reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

hej kobitki:-)
spadam zaraz nadrobic, co tam od wczoraj naskrobałyscie. Bo az dziwnie sie czuje, ze od wczoraj rana nie byłam na bb (chyba uzaleznienie:tak::baffled:)

a i jednak wczoraj pojechałam na IP, bo cos czułam ze sama masc Clotrimazolum mi nie pomoze.
Najpierw byłam około 14, ale babka na izbie sie wydarła, zebym sobie gdzies na rejon albo prywatnie poszła. Az sie popłakałm potem, bo nie dosc ze człowiek cała ciaze za wsio płaci to raz nie moze skorzystac ze szpitala. Na rejon to nie wiedziałam gdzie jechac, bo zawsze prywatnie chodziłam.
I jeszcze raz pojechałam przed 21. Tam znowu okazało sie ze na pomoc dorazna powinnam jechac do innego. A tutaj bez badania chciał mnie na oddział wziasc, po rozmowie tel. z kobitka z IP. Ale sie nie zgodziłam. I chyba sie zlitował, i kazał czekac az bedzie miał czas. W koncu zszedł, zbadał na samolocie, przepisał pimafucin i ta masc co mi polecałyscie.

Mam nadzieje, ze mi przejdzie po tych globulkach i dopiero pojde do swojego gina jak wroci z urlopu.

reklama
hejka

poszłam do pracy tak jak pisałam i klientka nie przyszła na zabieg- ah... i po co ja się z rana zrywałam, ale to nic, zrobiłam sobie henne na rzęsy bo brwi robie sama i jestem zadowolona :)
później do rossmana po zakupki żeby do szpitala się spakowac i zapomniałam szamponu do włosów, szukałam takich malutkich bo kiedyś były co by nie targac ale nie znalazłam i zapomniała wrócic po normalny .

mam takiego lenia że masakra, syf w pokoju a mi sie sprzątac nie chce, i ogólnie jakaś nie do zycia dziś jestem :(
dziwnie mi tak samej bez mojego S. siedziec, smutno i cicho, zawsze umiał mnie rozśmieszyc i coś wymyslił żeby nudno nie było.

buziaki i miłego dnia dziewczynki

Uff nadrobiłam.

Swoja droga to niezle smigamy na tym naszym watku. Ciekawe jak bedzie jak dzidzie sie urodza?:-D:laugh2:

hej Kochane:)
Kasik - ja tez czasami uzywam clotrimazolum w kremie, nawet tak zapobiegawczo, jak mi sie wydaje, ze cos sie zaczyna dziac...ale pisalas cos o globulkach zakwaszajacych, wiec powiem CI, ze ja kiedys chcialam sobie "zrobic dobrze" i zaczelam stosowac lactacid i to byl dopiero blad...pieczenie, swedzenie i wszystkie inne objawy!!!!!!!

alcia tez mysle, ze przez aplikowanie tych globulek przysporzyłam sobie problemu:wściekła/y:

Monia
ten dzidzius co upadł przy porodzie, przezył i został przewieziony do specjalistycznego szpitala. Ale czy bedzie zdrowy, nie wiadomo. Nic wiecej juz nie słyszałam.
I tak jak Ty do tej pory nie wstawiłam zadnej fotki (oprocz avatarku), bo po prosu nie wiem jak. A wstydziłam sie Was pytac, bo dosłownie obciach.

Małgos
moj mezus tez ma post od miziania od samego poczatku, czyli od stycznia. Tylko ze u mnie to zakaz od ginka, bo podobnie jak Monia miałam ciaze obumarła, i wolałam nie ryzykowac. Ale teraz to juz blizej niz dalej, to chyba wytrzymaja:-):tak:

Angelus tez czasami mysle, ze maz zakupi wozek i łózeczko jak bede w szpitalu. Bo ja to taka niezdecydowana....

Przyszła_mamo gratuluje chłopaczka. A ja dalej nie wiem, jako jedyna chyba?

aga26ka
zazdroszcze sesyjki. Czekamy na fotki

Marbus ja tez wczoraj wozki ogladałam, a zamowic tez chce na allegro bo zawsze troche taniej. Tylko ze na razie decyzja nie zapadła, który kupujemy. A wczoraj chociaz posciel zakupiułam, chociaz łózeczka jeszcze brak.

Magi ja tez z tych niezdecydowanych, wozek dalej nie wybrany.

