reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Kerna najlepsze życzenia urodzinowe :)

Mycha
ja to za bardzo się nie znam ale ja jak mam termin 5 wrzesnia i twierdze że od 5 sierpnia mam 9 miesiąc, wiec TY chyba od 19 sierpnia zaczniesz

Guusia ja tą herbatke (tzn. liscie malin prosto z maminej działki- ususzone) pije od poniedziałku, nie wiem czy pomoże ale raczej nie zaszkodzi. pije 2 szklanki dziennie

Mysia to gratultuluje dużego szkraba i trzymamy kciuki za szybki bezbolesny poród

reklama
O matko przeoczyłam jedną sprawę.

Kerna wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!! Chyba jedyne czego mogę Ci teraz życzyć to spokojnego i bezbolesnego rozwiązania.

Kerna wszystkiego naj naj naj !
Zobacz załącznik 274850

Kerna kochanie sto lat
pociechy z malaza,synka i coreczki

W nocy konretnie popadal i pogrzmialo - dzieki czemu jest czym oddychac.

Pozdrowionka.

u nas podobnie i jak milusio bylo

Hejka!

U mnie 15 stopni i leje!

Ja nie czuję nawet żadnego twardnienia brzucha :-( .
Naprawdę, NIC.
Nawet ostatnio pielęgniarka w gabinecie się mnie pytała czy coś juz czuję a jak jej powiedziałam, że nic to się lekko zdziwiła.
Czuję tylko jak moje dziecko dupencję wypina i wtedy mam taki krzywy brzuchol w jedną stronę :-D jak pogłaskam to zaraz ucieka jakby się chciał bawić.

Chyba czas kupić ta herbatę z liści malin. Może coś ruszy ;-)

to jakbym moj brzuch widziiala
i do tego wieeeeeeeeeeeelkieeeeeeeeeeeeee NIC

Witam was mamusie serdecznie i gorąco:-) miałam dać wam znać co i jak po wczorajszej wizycie a więc....po badaniach po KTG i USG...
zmienił termin na 20.08 powiedział ze do 24.08 powinnam urodzić
maleństwo he he ,,Klucha" waży już 3700 gram :szok::szok::szok:lekarz jest zaskoczony jak on szybko przybiera na wadze, powiedział mi ze jest to możliwe bo jest bardzo długi he he więc jestem :happy::happy:ogólnie to czuje się masakryczne źle... rano kurier z allegro mnie obudził ze ma dla mnie przesyłkę i będzie między 10-12,30 już się doczekać nie mogę:-)

Ja już po śniadanku, teraz muszę zabrać się za inne rzeczy mianowicie obiadek bo mój M. ględzi ze już zaczyna być głodny ech... z tymi chłopami tak jest :-p:-p;-)

dziękuje wszystkim za trzymanie kciuków za moją wczorajszą wizytkę kochane jesteście :happy::happy:

gratki

Witajcie dziewczynki!

Nadrobiłam już wszystkie inne wątki tylko ten mi jeszcze został ale tu jest zawsze najwięcej do czytania więc najpierw się przywitam a za chwilkę będę czytać.

Miałam się wczoraj odezwać po wizycie ale straciłam humor... Mam kategoryczny zakaz chodzenia pod groźbą wysłania do szpitala. Obiecałam że będę grzeczna i że będę leżeć ale w domu a nie na oddziale w szpitalu więc od wczorajszego południa nic nie robię, mąż mnie pilnuje a ja sobie wyrzucam że może za mało o siebie ostatnio dbałam. Mój synek jest już bardzo nisko w pozycji idealnej do porodu szyjki prawie już nie mam ale za to rozwarcie na 2cm. Lekarz stwierdził że teraz już nic strasznego się nie stanie jeśli urodzę ale wolałby żebym jeszcze chociaż z tydzień poczekała. Pozwolił mi leżeć w domu ale jeśli tylko zaczną się jakiekolwiek skurcze o mam od razu jechać do szpitala i nie czekać zbyt długo w domu. Martwi mnie troszkę niska waga dziecka ponieważ USG pokazało niecałe 2500 ale mój ginio stwierdził że jak na jego oko synek jest większy więc nie powinnam się martwić.
Niemniej jednak humor do bani bo cieszyłam się jeszcze na ostatnie przygotowania miałam ciuszki poprasować a tak to co leże i kwicze. Wszyscy teraz nade mną skaczą mama przyszła z samego rana poprasować ciuszki, teściowa robi obiadek który mąż ma odebrać po pracy szwagier pod telefonem jakby mi się nagle czegoś ze sklepu zachciało. Wszystko fajnie tylko ze ja należe do osób które nie umieją długo się nudzić.

