reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

do do mojej weekendowej edukacji to tak troszke mam mieszane uczucia bo mamy zajecia z technologi informatycznych w ciągu jednego dnia 7h ( w ciązy podobno można max 4h przed monitorem) i mam troszke dylemat czy mi to nie zaszkodzi:confused: tymbardziej że jescze 3 takie maratony
Paulka, nie martw się, ja w ciąży pisałam pracę mgr. mojego męża z dziedziny zupełnie innej niż moja, więc musiałam dłuuugie godziny spędzić w internecie i ogólnie przed komputerem. Ok 8 godzin codziennie przez jakieś 5 m-cy. I nie zaszkodziło to maleństwu :-)

reklama
Brzuszek mi tak wywaliło, że w 1 ciąży to tak w 5 m-cu wyglądałam jak teraz.
Olgadom mi tez jakoś tak wystawać zaczyna, ale rano zawsze troszke mniejszy a na wieczór to hoho, mnie nawet dziś babki w pracy pytały czy ja przypadkiem nie w ciązy ale się wyparłam:-) dopiero po wizycie 18.02 grono osób wtajemniczonych się zwiększy:tak:

heyka laseczki

troche "hormonalnie" sie tutaj zrobilo:-p:-Dprzejdzie pewnie za 2-3tyg:tak:
wszystkie beda w zarabistych nastrojach, mina mdlosci i mulonko:-p:-p

ja dzis w miare normalnie zjadlam, spalam w poludnie prawie 3 godz:happy2:
dzwonilam do swojej przychodni, upewnic sie co do godz wizyty w srode a jakas lala do mnie w recepcji,ze skoro wizyta jest na 19 to juz nie bedzie czasu na usg...:baffled:

przepraszam ale to chyba gino decyduje czy robi usg czy nie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a nie pani z recepcji:sorry2:
troche sie wkurzylam bo boje sie czy aby nie zrobia tego usg na "odwal":baffled:

najwyzej jak mi sie nie spodoba to wroce do swojego starego G,do ktorego sa kolejki traginczeje, raz zostalam przyjeta o 22 30 za mna byly jescze 2 laski a Gino po dyzurze w szpitalu:cool::szok::szok:ledwo mowil ze zmeczenia

dobrze, ze trafil dowcipnie usg tam gdzie trzeba, bo po tylu godz to roznie bywa:-D

Anja a to gdzie tacy oddani ginowie:szok: w środku nocy!!! No ale recepcjonistka chyab faktycznie chciaął błysnać wiedzą i pogrozić władzą:sorry2::sorry2:

do do mojej weekendowej edukacji to tak troszke mam mieszane uczucia bo mamy zajecia z technologi informatycznych w ciągu jednego dnia 7h ( w ciązy podobno można max 4h przed monitorem) i mam troszke dylemat czy mi to nie zaszkodzi:confused: tymbardziej że jescze 3 takie maratony

co do samopoczucia to w skali 1-10 to oceniam na 9, także dziewczynom z mdłościami szczerze współczuje, ja dzieki Bogu nie wiem co to znaczy wisieć na kibelkiem i mam nadzieje że się nie dowiem

spokojnie,ja pracowalam cala ciaze i siedzilam do 9godz a wieczorami tez internecik:sorry2:

sa pewnie takie gigantki co przed BB siedzza z 12 godz dziennie:tak:
takze korzystaj z zajec bez poczucia winy;-)

no tak to jest kazda ciaza inna - wszystko da sie z niesc byle finisz szczesliwy

kerna ten gino jest najlepszym w trojmiescie od endokrynologi,wiec kolejki kobiet z problemami bezplodnosci plus ma specjalizacje z gin onkologicznej i wszystkie ciaze zagrozone tez JEGo. bardzo zapracowany czlowiek,z wielkim sercem i fajnym poczuciem humoru ido tego mega przystojny :))))

Ostatnia edycja:
Witam się wieczornie
Dzis w pracy ruch straszny ale na szczęście juz poniedzialek mija i do weekendu 4 dni:-):-) wczoraj oglądalismy z męzem wózki i ceny tych wozkow oraz komody do przewijania i pielegnacji dziecka:-):-) nawet jedna nam sie spodobala

tak sie dziś zastanawiałam, czy dzięki temu ze mam usg dopiero w 11tc, to będę mieć po brzuchu, bo w 1 ciąży miałam wewnętrzne, ale to było ok 7 tc, z tego co pamiętam.

Witam się wieczornie
Dzis w pracy ruch straszny ale na szczęście juz poniedzialek mija i do weekendu 4 dni:-):-) wczoraj oglądalismy z męzem wózki i ceny tych wozkow oraz komody do przewijania i pielegnacji dziecka:-):-) nawet jedna nam sie spodobala
nie wiem dokładnie jak te komody wyglądają, ale ja miałam taki przewijak nakładany na łóżeczko i z doświadczenia Ci powiem, że z niego się korzysta tylko jak maluch jest jeszcze mało ruchliwy bo później może spaść lub uciec, u mnie to było jakieś 5 miesięcy.

witam laseczki
długo mnie nie bylo i szczerze to nie bede juz nadrabiac bo za duzo tego. Mam nadzieje że u was wszystko ok. Ja ostatnio jestem taki nerwus że szok a rano trudno wstać na nogi, z jedzeniem raczej ok (z małymi wyjątkami). Za 4 dni wizyta u ginki, już nie mogę się doczekać.
Ale jedno mnie przeraża. Od 2 dni mam tak przesuszoną skórę że aż na czarnym ślady po sobie zostawiam:szok: Smaruje się kilka razy dziennie ale rano i tak wstaję z odstającymi płatami na twarzy. Jutro się zarejestruję do dermatologa. W pierwszej ciąży tak nie miałam. Pewnie rozstępy na bank będą.

reklama
Ale jedno mnie przeraża. Od 2 dni mam tak przesuszoną skórę że aż na czarnym ślady po sobie zostawiam:szok: Smaruje się kilka razy dziennie ale rano i tak wstaję z odstającymi płatami na twarzy. Jutro się zarejestruję do dermatologa. W pierwszej ciąży tak nie miałam. Pewnie rozstępy na bank będą.

o cholera...smaruj sie oliwka najlepiej,ale skoro az platy skory odpadaja to dermatolog konieczny,moze to wina suchegopowietrza w mieszkaniu,potem wychodzisz na mroz,znowu do mieszkania i skora zalatwiona:no:
ja tez mam mega sucha skore,ale to zimno tak wplywa, najgorzej ze skora glowy:baffled:

Do góry