Saraa, ale zupki fajne serwujesz, pewnie niezle smakuja. U mnie tylko barszczyk biały z grzybkami:-(

I u mnie tez wczoraj i w nocy niezle lało. Ale teraz swieci słoneczko i jest fajnie:-)

Miłego popołudnia

Halo! Sorry ze nie odniose sie do kazdej z osobna ale dzis nie mam weny, a na dodatek brzuszek mnie pobolewa.
Wszystkim , ktore mialy wizytki - gratulacje.

Wybralam sie dzisiaj na henne , i pierwszy raz w zyciu mialam brwi depilowane nitka.Kosmetyczka rozciagnela nitke pomiedzy palcami i tak nia skrecala , ze wszystkie wloski usunela mi z cebulkami . Spotkalyscie sie z takim depilowaniem brwi? Ale musze przyznac , ze efekt bombowy sa cieniutkie , linia rowniotenka, wokol nie ma zadnego meszku. Fakt , ze to bolalo ale poprostu jestem zachwycona.

A wczoraj sie wkurzylam na mojego zaczal wykorzystywac to ze jestem w ciazy do swoich celow. Zepsul sie nam wieczorem samochod tzn oswietlenie , wiec moj M poprosil mnie , zebym zadzwonila do ADAC i poprosila o przyjazd mechanika, no i oczywiscie sie zmyl. A mechanik przyjechal po 10 min i ja jak ta blondynka z brzuchem za kierownica przerzucalam mu te kierunkowskazy, awaryjne. Facet naprawil i pojechal a tu moj maz sie nagle pojawil z tekstem , "wiedzialem , ze ciezarnej nie odmowi i naprawi na miejscu" Zabic to za malo ach te chlopy:no:
JA taką depilację widziałam chyba w Egipcie LUB Tunezji, nie pamiętam,nawet nie wiedziałam,że w Europie też taką stosują, w PLN pewnie nie ma.

WItam !
Juz po usg!
BEDZIE SYN!!!!
Tak nisko ulozony az musial mi jezdzic usg po lonie! glowka na dole i tak odwrocil glowke ze twarzy lekarz nie mogl zobaczyc (czego zaluje)wy tez kochane macie tak nisko swoje pociechy??
Widzielismy tez obie konczyny dolne i po 5 paluszkow ma,wielki brzuniiioooo,a ze sie tak ulozyl to tez lekarz nie mogl dobrze zobaczyc raczki.Ale ogolnie powiedzial to co zobaczyl ze wszytko jest wporzaku na tym etapie ciazy!!!Wazy niecale 2kg
Maz to w skowronkach chodzi ze bedzie SYN!!
A JA JESTEM PRZESZCZELSIWA!!I JAKOS NIE MOGE W TO JESZCZE UWIERZYC!!!
Dziekuje kochane za trzymanie kicukow!!!!sa nieocenione!!

Gratki wielkie

MONIA, a czy mogłabyś wstawić jakąś fotkę tego wynalazku? Nie słyszałam o czymś takim.
KoCHANA jak wrócę po weekendzie na chatkę to wstawie, my też już zakupiliśmy pojemniki w ikei ale jak zobaczyłam ten odrazu nabyłam, uwielbiam wszelkiego rodzaju nowinki.

Oj, jak ja bym tak chciała...

Jak minął dzień ze stolarzami?
SZafy stoją, tzn szkielety jeszcze w poniedziałek wpadną na 2 h i po kase, a ja zacznę wić gniazdko.

Super! Świetnie się wszystko złożyło! Pozazdrościć!

Prawda.

:-D:-D:-D:-D:-D

Przebojowa jesteś!:-D:-D:-D:-D:-D

U mnie była dopiero co taka nawałnica, że dzwoniłam do m, żeby z pracy nie wychodził! Czegoś takiego w życiu nie widziałam!:szok: A teraz już spokój, a powietrze super!:-)
U mnie to samo- armagedon, z jakiej dzielnicy jesteś?

Dziewczyny, ja ledwie nadążam z czytaniem... Potem nie pamiętam, co komu napisać miałam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

AKDERK! Współczuję przejść z ginem! Jego zachowanie to brak profesjonalizmu i kultury!

PRZYSZŁA MAMO! Wielkie gratulacje!!!! A imię wybraliście?

