reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

ja badania na paciorkowca w ogóle jeszcze nie miałam i nie wiem czy bede miała bo wizyte mam dopiero 16 sierpnia, a to bedzie juz 3 tyg przed terminem. a te badanie jest obowiązkowe?

kerna ja mam podobne drętwienie od 2 dni koncówek palców i prawej ręki, ale nie dokucza mi jeszcze to tak bardzo

tosia współczuje gości, mi się nie chce do nikogo chodzić a tym bardziej u siebie przyjmować, wiem że wyglądam nie zaciekawie i nie zaciekawie się czuje a po co i ludzi dookoła tym obarczac

najgorsze jest opuchnięte całe ciało, kiedyś myślałam że w ciązy to puchną stopy no i ewentualnie buzia, ale u mnie dosłownie wszystko

reklama
Objawy i przebieg

Ból i drętwienie palców lub całej dłoni najczęściej są objawami tzw. zespołu cieśni nadgarstka, który w czasie ciąży występuje dość często. Zespół ten pojawia się u kobiet ciężarnych na skutek zmian hormonalnych powodujących zatrzymanie wody w organizmie. Zastój płynów może wywołać obrzęk torebki stawowej nadgarstka, w której przebiegają nerwy odpowiadające za unerwienie kończyny górnej. Miejscowy wzrost ciśnienia w torebce oraz obrzęk tkanek może uciskać nerwy i wywołać mrowienie, drętwienie oraz ból palców i nadgarstka, który w sporadycznych przypadkach może również promieniować do ramienia. Objawy mogą być znacznie bardziej nasilone w nocy, jak również po dniu, w trakcie którego nadgarstek był znacznie obciążony poprzez wykonywanie czynności wymagających wielokrotnego powtarzania jak np. pisanie, robótki ręczne, krojenie. Objawy najczęściej mijają samoistnie i nie wymagają specjalnego leczenia.

potewierdzam to moze byc to

poza tym ja na starosc tez moge sie tego spodziewac bo to choroba zawodowa dentystow:)

ja mam od wczoraj obolalą lewą noge od kolana w dol,ledwo chodze,tzn chodze ale bolo mnie
mysle ze to wina hormonow i ukrwienia

Hejka

Dziewczynki, mam pytanko do Was. Mianowicie od dwoch dni wszystko na dole mnie swedzi, ale upławow zadnych niepokojacych nie mam. Podmywam sie Tantum Rosa, ale to pomaga na chwile, i znowu mam ochote sie drapac. I czuje, bo widziec nie widze, ze troche mam tam opuchniete, pewnie od drapania. A ginek na urlopie i nie wiem co robic. Moze mozna jakas mascia sie smarowac? podpowiedzcie cos?

I słyszałyscie, ze wczoraj w Lublinie na porodowce dziecko wypadło na podłoge:szok:, chyba sie wyslizgnelo z rak połoznej. Tata dziecka był przy porodzie i wsio widział.

Miłego dzionka, powodzonka na wizytach

tego nie slyszalam

a na swedzenie clotrimazolum jak najbardziej

Malgos , dzieki za wiadomosc od Justyny - trzymymy kciukale !!

pozdrow Justyne i przekaz jej ze trzymamy kciuki za nich

Akardek oj bardzo wspoczuje,wcale sie nie dziwie ze zla jestes

witam popoludniowo

po pracy
po obiadku
poszlam na henne
teraz czekam do wtorku na kolejne ktg i fryzjera

trzymam kciuki za wizyty

Ależ ja jestem dziś aktywna na forum.....nic w weekend mnie nie będzie.

W ogóle nie mam dziś apetytu, zjadłam fasolkę szparagową i pomidory z cebulką i jestem pełna a,że obiadu dziś nie gotuję, to mamy skoczyć na pizzę gdzie ja ją zmieszczę.

Szkielety szaf stoją, wyglądają neźle, jeszcze drzwi...zrobię fotki to puszczę na wątek rem-bud. apropos zdjęć to mogłaby mi jakaś dobra dusza wyjaśnić jak ja mam wrzucić zdjęcie na odpowiedni wątek bo ja noga jestem z komp. ( mąż programista)ja jeszcze żadnej foty nie wrzuciłam bo nie umiem:-( to przez tego mojego męża bo on zamiast mnie nauczyć to woli się nie denerwować i sam za mnie wszystko robi, poza tym ja mam duszę humanistki- artystki i urzadzenia elelktroniczne są mi obce.

Ależ ja jestem dziś aktywna na forum.....nic w weekend mnie nie będzie.

W ogóle nie mam dziś apetytu, zjadłam fasolkę szparagową i pomidory z cebulką i jestem pełna a,że obiadu dziś nie gotuję, to mamy skoczyć na pizzę gdzie ja ją zmieszczę.

Szkielety szaf stoją, wyglądają neźle, jeszcze drzwi...zrobię fotki to puszczę na wątek rem-bud. apropos zdjęć to mogłaby mi jakaś dobra dusza wyjaśnić jak ja mam wrzucić zdjęcie na odpowiedni wątek bo ja noga jestem z komp. ( mąż programista)ja jeszcze żadnej foty nie wrzuciłam bo nie umiem:-( to przez tego mojego męża bo on zamiast mnie nauczyć to woli się nie denerwować i sam za mnie wszystko robi, poza tym ja mam duszę humanistki- artystki i urzadzenia elelktroniczne są mi obce.

Jak robisz "odpowiedz" to wybierz "edycje zaawansowana" - tam jest cos takiego, jak "zarzadzaj zalacznikami" - klikasz w to i wtedy juz tylko z pulpitu w kompie wybierasz foto i wgrywasz :-)

Ostatnia edycja:
Witam Mamusie!
Nie mam jakoś weny ani samopoczucia dobrego na pisanie, ale podczytuję... Dziękuję Wam za słowa otuchy. Może mnie ten dołek opuści w końcu.
Całuski...

Witajcie forumowiczki:-):-):-)
Mam dziś tak leniwy dzień, że szok:-) Pospałam do 10, odebrałam ostatnie wyniki przeciwciał (są ok:-)) i uprawiam dziś leżing z gazetką:-) Nawet obiadu nie robiłam:-D a sprzątanie chatki zostawiam sobie na jutro bo dziś obchodze Dzień LENIA:-) I jest mi z tym BOSKO:-D

Akderk super, że już przestała Cię boleć głowa, bo bóle migrenowe to najgorsze co może być. Brrr.
Podziwiam, że chcesz zmieniać lekarza na finiszu. Ja miałabym mega cykora, że zmienię na jeszcze większego partacza i ignoranta.

Małgoś pozdrów Justynkę

Przyszła_mamo kciuki zaciśnięte:-)

Marta ja zastanawiam się czy nie pójść na te targi ale ostateczna decyzja zapadnie jutro.

Udanej reszty dnia :-)

reklama
Witam popołudniowo.

Trixi, Gaja - patrze na wasze suwaczki i jakby co to w przyszłym tygodniu możecie się zacząć rozpakowywać:szok::szok: Ale ten czas leci. Oczywiście życze Wam dotrwania do terminu:tak:

Asiek- miałam robiony wymaz z dwóch "miejsc" w kierunku GRS, koszt 15 zł - wynik ujemny pochwale się:happy:

Mała dziś aktywna, co mnie cieszy, kupiłam soczek warzywny i tak se pociągam.

Ostatnia edycja:
Do góry