reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Tak czytam, że wam słabo i w sumie dziś też jestem słaba :/
Poszłam do sklepu obok domu i po schodach nie miałam siły wejść, normalnie jakbym mega wspinaczkę alpejską uprawiała a to tylko 20 schodów ;)
A tu czekaja podłogi do umycia, garów pełen zlew, łazienka sie uśmiecha bo zapuszczona - ach

Acha pytanie do mam które mogą się seksić, czy wam sie też wydaje i waszym partnerom że pochwa jest węższa???? Bo my mamy takie dziwne odczucia że węższa i krótsza ;) No to takie pytanie z serii nieistotnych ale tak z ciekawości :)
gaja ja mam dokładnie tak samo, ostatnio się śmiałam nawet że teraz to sex jak z dziewicą, tak tam ciasno :)

reklama
Hej dziewczyny :-)

Porobiłam badania krwi i moczu, chyba juz ostatnie. I skontrolowałam angine u mojej lekarki, no i...angina schodzi, ale pojawil sie drożdzak i muszę gardlo i jezyk smarowac nystatyna i aphtinem kilka dni, mimo ze bralam probiotyki to mnie dorwalo cholerstwo, na szczescie na dole nic nie swedzi :szok:
Kupilam w aptece mleczko malox bo juz nie wyrabiam, rennie pomaga tylko na chwile a wody Zuber jeszcze nie udalo mi sie kupic. Migdaly zjadlam juz 2 paczke, kupie nowe bo na chwile pomaga. zmoze to ta drozdzyca w jamie ustnej i przewodzie pokarmowym tak dodatkowo powoduje te zgage ? Do tej pory nie narzekalam az tak bardzo :(

Piszecie o skurczach, mniejszych ruchach dzidzi...ech no zaczyna sie na powaznie. Moja nadal rozrabia ale fakt nie caly czas i sa dlugie godziny ze tylko spi, ale wystarczy ze zjem galke loda i za 15 minut potancowka, chyba bardzo lubi jak i ja :-)
Odkad mam te nocne refluksy to zuwazylam, ze Julcia mocno w nocy rozrabia, ruchy sa bardzo silne, za dnia takich nie czuje, czyli urzęduje w nocy...Oby po urodzeniu jej tak nie zostalo ;-)
Jade jeszcze na komisariat dowieźć papierki, buuuu , juz i sie nie chce tam jezdzic i popoludniu SR - ostatnie zajecia. Ale marze by gdzies przylozyc glowe do poduszki, tak jakos dzisiaj na deszcz sie zbiera i padam na nos.
Życze Wam pieknego dnia, udanych wizyt i uwazajcie na siebie :-)

Hejka Kobietki!

Wczoraj po etapie "flaka" jakoś się zmusiłam i dosprzątałam resztę domu, zmusiłam Małża do starcia podłogi i wielkiego odkurzania i teraz niech się dzieje co chce!
I co? W nocy NARESZCIE dopadły mnie aż dwa skurcze - ale za to bardzo bolesne. Jeden o 2:45 a drugi o 4:10. W międzyczasie brzuch mnie trzymał jak na okres. I już miałam nadzieję, że to już ale około piątej zasnęłam i obudziłam się przed dziesiątą :szok: W tej chwili nie czuję nic.

No i od dwóch dni mam mega-głoda a jak coś zjem to mi niedobrze, ale nie wymiotuję. Zastanawiam się, czy mój organizm nie zbiera kalorii na jakiś większy wysiłek ;-) ;-) ;-)

skrzat910 będzie dobrze! To wszystko wina hormonów i zupełnie nowej sytuacji w życiu. Może to i trochę za dużo, jesteśmy wprawdzie silne, ale czasami każda z nas ma dość. A Twoja Córcia kocha Cię bezwarunkowo i jesteś dla niej najważniejsza na świecie!!!

ollga no ja na Twoim miejscu poszłabym chociaż do rodzinnego bo wszystkie nietypowe objawy to może być zatrucie ciążowe.

Dziewczyny albo ja jestem jakas panikara straszna albo juz nie wiem,pamietacie pisalam ze wtedy kiedy opadl mi brzuch mala potem strasznie sie ruszala wrecz wariacko jakby chciala sie ulozyc,a od tych kilku dni to prawie sie nie rusza:(tzn jest doslownie kilka,moze kilkanascie ruchow w ciagu doby(mam na mysli wszystko nie kopniecia)-czy to normalne?
Mi w poniedziałek w szpitalu powiedzieli, że mam się zgłosić jeśli nastąpi nagła zmiana w zachowaniu dziecka. Lekarz powiedział, że nie musi to być nic niebezpiecznego od razu ale najlepiej sprawdzić co się dzieje.