KERNA! Znam to drętwienie dłoni, przedramion i ramion. U mnie też zdarza się to bardzo często. Nieprzyjemna dolegliwość. Szczególnie w nocy.

hej kobitki:-)
spadam zaraz nadrobic, co tam od wczoraj naskrobałyscie. Bo az dziwnie sie czuje, ze od wczoraj rana nie byłam na bb (chyba uzaleznienie:tak::baffled:)

a i jednak wczoraj pojechałam na IP, bo cos czułam ze sama masc Clotrimazolum mi nie pomoze.
Najpierw byłam około 14, ale babka na izbie sie wydarła, zebym sobie gdzies na rejon albo prywatnie poszła. Az sie popłakałm potem, bo nie dosc ze człowiek cała ciaze za wsio płaci to raz nie moze skorzystac ze szpitala. Na rejon to nie wiedziałam gdzie jechac, bo zawsze prywatnie chodziłam.
I jeszcze raz pojechałam przed 21. Tam znowu okazało sie ze na pomoc dorazna powinnam jechac do innego. A tutaj bez badania chciał mnie na oddział wziasc, po rozmowie tel. z kobitka z IP. Ale sie nie zgodziłam. I chyba sie zlitował, i kazał czekac az bedzie miał czas. W koncu zszedł, zbadał na samolocie, przepisał pimafucin i ta masc co mi polecałyscie.

Mam nadzieje, ze mi przejdzie po tych globulkach i dopiero pojde do swojego gina jak wroci z urlopu.
o ja bym tego tak nie zostawiła....było żądac rozmowy z ordynatorem, hamstwo trzeba tępić!

I tak jak Ty do tej pory nie wstawiłam zadnej fotki (oprocz avatarku), bo po prosu nie wiem jak. A wstydziłam sie Was pytac, bo dosłownie obciach.
Miłego popołudnia
O tym jak sie umieszcza fotki kerna napisala w watku regulamin i instrukcje jak sie poruszac po forum ( 6 od gory)

JA taką depilację widziałam chyba w Egipcie LUB Tunezji, nie pamiętam,nawet nie wiedziałam,że w Europie też taką stosują, w PLN pewnie nie ma.
Wiesz to moze byc, bo ta ktora mi te brwi robila byla z Turcji.Musze przyznac , ze bardzo higienicznie bo kazdemu odrywa nowa nitke.

Ostatnia edycja:
Witam wieczornie
Pochwalę sie swoim aktem odwagi, a mianowicie zrobiłam sobie sesję ciążową w profesjonalnym studio! Pani fotograf okazała sie przemiłą dziewczyną, bardzo profesjonalną i pomysłową, jesli chodzi o aranżacje ujęć i pozycji. Nawet zrobiła mi "prawie akt", bo byłam tylko w lekko nalozonym staniczku i opatulona bielutkim szyfonem... oraz wiele innych fajnych pozycji, np.w boaz niebieskich piór, w turkusowym szyfonie, który mnie całą opatulał niby toga, z maskotką tygryska tulonego jak dziecko, w koszuli męskiej przewiązanej na piersiach i nogami w balii z wodą, z kwiatem we wlosach niczym haitanka... Było tego duzo!W sumie miałam tremę...nie do konca jakos moglam sie przemóc, mialam kryzys , bo czułam sie jak słoń z duzym brzuchem i wielkimi baloniastymi piersiami...wtedy pani pokazała mi ułamek zdjęcia i swojej pracy. I wiecie co? Wcale tak zle nie wyglądałam, zobaczyłam nagle siebie okiem innej kobiety, ktora tak pieknie sie starała by uchwycic wypukłości brzuszka, jego kształt i moją miłość do dzidziusia, ktorą ponoc miałam wymalowaną w oczach...fotki były i zamyslone i usmiechnięte, ze wzrokiem wpatrzonym w dal lub prosto w obiektyw.
Miałam zabrać ze sobą moją corcię, ale postanowiłam zrobic cos sama dla siebie na pamiątkę. Bo sesje z rodzinką zaplanowałam sobie na chrzciny, wtedy uwiecznię całą rodzinkę i moje dzieciaczki razem.

Ach musiałam Wam to opisać, bo jestem cała w euforii, a na dodatek musze to trzymać w tajemnicy, bo to ma byc niespodzianka dla męża.
Oficjalna wersja mówi, że byłam dziś u dentysty;-)
Suuper ja też raczej myślałam o sesji jak się dzidzia urodzi a nawet podrośnie,np. na święta ale we własnym domku przy choince....a sesję ciążową robi mi mąż, tzn. proszę go żeby co jakiś czas cyknął mi parę fotek,z różnych okresów ciąży w kompie mam plik Ciężarówka i tam wrzucam, muszę jeszcze sobie zrobić takie na nagusa ale Demi Moore- tylko twarz i figura nie ta. Ale SESJI ZAZDROSZCĘ.......

MONIA, a czy mogłabyś wstawić jakąś fotkę tego wynalazku? Nie słyszałam o czymś takim.

