reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

:-)
:-)Witam spowrotem dziewczyny..
Chciałam wam oznajmić że 15 sierpnia przyszła na świat moja córeńka!:-D:-D
Opiszę wszystko jak znajde tylko chwilkę, niedawno wróciłam ze szpitala..
Gratulacje dla rozpakowanych, nadrobię was przy najbliższej okazji:tak:
Wrzucam focie mojej Darii:-D
Zobacz załącznik 275263

Gratuluję ślicznej córeczki:-)

reklama
hej dziewuszki ja tez za wami nie nadazam wchodze co jakis czas i ciagle tyle sron do czytania gratuluje wszystkim swiezym mamusiom aby maluszki rosly zdrowo i dawaly jak najwiecej godzin snu mamusiom:):):)
Ja dzisiaj cos dziwnie sie czuje jak chodze to strasznie mnie boli tam na dole i mam wrazenie ze brzuszke opadl mi juz bo jak wstalam dzisiaj to jak polozylam reke na brzuchu to jakos nizej mi sie wydawao niz zawsze;-) wogole mam czasem takie dziwne momenty ze boli jakbym okres miala dostac... hmmm cos czuje ze malo czasu mi zostalo... a moj S modli sie zeby jak juz zlapie to w weekend bo ma taka prace ze ciezko z wolnym jedynie w weekendy jest do pelnej dyspozycji:-(

No proszę jak dziewczyny pracują pełną parą ;)
Gratuluję mamusiom córeczek :)
A ja po mega długim spacerze i tylko nogi mnie bolą nawet skurczyka nie miałam a tak do tej pory zawsze mnie łapały - co za przekorność no!
Wiecie ja to bym chciała juz urodzic bo mi ciężko już ale z drugiej strony wiem, że zaczną sie nieprzespane noce, płacz z niewiadomego powodu, szkoła, przedszkole i noworodek - masakra jednym słowem :/

Witam, to znowu ja!
Dziękuję Wam wszystkim za troskę i słowa wsparcia!!!
Dopiero dostałam się do kompa, bo P. go zarekwirował i jeszcze się kłóci,że ma wolne i nawet nie może skorzystać!!!
Ja leżę i pokutuję, mam krwawe upławy,ale to chyba od badania i jak tylko wstanę to czuję skurcze (mało bolesne,ale takie tępawe), czasem coś mocniejszego. Sama nie wiem co mam myśleć, bo nie rozumiem co się stało:eek::eek::eek:. Zawsze wiedziałam,że jak odchodzą wody, to szpital, a tu pani doktor z IP po badaniu stwierdziła,że to może upławy:eek: bo wód dużo. Ale rozwarcie na 2 cm (w niedzielę go nie było wcale, tylko całkiem skrócona szyjka) no i ostateczna decyzję pozostawiła mnie,bo mogłam w szpitalu zostać. Wolałam wrócić do domu, bo mój młodszy synuś się popłakał, jak usłyszał,że muszę do szpitala jechać.
Jednak niepokoi mnie,że zrobiłam plamę na kanapie tak dużą, jakbym się zesikała:szok:. Posunęłam się do tego,że wąchałam to miejsce, żeby się upewnić,że to nie mocz:zawstydzona/y::baffled:. I na bank nie!!! Zresztą nawet nie czułam,żeby mi się chciało. Został tylko delikatny zaciek 25x 30 cm. Na żadne upławy w ogóle mi to nie wygląda, nie taka ilość, no i chyba nie jak woda???!!!
Teraz leżę i dostaję kur..cy!!! Tyle o mnie.
Taka_ja, Maleńka prześliczna, aż mi się zatęskniło!!!
Gratki dla Skrzacika!!!
I nie zdziwi mnie , jak się okaże,że Emilia też już urodziła.
A ja nie wiem co ze mną dalej:sorry::sorry::sorry:

To tak dla porównania taka tabeleczka z waga płodu w poszczególnych tygodniach ciąży z podziałem na centyle czyli chudzinki średniaki i klopsiki i można wyniuchac ile mniej więcej przy porodzie się spodziewać
To tak dla orientacji i nie brac mi tego do serca....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

)
Fajowa ta tabelka a wiec moj bedzie sredniaczek , starszy synus byl wiekszy ale wtedy bralam witaminy dla ciezarnych, wiec chyba cos w tym jest.

To ja jak bumerang- czy któraś z Was dziewczyny ma doświadczenia z pasem po porodowym? Czy polecacie i kiedy zacząć nosić?
Nie odpowiem bo nie wiem
no troche juz sie u nas rozkreca a jak tam plec jak dotad sie wszystkim zgadza??ale sie zrobilo ciekawie :)
Nie u wszystkich sie zgadza u Oliwki w tamtym tygodniu z dziewczynki zrobil sie chlopiec.

Angelus cos mi sie zdaje , ze ty bedziesz nastepna. Lez i odpoczywaj kochana

Ostatnia edycja:
łoooo matko, już 6 bobasków!!!!

GRATULUJACJE DZIEWCZYNKI!!!!

u nas bez zmian, czekamy z niecierpliwością ale się nie zapowiada, po wczorajszej wizycie u ginka główka jeszcze w miarę wysoko i rozwarcie na opuszek :-( mogłoby być większe no ale cóż poczekamy.

myślałam że pierwsze w porodach będą dziewczyny z początku listy :tak: (w tym ja) ale widocznie nie tak ma być.

nie obraziłabym się gdybym była następna ale pewnie będę jedną z ostatnich, no cóż ku zadowoleniu mego małża gdyż on ma jeszcze projekty do skończenia do połowy września i teraz nie ma głowy na siedzenie w szpitalu, co za tupet no nie??!! :-D

reklama
Angelus a mi sie wydaje ze moze jednak powinnas zostac w szpitalu ,albo przynajmniej jutro podskocz do swego ginka i zobacz co on powie.Trzymam kciuki kochana lez i postaraj sie nie stresowac (chociaz to w Twojej sytuacji dosc trunde) Pomysl o malenstwie ktore juz lada dzien bedziesz tulila !

Do góry