Lorena witaj wśród nas!

Gratki wszystkich wizyt!!!

Ja miałam powera , do czasu ,pokręciłam się po kuchni , potem próbowałam ogarnąć sypialnię ale poddałam się w progu ( grunt to mieć dobre chęci :-D )ale sis już w połowie drogi więc poczekam na nią, za to wzięłam się za salon i kurze pościerałam z mebli i obrazów i wsio na nic więcej siły nie mam:baffled: to teraz siedzę i kończę chyba już ostatnie przedporodowe zamówienie, obiecałam to teraz muszę skończyć.
Włączyła mi się faza na sok marchwiowy , już litra dziś wypiłam :szok: a te soki to mi się wydaje że mają sporo cukru:baffled: ale co ja poradzę zachcianka i koniec kropka.
No i najważniejsze panowie super hiper hydraulicy przyjechali punktualnie :szok::szok::szok: i borują że aż miło!!!
Ja nie pisze o skurczach i dolegliwościach bo boję się że diabły wywołam za wcześnie ;-)

Czesc dziewczyny:*

ja dzis wstalam z takim nerwem ze nawet sniadanie mi nie smakowalo;/ no kurde..co to za noc kiedy wstaje do wc ok 7 razy..kiedy brzuch ciagle twardy a maly i tak szaleje..nici ze spania..do tego pies lunatyk..grrr

Beniaminka jak nie jedno to drugie..to jest wlasnie najgorsze ze przy antybiotyku moga pojawic sie drozdzaki.. ja tez zwykle przy antybiotykach pilam jogurty zeby uniknac tego paskudztwa.

Gaja ja nie mam jeszcze przyzwolenia na tulaski ale jak cos napisze Ci hehe..jeszcze kilka dni i napadne mojego:) albo on mnie:)

Lorena witaj wsrod nas:) dobrze trafilas bo my wrzesniowe mamusie to fajne babki jestesmy:) hihi

Asiek wspolczuje na sama koncowke chorobska;// pij mleko z miodem i czosnkiem.

Pozdrowilam Justyne od Was..swoja droga synek niezle sie z nia drazni heh:)

Kobitki mam pytanko ,wiem ze niektore z was biora magnez a czy zwykly czy z witamina B6 ,moja kuzynka do mnie przed chwila dzwonila jest w 24tc i jej gin kazal kupic i brac magnez ale du..ek nie powiedzial jej jaki ,ja nie mam zielonego pojecia ale powiedzialam ze zapytam na magicznym forum;-)Dzieki za odpowiedz:-)

Gaja powiem szczerze-mnie malz niczego takiego nie powiedzial

ja po tym antybiotyku mialam mega wielkie suchosci wczesniej-teraz jakby bardziej wilgotna

w tej ciazy u mnie caly czas sahara:baffled:w poprzedniej musialam ciagle wkladki zmieniac,
libido teraz mniej niz zero, w poprzedniej super. sama nie wiem ale czuje,ze bede musiala po tej ciazy zrobic badania hormonalne:nerd:
bo juz gorzej z libido byc nie moze:no:
moj dawny gino i dosc slynny endokrynolog w gdansku zalecil.......mi romans:-D:-D:-D:-Dmoze sprobuje akupunkture najpierw:rofl2:

mega zakatarzona jestem ,gardlo spuchniete.:no:

3mamy kciuki za Justyne,co? ktos jeszcze na tapecie porodowej:-)

emilia-moze kupic ten z b6,ja go tez czasami lykam, witamina ta wspomaga lepsze wchlanianie magnezu

Ostatnia edycja:
hey, hey
A ja jeszcze zalegam w łożeczku, ale sniadanko jadłam o 6 razem z P, teraz pora na drugie.
Wczoraj byłam w hipermarkecie, podeszłam do uprzywilejowanej kasy, minęłam paru panów(choć wyglądali jak w ciąży)tuż przed kasą stała jeszcze młoda kobitka, no ją spytałam, czy jest w ciąży, tak się na mnie spojrzała....dlaczego jaj jej takie pytanie zadałam, no to jej mówię ,że to kasa pierszeństwa, wyglądała jakby pierwszy raz kobietę w ciąży widziała....ehhh ludzie poza tym wszyscy się patrzą na mój brzuch, irytujące, lepiej siedzieć w domku.

Ja nie mam żadnych oznak porodu nic a nic.

reklama
Ja wczoraj byłam w Lidlu po kilka drobiazgów i do dwóch kas koleje aż do połowy sklepu - naturalnie nikt na mnie nawet nie zerknął ale tak normalnie na ulicy to mówią "chyba zaraz zacznie pani rodzić" a w sklepie to skała granitowa :-)

Do góry