Oj, jak ja bym tak chciała...

Jak minął dzień ze stolarzami?

Super! Świetnie się wszystko złożyło! Pozazdrościć!

Prawda.

:-D:-D:-D:-D:-D

Przebojowa jesteś!:-D:-D:-D:-D:-D

U mnie była dopiero co taka nawałnica, że dzwoniłam do m, żeby z pracy nie wychodził! Czegoś takiego w życiu nie widziałam!:szok: A teraz już spokój, a powietrze super!:-)

Dziewczyny, ja ledwie nadążam z czytaniem... Potem nie pamiętam, co komu napisać miałam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

AKDERK! Współczuję przejść z ginem! Jego zachowanie to brak profesjonalizmu i kultury!

PRZYSZŁA MAMO! Wielkie gratulacje!!!! A imię wybraliście?

KERNA! Znam to drętwienie dłoni, przedramion i ramion. U mnie też zdarza się to bardzo często. Nieprzyjemna dolegliwość. Szczególnie w nocy.
To naczynko wrzucę jak wrócę po weekendzie do domku, my też juz zakuipiliśmy w ikei naczynia na wodę, ale jak to zobaczyłam, odrazu nabyłam, widziałam je w programie MAMO TO JA.

Dzień ze stolarzami minął pomyślnie bo szkielety szaf stoją jeszcze tylko w poniedziałek drzwi założą, kasę zgarną i mogę wić gniazdko, foty zapodam oczywiście.

U mnie też był armagedon wieczorem,po osiedlu latały plastikowe stoliki, kosze na śmieci, szok, my trochę przeczekaliśmy i pojechaliśmy 50 km za wawkę, jak dojechaliśmy to uznałam,że to był głupi pomysł iibardzo ryzykowny bo całą drogę lało i grzmiało, mogliśmy pojechać rano....ehhh dobrze,że nic się nie stało.
A w jakiej dzielnicy mieszkasz?

A ja tylko tak na chwilkę ( nałóg) bo jesteśmy na działce a tam tylko las i rzeka więc przyjechaliśmy do miasta gdzie mieszkają teściowie na zakupy na grilla, w stąpiłam do paru lumpków i zazdroszczę tym ,które mieszkają w małych miastach, bo można naprawde fajowe rzeczy wyhaczyć, nioe to co w Warszawie.
Byłam też w pepco, tu też tani jak barszcz.....

Beniaminko a ciebie na deser zostawiłam, jesteś bardzo ładną kobietą, sprawiasz wrażenie świadomej, pewnej siebie i do tego taka medialna, jakbyś na codzień w tv pracowała, a partner zwany mężęm, też uroczy blondyn. U was tak przestronnie w tej sr, u mnie to aż 12 par, leżymy bez butów rozwaleni na materacach.....
DOBRA uciekam bo teść nagli...
pozdrówka

Witam leniwie:-)
Troszkę posprzątałam i ugotowałam obiadek a teraz odpoczywam:happy:
Mój S. maluje kaloryfer a ja mam labe....
Wczoraj miałam wizytę u ginka i wszystko ok choć szyjka już się szykuje do porodu, jest już zgładzona i miękka ale dzięki Bogu nie ma rozwarcia. Mam się oszczędzać jeszcze choć przez tydzień a później już mogę robić co chce:-D

Jeśli chodzi o ten wypadek na porodówce to zdarzył się w moim mieście.... Ale ja i tak nie miałam zamiaru rodzić w tym szpitalu.
Jakbyście chciały poczytać:
Noworodek z pękniętą czaszką (AKTUALIZACJA)

Miłego dzionka brzuszki:-)

reklama
Straszne z tym wypadkiem w tym szpitalu:szok:
Ja po plackach o objadłam się na maxa. W ramach spalania kalorii , przeleciałam mopem po mieszkaniu a że jest duszno to się znów zgrzałam.
No i znów pada i pranie mi od 2 dni wyschnąć nie może, bo taka wilgoć :angry:
Teraz powinnam się wziąć za porządki w szafie z ubraniami - bo B. jak ja przestawiał to całą zawartość wyrzucił i wrzucił jak mu pasowało w efekcie w szafie jest jeden wielki kołtun ciuchowy:eek:

Dziewczyny a wy czytacie jakieś książki o niemowlętach , tzn o ich rozwoju zachowaniu itp.?? bo ja zaczęłam " język niemowląt" i trochę sceptycznie do tego podchodzę , z drugiej strony może natrafię na coś ciekawego , wartego wykorzystania jak maluszek już będzie z nami.

Do góry