Uff ale napisalyscie od rana. Ja juz zaliczylam dzisiaj sklepy. Szukalam jakiejs torebki. Musze przyznac, ze poszukiwania zakonczyly sie sukcesem. Potem bylam z kolezanka na kawce mrozonej, na ktora tak wielka ochote narobila mi Malgos
Mycha ja tez czesto nie dostaje odpowiedzi na swoje pytania, ale to po prostu jest niemozliwe, zeby wszystko tu ogarnac. Oczywiscie milo, jak ktos pociagnie nasza dyskusje, ale jak nie to trudno. Jesli jest cos b. waznego zawsze znajdzie sie ktos, kto odpowie, a jak nie to pytam jeszcze raz
Dziewczyny taka ochote mi narobilyscie na te kluchy na parze, ze szok. A ze ja ostatnio nie mam ochoty sie wysilac przy kuchni (jest mi za goraco), to poszlam do sklepu i sobie kupilam. W Austrii kluchy te sa nadziewane powidlami sliwkowymi i podawana z rozpuszczonym maselkiem, posypane cukrem z makiem. Poczatkowo mialam mieszane uczucia, a teraz mi smakuja;-)
Co do prania to ja nie mam mozliwosci kupic takiego specjalnego dla dzieci, bo u nas takich nie ma. Kupilam (chyba tak jak Sara) Persil sensitiv.
A piorac rzeczy podzielilam je na biale, kolorowe i posciel :-)
Anja78 ladnie sobie zycza za ta cesarke. Ja chyba wolalabym SN, ale jesli dzidzia sie nie odwroci, to czeka mnie cc. W ogole tu jest tak, ze planowane cc wykonuje sie 2 tygodnie przed terminem porodu. Nie jestem przekonana czy to dobre rozwiazanie.
A co do odwiedzajacych w szpitalu, to u nas podobno bardzo przestrzegaja godzin odwiedzin (2 dziennie) i moga na raz byc tylko 2 osoby. Jedynie maz/partner ma prawo byc caly dzien.
Olcia podaj koniecznie przepis na ten syrop na zgage.
Co do dotykania brzucha, to mnie tez denerwuje jesli ktos inny niz maz albo najblizsza rodzina pcha sie z lapami.
Jak dobrze sie czyta,ze nie tylko ja pochlaniam wszystko co mam w lodowce
Wrocilam z miasta i od razu wciagnelam kanapke z serkiem ziolowym i pomidorkiem, pare sliwek, winogrono, a teraz kluche parowa ;-)Chyba pekne
Tez nigdy nie slyszalam na temat zaleznosci hustawki i zmiany pozycji dziecka.
Karolinkare wow 2,5 tygodnia. Zleci nawet nie wiadomo kiedy
Zmykam troszke od komputera, bo siedzac tutaj cos boli mnie brzuch i plecy.
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, a tym cierpiacym- polepszenia ;-)