Przepraszam że się tak rozpisałam ale gdzie jak nie tutaj zrozumieją mnie bardziej.

Idę nadrobić posty od wczorajszego południa, jeszcze się odezwę. Miłego dnia!

uwazaj na siebie i duuuuuuuuuuzooooooo lez

Mycha 9 miesiac zaczynasz za 2 dni

hejka ja po pracy i po ktg
tydzien temu gin mowil ze moglyby sie pojedyncze skurcze pokazac
wczoraj wieczorem mega sex i dzis po pracy co na ktg
nadal wieeeeeeeeeeelkieeeeeeeeeee NIC
tzn jakies pojedyncze sie pokazaly,ale kolo skurczy to nawet nie lezalo
wiec a co tam dzis znowu sex
na mnie to nic chyba nie podziala
ciekawe co jutro na wizycie mi powie,ale od dolu pewnie tez NIC

milego dnia dziewczyny

O matko przeoczyłam jedną sprawę.

Kerna wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!! Chyba jedyne czego mogę Ci teraz życzyć to spokojnego i bezbolesnego rozwiązania.
hehe jak tak czytam życzonka od Was to stwierdzam, że duuuuuuuuuuuuużo nas:szok::szok::-D:-D:-D dzięki raz jeszcze!!
Mycha- ja zaczęłam 9ty w ten piątek a mam termin na 17tego...czyli skoro Ty dwa dni później to jesteś w 9tym od niedzieli:tak: Ale to wsio zależy w jaki sposób liczysz miesiące, bo jest ich kilka:tak::tak:
Iwona wielkościabobasa sięnie przejmuj!!! Moja znajoma 2tyg przed terminem urodziła zaledwie 2kg...i dziecię zdrowe:tak:
jak przeczytałam skłąd tego 3bita to juzmi sięsłodko zrobiło, zemdliło i odechciało:-D

Dorotka a moze na ostro???może jakiś masaż stóp????podobno też coś może dać..

Witam
Kerna Wszystkiego co sobie tylko zazyczysz niech sie spełni...no i szybkiego małobolesnego porodu ;)
Gratuluje wizyt...
I powodzonka dla tych co dzis jeszcze maja.
Poprawy dla tych co sie kiepsko czuja...no ale chyba tak juz bedzie ze im blizej to czesciej cos nam dolega.
Miłego dnia zycze!

Hej brzuchatki!

Jakiego ja dzis mialam powera... uhh od 9 u fryzjera później wizyta u gina wszystko ok stwierdził że jeszcze się za bardzo nie pcha więc jest dobrze chociaż ja bym chyba chciała żeby zaczeła się pchać... Jedno mnie zastanawia następna wizyta za 2 tyg, oczywiście wyzmazu na paciorkowca nie pobrał i zastanawia mnie kiedy mi zleci KTG bo dziś stwierdził że to już 38/39 tydzień i tak troche zgupiałam...

A i dzis wreszcie moja pościel dotarła tak więc wreszcie ją wyprałam troche się zachmurzyło, ale myślę że do wieczora wyschnie to sobie wieczorkiem poprasuję troszkę

Kerna sto latek z okazji urodzin dużo zdrówka i sił w nadchodzącym roku siła nam się przyda zarówno fizyczna jak i psychiczna i oczywiście pozytywnego rozwiązania!!!!

Gratuluję udanych wizyt wszystkim i lecę nadrabiać co na skrobałyście od rana :)

reklama
Do góry