reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Mycha1 a ten kojec ma różowe wstawki czyżby podświadoma( a może całkowicie swiadoma:))chęć posiadania drugiej płci wśród potomstwa?
mnie też bardziej wpadają w oko ciuszki, wózki i akcesoria dla dziewczynki, bardzo chciałabym córeczkę;-)

Zawsze marzyłam żeby mieć córcię, no ale kojce są w różnych kolorkach ten był tak dla przykładu :tak:;-)

Super to wyglada :-) a moze sa kojce z drewna? ale pewnie cieko by sie je przeciagalo po mieszkanku :blink:

Są kojce z drewna ale niemają już takich bajerów, te mi si strasznie
podobają.

Wszystkic gdzie wywiało?? aha pewnie babki się kąpią i szykuja na spotkanie z maleństwem.
Allllle im fajnie :tak::tak:

reklama
My mamy podobne łóżeczko turystyczne.
Choć akurat stelaż jest z elementów metalowych bądź aluminiowych.
Miało stać na wsi ale teraz wsadziliśmy do niego materac i Tymi w nim śpi.
Drewniane łóżeczko poszło do piwnicy. W końcu młody nie obija się o szczebelki (te ochraniacze są do bani) i jest ciut wyższe- trudniej młodemu wyjść górą.
Polecam łóżeczko turystyczne zamiast zwykłego- lżejsze, mobilne, ma kółeczka, kołyskę, wibracje i inne bajery a przy tym jest tańsze. No i jest też kojcem.
Anja w sumie masz rację :)
pysia jesteś moją idolką, ja mam problem z zamiataniem a ty łopatą....ja bym po tym chyba zasnęla na stojaka.

Ostatnia edycja:
Hej. Czytam te Wasze wpisy i Wam współczuję tych mdłości. Ja pod tym względem czuje sie super. Tylko strasznie spać mi się chce. Ale mdłości pewnie jeszcze przyjdą-w którym tygodniu z reguły się zaczynają??? Ja wizyte u gin mam 12.02. Byłam już 29 stycznia i robiła mi USG ale było widać tylko pęcherzyk (byl pusty)i kazała mi przyjśc za 2 tygodnie, bo wtedy było za wcześnie. Trochę się tym martwię. Bo zastanawiam się czy w 5 tygodniu nie powinno już coś być w tym pęcherzyku?

widzę że mamy taki sam tydzień ciąży i dzieli nas tylko 1 dzień :) jednak mdłości i brak apetytu mam juz jakieś 2 tyg...zazdroszczę ich braku...a spać to mogłabym 24/7:-D
co do pęcherzyka moja bratowa też jest w ciaży i miałam taką samą sytuację, za wcześnie...a po 2 tyg wszystko super...głowa do góry będzie dobrze:tak:

Fajne, ja mam podobne tylko firmy chicco ale nigdy go nie używałam jako kojec a łóżeczko turystyczne u dziadków i na wakacjach. Powiem szczerze że według mnie tą funkcję spełnia dość dobrze ale jako normalne łóżeczko (a chyba tak chcesz go stosować) bym go nie chciała. Strasznie skrzypi i materacyk jest za twardy jak na mój gust i jak mój synuś się w nim przekręca to słychać i nikt nie może spać, także na jedną - kilka nocy ok ale na stałe :no:. Może to tylko moje takie jest, nie wiem, może tej firmy graco będzie lepsze??

O Haszi może to dobry pomysł z tym materacykiem, my stosujemy ten z kompletu bo on jest taki składany i jest kiepski.

Hej dziewczyny....:-) Ja dzis kolejny dzien bez mdłości i wymiotów, ale za to mega głodna ciągle:-D Dalej spać nie moge w nocy, cos sie poprzestawiało mi:szok:

kasia ten z kompletu jest tragiczny- jako podłoga kojca ok ale spać mój mały na nim nie chciał. Gruby koc jeszcze na wierzchu kładłam.
Teraz stosujemy zwykły- kokosowy z łóżeczka.

No ja mam go tylko na wyjazdy i faktycznie jak jesteśmy u dziadków to małemu jeszcze taką kołderkę kładę na niego. W domu to mam normalne łóżeczko z pożądnym materacykiem. A czy są tańsze?? To które Mycha pokazuje kosztuje ok. 700 zł :szok: To chyba nie takie tanie??

reklama
Dorotka nie mow ze na nocke idziesz?:szok:
W pracy wiedza ze jestes w ciazy??

Ja wlasnie sie obudziam, pospalam dwie godzinki a za kolejne dwie wychodze do lekarza;-)

Do góry