reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Oj ale sie rozkreca na forum ojoj , ja zycze spokojnej nocy bez niespodzianek ,a jak juz beda te niespodzianki to by sie wszystko poukladalo tak jak kazda z nas pragnie czyli spokojnie ,szybko i bez bolu :) Kolorowych

Hausfrau ale masz dorodnego dzidziusia. Ja rowniez przerazilam sie CC, bo plany ialam zgoła inne, ale juz sie pogodzilam i nawet nie narzekam, skoro tak bezpieczniej, no nie ? :-)

dzieki dziewczyny

Beniaminko to duzo lez i odpoczywaj

Hausfrau gratki wizyty,syncio rzeczywiscie duzy

no wiec moje kochane jutro ide ostatni dzien do pracy przed macierzynskim
tylko zastanawiam sie co ja w domu bede robic nim urodze

ale dzis mega dzien jest normalnie

Dorotko, no to uff- jutro ostatnia szychta i nareszcie zasłużony luzik,troszkę sie pobyczysz i postosujesz masaże i inne przyjemności, jesteś niesamowita - ale to juzCi nie raz pisałam, prosto z pracy do porodu i pewnie po macierzynskim tez tak bedzie- zdrowa dziewczyna i jaka pracowita !
Ja się zastosowałam i wyleżałam, od razu brzucholek miękki, bo mój tak po prawdzie to jeden wielki skurcz, wlasciwie to od ok 20 tyg mam ciagle napiety brzuszek, tyle ze praktycznie bezbolesnie,wiec chyba taka uroda z powodu tej szyjki niewydolnej.
Dziękuję Wam bardzo za ciepłe słowa, tak jakoś mi raźniej, gdwy wiem ze nie jestem sama z tym , a jak czytam Wasze historie, to kazda z nas ma jakies swoje rodzinne przeboje, niesnaski i smuteczki, ot życie w całej okazałości :-)
Olcia, Kasia, Ritka, Małgoś...no to troszkę poleżymy, chyba jeszcze kilkanascie dni i dadza nam wiecej luzu.
Dagno, jak po wizycie, daj znać.
Kerna- faceci miewaja mało oryginalne i romantyczne pomysły zwlaszcza w kwestii prezentów, jak napiala Tosia- tez muz zrób cmok w czółko i niech mu wstarczy ;-)
Angelus- pewnie przydalby sie ten test z apteki na obecnosc wod płodowych, tylko drogie cholerstwo, powinni na IP zrobic ten test, a moze zrobili ? Moze to juz jednak ten czop sluzowy odchodzi- z reguly na tydzien do 2 przed akcja porodowa, wtedy tez sie mokro robi?
Spijcie smacznie, tulcie brzuszki i... nasze kochane szczęściary juz swoje maleństwa! :-)

Hausfrau- ja cie nie mogę nie no klopsik jak nic :)

To tak dla porównania taka tabeleczka z waga płodu w poszczególnych tygodniach ciąży z podziałem na centyle czyli chudzinki średniaki i klopsiki i można wyniuchac ile mniej więcej przy porodzie się spodziewać
To tak dla orientacji i nie brac mi tego do serca....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)

36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)

40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)

Pysiu , dziekuje za tę tabelke centylową, czyli moja Julka miesci sie miedzy drobniaczkiem i sredniaczkiem, to nie jest tak źle, uff :-)

nadrobilam watek glowny:)
Taka_ja - gratulacje:)))sliczny Aniolek...

Skrzat -a cos mi z ta Babcia tez nie pasowalo...:)tzrymamy kciuki za Anielke, niech ja ladnie dogrzeja:)i za Mamusie:)wracaj do nas szybciutko

i dla Tomcia i jego Mamusi -duzo wytrwalosci:)))bedzie dobrze:)

a calej reszcie gratuluje wizyt...
no i Angelus - ja nie wiem, ale moze Pysia ma racje, ze moze dojsc do zakazenia?a moze Stokrotka juz nie bedzie dlugo czekala?trzymam kciuki....

ja mialam taki zalatany dzien, ze wiem , ze przesadzilam...aj, a jutro nie lepiej, bo musze caly dom wysprzatac i zabrac sie za pakowanie...ale jutro juz na spokoj i powolutku...

dobranoc Kobietki:)

chyba pierwszy raz witam się pierwsza z rana... wczoraj naczytałam się o tych porodach i spać nie mogę :-( napier...mnie tak jak na miesiączkę tylko 2x większy ból bo tego mi się brzucho napina co jakiś czas... masakra czasami twarde jak skała... ciekawe czy ja nie będę musiała na ip zawitać ale chyba z tym poczekam do rana bo i tak mam ktg o 10-tej

nie no nie nadrobie bo tyle napisałyście:szok: a bardzo bym chciała:-( ale na starcie sie poddaje...

wielkie gratulacje dla SKRZATA I TAKA_JA:happy::happy::happy: ale macie juz fajnie...

mój mądry mężuś zabrał mi klucze od domu i teraz nie mam juz otworzyć drzwi:angry::crazy: a musze isc po wyniki bo dzis wizyta:eek: i sama nie wiem czemu wstałam tak wczesnie BOŻE przecież dopiero 6-45:oo2:

witam ja też już nie śpię od 5 , zaraz śmigam trochę krwi popuścić i siuśki oddać . A chce mi się tak że hey:baffled: bo w sumie niewyspana jestem okrutnie to sikanie w nocy mnie dobija:-( zamiast jakiejś regeneracji doznawać, to wejdę w macierzyństwo mega niedospana - chyba ze to taka rozgrzewka przed nowym etapem - nic to może na starość się wyspię .
85justyna w razie godziny w to masz to ktg - tam się wyjaśni , także spokojnie leż póki co i nie schizuj :-)
Dagna a ty gdzie wczo miałaś być u lekarza???

HEJ, HEJ
ŁADNY dzionek się zapowiada...słonecznie i chłodno , ja z samego rana wzięłam się za resztę prania maluszkowych ciuszków, bo wy już wszystko macie poprasowane, poskładane, słowem - gotowe, a ja w polu....

reklama
Hausfrau- ja cie nie mogę nie no klopsik jak nic :)

To tak dla porównania taka tabeleczka z waga płodu w poszczególnych tygodniach ciąży z podziałem na centyle czyli chudzinki średniaki i klopsiki i można wyniuchac ile mniej więcej przy porodzie się spodziewać
To tak dla orientacji i nie brac mi tego do serca....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)

36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)

40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)
to mój bedzie średniaczek, oby :)
To ja jak bumerang- czy któraś z Was dziewczyny ma doświadczenia z pasem po porodowym? Czy polecacie i kiedy zacząć nosić?
ja nie mam pojęcia, ale na innych forach sporo dziewczyn nosi wiec moze cos w tym jest

mi dzis się śniło że siedze na BB i że TAKA JA napisała że wlasnie robi pączki, i że byłam taka zadowolona że przy małym dziecku się da jeszcze pączki zrobić hihi

Do góry