś tyłozgięcie?Wiesz ja mam koleżankę, która musiałą w dwóch ciążach leżeć przez zbyt szybko rozwierającą się szyjkę. Teraz lekarz(nota bene mamy tego samego;-))podaje jej luteinę dopochwowo 2 tab./2 tyg., potem 2 tyg. przerwy i jest ok:tak::tak:więc u Ciebie też musi być dobrze:tak::tak:

Hejka poczytałam Was, ale juz nie mam siły nic pisać, tylko tyle, zebyscie sie nie martwiły i z pozytywnym nastawieniem żyły. O nie, juz rymuje wiec zmykam do spania:sorry2:

reklama
No ja mam go tylko na wyjazdy i faktycznie jak jesteśmy u dziadków to małemu jeszcze taką kołderkę kładę na niego. W domu to mam normalne łóżeczko z pożądnym materacykiem. A czy są tańsze?? To które Mycha pokazuje kosztuje ok. 700 zł :szok: To chyba nie takie tanie??

Nie.. ten co ja pokazałam akurat kosztuje 379 zł. i to przy wysyłce ze Stanów Zjedn. także można pewnie kupić też i taniej. Dla mnie jest ważne że jest super lekkie, tak jak pisałam wcześniej wszędzie go ze sobą zatargam, noi pózniej napewno świetnie spełni swoje zadanie jako kojec :tak:A meteracyk zawsze mogę przeżucić z mojego drugiego łóżeczka;-)
http://www.allegro.pl/item901630724_graco_betsey_kojec_lozeczko.html

Kerna czekam na te zdjęcia ;-)
Co do tego tyłozgięcia, to przyznam że niewiedziałam że to jest niebezpieczne. Ja też przy Hubercie miałam i może mam i teraz?? Rozumiem że to miało wpływ na twój wczesny poród, czy też był inny powód? Rozumiem że się martwisz.. Będzie dobrze - 3mam kciuki!!

wlasnie wrocilam tez od gina..:-):-):-)
slyszalam serduszko,widzialam malego czlowieczka, nozki, raczki, glowka- cud!
badanie bardzo dokladne, gino swietny.. za 3 tyg prenatalne:tak:
jestesm mega szczesliwa!!!!
Tylko pozazdrościć!! Świetne wieści :tak:

Do góry