reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam. Widzę, że większość miała dzisiaj kiepską noc. Ja też sie dołączam. Nie dosyć że nie mogłam spać, to bóle jak na okres, do tego bóle posladków, nogi mnie bolą, Ania w nocy płakała, że też bolą ja nogi, że nie ma siły.
wczoraj miałam tyle werwy i dziś nic mi się nie chce.
Nad ranem też się wystraszyłam, bo jak się przekręcam na inny bok, to mały zawsze tak kopał a dziś nic.

Mam ochotę wskoczyć do łóżka, ale niestety, nie przy małym dziecku pełnym energii.

Trzymajcie się i udanych wizyt.

reklama
Witam i ja

Kobitki widzę wsłuchane w swoje ciała skurcze itd.

Ja wyspana, ale mi słabo a zaplanowałam na dziś sałatkę warzywną zrobić bo tak za mną chodzi.

Mama z siostra i małą pojechały do Sopotu to mam spokój do 17 gdzieś, ale za to babka zadzwoniła z rezerwacja 2 pokoi a one nie gotowe i muszę z T. sie za nie zabrać.
Pościelić wyrka, odkurzyć, kurze zetrzeć, wymyć podłogi i łazienkę i kuchnie ogarnąć a jeszcze T. po obiedzie jedzie do swojej siostry i wróci jutro.
To ruszam do boju.

Miłego dzionka wam
Jakby się u któreś rozkręciło to kciukasy mocko trzymam

marbus, to pozostaje Ci się tylko cieszyć, że nic Ci nie dokucza:-) Ja też żadnych stresujących akcji ani dolegliwości do tej pory nie miałam tylko ten LEŃ, który ostatnio we mnie wstąpił:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: i trochę ciśnienie mi poszło dziś do góry ale to pewnie, ta magiczna data mówiąca, że to już ostatni miesiąc:-D 8 miesięcy starałam się nie myśleć o słowie PORÓD i się nie stresowałam a na końcówce zaczyna do mnie docierać, że PORÓD czy to sn czy cc jednak mnie czeka:-D:-D:-D i ta myśl zaczyna mnie prześladować.

oj dziewczyny boli oj boli ,tylko najgorsze jest to ze to nie sa typowe skurcze,moli mnie strasznie krzyż i co jakiś czas dopada mnie ból podbrzusza ale ciezko mi okreslic czy sa regularne czy nie bo ból czuje cały czas,coś strasznego!!! na dodatek od rana byłam już 4 razy w kibelku sie wypróżnić tak mnie dusi:crazy: a najbardziej przeraza mnie to ze tak naprawde ja przy oby dwóch córkach miałam prowokacje porodu bo przenosiłam je o dwa tygodnie i teraz nie bardzo wiem kiedy to będzie to,albo mni sie wydaje ze nie wiem.....ah:baffled:
ja sobie dopiero teraz zdałam sprawe ze mam rozwarcie na 2 cm,bo moja ginka powiedziała ze rozwarcie jest na dobry palec no a palec ma 2 cm:baffled:
własnie wzięłam no-spe i zobaczymy czy przejdzie

Ostatnia edycja:
Karolina spokojnie

palec liczy sie na 1 cm,wiec rozwarcie jeszcze nie porodowe
ciąze masz juz donoszona wiec jakby co to mozesz rodzic

a skoro narazie regularnosci brak to moze sie wyciszy,ale jesli nie to dawaj na IP

a co do tego ze 2 cory przenosilas to nie ma reguly,ja pierwsza core urodzilam dokladnie 38,3,teraz juz 3 dni po tej dacie i zero jakiejkolwiek akcji

czuje sie wrecz rewelacyjnie

Marbus podaje lapke,bo u mnie dokladnie to samo,zero skurczy,zero niczego,a juz od jakiegos czasu chodze w rozwarciem na palec

Tak czytam, że wam słabo i w sumie dziś też jestem słaba :/
Poszłam do sklepu obok domu i po schodach nie miałam siły wejść, normalnie jakbym mega wspinaczkę alpejską uprawiała a to tylko 20 schodów ;)
A tu czekaja podłogi do umycia, garów pełen zlew, łazienka sie uśmiecha bo zapuszczona - ach

Acha pytanie do mam które mogą się seksić, czy wam sie też wydaje i waszym partnerom że pochwa jest węższa???? Bo my mamy takie dziwne odczucia że węższa i krótsza ;) No to takie pytanie z serii nieistotnych ale tak z ciekawości :)

witam!

Dziewczyny Wy tak od rana o skurczach, boleściach... jak czytałam posty to myślałam, że ktoraś pojechała już na IP, ale widzę, że to raczej na razie straszaki!

