reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam wieczorową porą :)

Co do nawilżania skóry to ja zawsze jak mam za bardzo wysuszoną skórę na twarzy to aplikuje sobie grubszą warstwę kremu nivea, bądź jakiegoś innego nawilżającego jaki mam pod ręką i czekam poprostu aż się wchłonie i mam na kilka dni święty spokój :-)

Natomiast jeżeli chodzi o samopoczucie to u mnie w miarę. Przeraża mnie w dalszym ciągu mój brak apetytu...:-:)-:)-( najbardziej chce mi się jeść rano jak wstane i zauważyłam że jak odrazu czegoś nie zjem to jest mi strasznie słabo, że o mega mdłościach już nie wspomnę... a przez reszte dnia najchetniej to nic bym nie jadła gdyby nie to że ilekroć żołądek woła jeść to jest mi strasznie słabo i niedobrze... wciskam w siebie na siłę czasami jedzenie bo naprawde nie mam na nie najmniejszej ochoty... Nie wiem co mam z tym zrobić, a wizyta u gina dopiero 9 lutego :-:)-:)-(

reklama
Haszi, Kerna ja pije wodę litrami. minimum 2 litry dziennie. Też mi się cały czas chce pić, nie mogę zaspokoić pragnienia. Do tego jeszcze dużo owoców i warzyw. Wszystko mnie swędzi i dziwne uczucie jakby mi skóra pękała. Sama nie wiem co mam z tym zrobić. Robiłam wczoraj peeling i maseczkę nawilżającą na całe ciało i do rana było ok. Ale mam strasznie wrażliwą skórę więc takie zabiegi to raczej preparatami od dermatologa. Najlepiej było jak sobie obłożyłam kilka miejsc (tych najgorszych) startą marchewką z balsamem. Kiedyś cały czas tak robiłam i miałam super skórę aż inni się pytali co takiego robię.
gosia ja mam propozycję zrobienia badań Alat i Aspat, to są badania hormonalne, wykrywają cholestazę - chorobę przyszłych mamusiek. Ja miałam w pierwszej ciąży robione te badania bo też miałam takie objawy jak Ty, nic nie wyszło na szczęście ale lepiej dmucha c na zimne! Nie należą do tanich, ale lepiej chyba je zrobic. Przemyśl to, można je zrobic w każdym laboratorium.

Ja tez w poprzedniej ciąży bym się zadrapała, zwłaszcza na łydkach, aż do krwi - zrobiłam sobie te badania wątronowe na szczęście wyszły dobre, po prosty skóra mega wysuszona się zrobiła.

A moje samopoczucie znów gorsze, było super w weekend a tu znów mnie mdli.
Do tego Centralne nam się chyba popsuło, nie chce grzać, dopiero co na hudraulik rury przerabiał bo wody nie mieliśmy bo sąsiadka nie paliła i zamarzły a teraz ogrzewanie. Ciągle kasę trzeba wydawać a mieliśmy odkładać.

Hej dziewczyny!
Ja z szybką prywatą, plx napiszcie jeśli coś wecie.
Moja przyjaciółka miała ostatni okres 19 grudnia. Robiła kilka testów- wszytkie dwie grube czerwone krechy. Tydzień temu była u gina powiedział, że ciąża powinna być ale pęcherzyka na usg nie widzi. Dzisiaj była na usg. Dalej pęcherzyka nie widać, powiększony jeden jajnik, gość mówił ze może być jakaś torbiel.
Plx napiszcie coś mądrego. Prosiła mnie żebym się coś dowiedziała. Załamka, to ma być jej pierwsza ciąża. Jak ja będe a ona nie to załamka.

ja miałam ostatnią @ 10 grudnia i w 6tc ginek widział pęcherzyk. Między nami jest jakiśtydzień różnicy czyli jak ja jestem w 8tc to ona 6-7....więc powinien widzieć pęcherzyk...Ale możliwe jest, że miała bardzo opóźnioną owulkę. Jeśli nawet byłby to tydzień spóźnienia to byłaby 5-6tc...kurcze też chyba powinien już widzieć pęcherzyk..... chyba jednak nic mądrego nie napiszę....kurcze...

Wiesz oby sie nie sprawdzilo to co napisze, ale moja kolezanka miala podobnie i to byla ciaza pozamaciczna. W jajniku zrobil sie jej torbiel i uniemozliwil wyjscie zaplodnionego jajeczka. Musieli usunac jajnik . Ale po tym fakcie urodzila dwoch synkow. Poniewaz jajeczko z jajnika drugiego dojrzewa co drugi miesiac. Ale nie opowiadaj tych rewelacji swojej kolezance bo narazie nia ma jej co straszyc. jeszcze sie moze okazac wszystko Ok. Moze lekarz ma poprostu sprzet do D. U mnie raz w ciazy tez sie zdarzylo ze w 5 -6 t. nic nie bylo widac, a za tydzien bilo serce. Usg tez nie jest takie dokladne. Dlatego uwazam ze na usg powinno sie isc dopiero od 7-8 tyg. ( Bo po co sie wczesniej stresowac )

Ostatnia edycja:
reklama
Haszi w 4 tc dobry lekarz już cos tam dojrzy ale gdy jest stary sprzęt i lekarz nie bardzo zna się na USG to może nie wychwycić.

Do góry