reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
O tym masażu krocza tutaj się często mówi. I na szkole rodzenia i moja położna mi wspomniała. Niby pomaga ale ja tego nie praktykuję. Mam nawet kilka próbek takiego olejku do masażu ale nie przydadzą mi się.

Justyna ty się dziś masz z tymi skurczybykami...

Ksiulka ja tam nigdy sobie nie masowałam a moze to i źle bo 2 razy byłam nacinana i cosik źle ostatnio zszyta, ale reklamacji nie składałam może teraz poprawią jak natną znów i będą zszywać to się upomnę,że ostatnio źle pozszywali i maja poprawić wsio ładnie ;)

Ja jak się mega nudzę a leżeć przed tv nie mam ochoty to gram w chińczyka Chińczyk - Logiczne gry online a i mam swoja wirtualna farmę więc sadze roślinki i karmię zwierzątka zbieram od nich mleczko miód itd.
Zaczęłam jakoś na początku ciąży a końca tej gry na farmie nie widać.
Zanim małej 18-tka stuknie to pewnie skończę...

hausfrau hmm ja jakoś nie słyszałam :) i jak bym miała rodzić Sn to też bym nie praktykowała:)
pysia świetnie to napisałaś z tą reklamacja ja gdzieś czytałam nie wiem czy na tym forum że jedną babeczkę tak zszyli po porodzie fajnie że mąż bardziej po zadowolony niż przed:) to teraz ładnie poprosisz i będzie gitara..
wiesz chyba też zacznę w coś grać bo masakra będzie farma to pewnie gra bez końca :):):)

coś o przyśpieszeniu porodu--> http://umamy.homestead.com/porod.html

Ostatnia edycja:
dziewczyny - dzieki!ja leze plackiem, wiec czuje sie w miare...bol glowy przeszedl, moze jak to Dagna okreslila - zmeczenie materialu:))moze pozniej sie poturlam do kuchni jakas kolacje przygotowac, choc Kochanie stwierdzil, ze mam nic nie robic, on cos pzryszykuje jak wroci:)

a Tosia to chyba na wizycie...no i czy Justyna pojechala do szpitala?

ja za ten masaz krocza tez sie jakos zabrac nie moge...chociaz tutaj tez polecaja, nawet zeby pozniej w plan porodu wpisac, ze sie masowalo i nie chce nacinania...ale tak szczerze mowiac, to mi sie podetrzec juz ciezko, a co dopiero jakies masaze:)a jak Kochanie poprosze, to sie inaczej skonczy:)a na to ochoty tez nie mam..a raczej sily...

ja juz pisalam, ze nadrabiam zaleglosci w filmach, nie sciagam tylko ogladam online..ale ja nie mam nakazu lezenia, tylko dzisiaj cos mnie zmoglo....no i do Was zagladam co chwile...

i MOnia.gryc jeszcze sie dzisiaj nie odezwala?i czy ktos wie co u Saary?miala miec cesarke, wiec moze juz po wszystkim:) a zalila sie, ze Trixi na nia nie czeka:))

no czekamy na tyle wieści...aż mi gorąco :rofl2:

A płyn do higieny też mam z biedronki, ten z kwasem mlekowym i jest super :tak:

Znowu coś tam ze mnie wylatuje, ale skurczy brak, w sumie nie miałam jeszcze ani jednego :dry:

ja sie chyba odlezyn nabawie;/ normalnie ciagle leze..a brzuchol twardy:(

Ritka jak Ty dajesz rade z tym lezeniem?

ja nie mam numeru do calineczki.

Małgos
- już mizaczyna robić się nie dobrze! Głowa mnie boli od tego leżenia - chyba jestem nie dotleniona. Kolor twarzy -biały jak ściana! No i cukry mi podskoczyły. No bo je trzeba spalać, a nie leżeć odłogiem!
Brakuje mi cierpliwości! Czasami wstaję, żeby ugotować coś szybkiego, zjeść i zrobić drobne porządki, ale później pokutuję bólem podbrzusza!

tak sobie siedzę na necie i zobaczcie na jaki dziwny artykuł trafiłam Masaż krocza < ciąża i poród | DZIECI SĄ WAŻNE czy któraś z Was praktykowała takie rzeczy bo to troche dziwne...
malgos nie strasz bo ja mam leżeć 2 tyg.. co ty robisz jak leżysz bo na necie nie da się wysiedzieć a ileż można książki czytać..

ten temat dobry i piszą o waszje herbatce malinowej Jak ułatwić sobie poród? < ciąża i poród | DZIECI SĄ WAŻNE
Ksiulka - dwa tygodnie szybko przeleci! W tym podejściu leżę już 3 tyg., a dziś skończyłam dopiero 35 tyg. ciąży. Będziemy się wspierać!

Marbus - gratki udanej wizyty!

ksiulka ja tak jak alcia ogladam filmy w necie online..chociaz troche nadrabiam bo kiedys bardzo duzo ogladalam i wszyscy znali mnie z tego ze kojarze wiekszosc aktorow haha.. polecam Efekt motyla, Requiem dla snu i Eden lake..ten ostatni to horror i jak go obejrzalam to sie poplakalam i bylam zla na mojego ze mi go wlaczyl..bardzo smutny ale warto obejrzec tylko poczekajcie az urodzicie:)

Ritka ja tez tak mam ze jak pochodze to zaraz plecy i brzuch bola;/

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny pomocy.:szok::szok::szok::szok::szok:... tak od 19 czułam w kroku jak bym była napuchnięta ale zbagatelizowałam to ,aż przed chwilą poszłam siku i coś mnie tchnęło żeby dać lusterko pomiędzy nogi i co zobaczyłam?? lewa warga napuchnięta jak nie wiem i taka bulwa u góry a prawa dobrze. martwi mnie to co to może być??:confused::confused::confused:

trochę późno odpowiadam ale ja mam to samo od kilku miesięcy, jak pisała dorotka da się z tym żyć:-p

hausfrau ja miałam taki masaż robiony podczas 2 porodu, z efektem takim, ze nie zostałam nacięta...super sprawa bo to bez porównania poród z nacięciem czy bez :tak: trochę bolało i było to nieprzyjemne ale dla efektu mogli mi to robić nawet godzinami:-p

ja dzisiaj męczę sie z jakimiś boleściami brzucha ale to pewnie przez tempo jakie zostało mi dzisiaj narzucone...padam ze zmęczenia a właśnie mam malarza który maluje 2 pokój...masakra nie dadzą odpocząć :baffled:

laski gdzie są fotki kasiony chłopaków ??? Bo ja nie widzę:-(

aha zapomniałam wam napisać co mój wczoraj powiedział na temat mojej ewentualnej cesaraki ....że moze i dobrze bo wtedy szybciej dojdę do siebie niż po sn a jego ulubione miejsce do zabaw na moim ciele będzie dla niego szybciej dostępne:szok::angry::baffled: najpierw chciałam mu strzelić ale potem śmiech :-D:-D:-D no co za egoistyczne stworzenia z tych facetów :rofl2:
muszę poczytać co u was bo coś dużo stron napisałyście

Do góry