Cześć!
Ja już na nogach, bo dziś pędzę do laboratorium zrobić wyniki. Mam nadzieję, że uda mi się wepchnąć w kolejkę. W końcu to ostatnia szansa, aby skorzystać z przywilejów ciąży! Zawsze grzecznie czekam, ale dziś mam bojowy humor. W końcu i tsk muszę leżeć, a nie godzinami sterczeć w kolejce!

Ja ostatnio mojemu B mówiłam, że póki jeszcze mogę, to proponuję pojeżdżenie po sklepach, gdzie są kasy z pierwszeństwem dla ciężarnych, bo jeszcze nie wykorzystałam tego faktu i nie podeszłam bez kolejki, a potem będę żałować :-)

witajcie dziewczynki
kurcze juz wiem co sie ze mna dzieje, choróbsko mnie bierze :(((
głowa boli, katar i nie do życia jestem- możecie mi doradzić co mogę brać???

Asiek - witamina C, wapno, ewentualnie jakiś syrop np. *spam*. Jak masz katar to sól fiziologiczna, a na gardło coś do płukania ziołowego - nawet jak na ulotce jest napisane, że nie wolno w ciąży to pić tego przecież nie będziesz - chodzi o to, że takie środki mają alkohol w składzie. A jak dojdzie kaszel to syropy homeopatyczne zalecają (np. Drosetux), ale na mnie nie działały :(

Ja to się źle czuję co chwilę i już mam dosyć - współczuję Ci strasznie!!!

Asiek - Marta Ci już ładnie wszystko wyjaśniła, ja jak byłam chora to głównie bolało mnie gardło - wtedy brałam tantum verde - do ssania i w aerozolu i sól morską do nosa (pomaga, bo nawilża śluzówkę, a jest bezpieczna). Piłam też dużo gorącej herbaty z miodem i cytryną i w końcu pomogło. Jakby się jednak pojawiła gorączka, to idź do lekarza, przepisze Ci najwyżej antybiotyk - nie ma co ryzykować!
Mam nadzieję, ze już się czujesz lepiej!

Witam Wrześniówki,

Zarejestrowałam się już tak dawno temu ale z pisaniem to jakoś mi było nie po drodze ... za to czytanie mam na bieżąco:-) Według OM został mi równiutko miesiąc:-) termin mam na 26 września, chyba że córcia postanowi mnie zaskoczyć albo pani doktor wyśle wcześniej na CC. Coś czuję, że ta druga opcja jest baaaardzo prawdopodobna, we wtorek wizyta, więc będę wiedzieć coś więcej.

Witaj! Ja też mam termin wg OM na 26 września, planuję dotrwać ;-)Zapraszamy do pisania!

Wrocilismy z nowego mieszkania, podlaczyc zyrandole, powynosic smieci i przewiezlismy troche pudel, w sobote grubsze sprzety. Przyszla tesciowa przyszła mi pomoc zawiesic firanki, te nowo uszyte. Ech, jestem taka szczesliwa bo zaczyna sie robic przytulnie :-)
Za to krzyz i zgaga to teraz moi niedolaczni przyjaciele, chyba tak jak Tosia...przytule moje boleści :szok: Oj boli, boli ide polezeżeć.

Ale Ci zazdroszczę - takie wicie nowego gniazdka jest rewelacyjne! Nowe firanki, nowe zapachy - super! Tylko się nie przemęczaj! Zostaw trochę pracy dla innych, powinnaś odpoczywać! Czekamy na zdjęcia!

Dziewczyny kurcze od 1,5 godz napina mi sie caly brzuch co kilka (5,7 min) czasem czesciej.tak mocno napina,nie boli.Boze ja juz zaczynam wierzyc ze cos sie zbiera:ten opadniety brzuch,i od tego czasu mam biegunki,mialam tez mglosci,i bole miesiaczkowe a dzis to ale fakt przynajmniej mala zaczela sie ruszac

Olcia miałaś czekać na mnie - uspokój trochę macicę ;-)

Gaja powiem szczerze-mnie malz niczego takiego nie powiedzial

ja po tym antybiotyku mialam mega wielkie suchosci wczesniej-teraz jakby bardziej wilgotna

Malgos dzieki za wiadomosci od Justyny
pozdrow ja

reklama
no dorotko róznie liczą te cm ,ztego co mi wiadomo jeden palec to rozwarcie na 1,5-2 cm,ale co lekarz to inna opinia,ja póki co jestem strasznie spokojna i opanowana:tak:
leze włózku i czekam na rozwój akcji ,zobaczymy co z tego wyniknie,nie jest to ból nie do wytrzymania wiec póki co spokój,ale w razie co dam wam znać :tak:

Do góry