olcia23
list mama '05
Anitas, znalazłam to ospie.
"Objawy:
Okres wylęgania choroby to 11-21 dni, po tym czasie ujawniają się objawy zwiastunowe: pogorszenie samopoczucia, gorączka (raczej nie wysoka) oraz brak apetytu.
Zaraźliwość:
Chore dziecko może zarażać otoczenie drogą kropelkową już 2-3 doby przed pojawieniem się wysypki, aż do czasu kiedy wszystkie krostki przemienią się w strupki, czyli w około tydzień po pojawieniu się pierwszych krostek.
--
czyli, może wszystko się ułoży na styk? Dzisiaj lekarz Ci wyjasni, bedziesz spokojniejsza.
Tak Dorotko, trochę dużo tego- niestety moja mama nie jezdzi autem, a w poradni sporo trzeba pozalatwiac, chociazby przywieźć szczepionki do poradni z Sanepidu, zawieźć posiewy...i tego nie da sie zalatwic autobusem. Ojciec ma umowe w firmie, powinien mame wozic, ale jak sie ulotnil w kwietniu na to pomorze - urzadzac chalupke na dzialce, to do dzisiaj go nie ma. Mama stara sie mnie nie ciągac , co chwile ale sa takie sytucacje, ze trzeba, zreszta ja tam rowniez pracuje , tyle ze teraz L4.
Urzedowe papierzyska tez musze zalatwic, niewiadomo jak bedzie za chwile, czy zdarzę ze wszystkim. Gdyby nie ta angina, pewnie nawet bym nie jęknęła, tylko dalej taki słabeusz jestem
Dorotko, czy Ciebie męczy zgaga po antybiotykach ? Ty stale bierzesz, ja dopiero teraz i się zaczęło, męczy mnie cholera okrutnie.
Życze Wam- Tobie i córci udanego dnia w przedszkolu :-)
Beniamonko-dziekuje,jej sama nie wiem co robic poczekam chyba jeszcze troszke i zobacze...ty tez sie dzis trzymaj
a co do zgagi to mnie w koncu po tylu miesiacach PUSCILA od kad mi brzuszek opadljaka ulga
skrzacie-nie martw sie za bardzo,pamietam ze polozna ktora do mnie przyszla byla bardzo mila i wyrozumiala,sama mowila ze przeciez wie jak to jest miec kilkudniowe dzieckoi o nic sie nie czepiala