reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

akderk no to nie ciekawie, idź do apteki i dadzą ci coś napewno , ja nie wiedziałam ze w ciąży nie można i brałam etopirynę kilka razy, bo robiłam prawko i jak wychodziłam z samochodu to łeb mi pękał:zawstydzona/y: ale później Pani w aptece mi powiedziała ze można tylko paracetamol, czyli to to samo co apap, i po tym nic nie przechodzi, od tamtej pory mnie nic nie boli.

a co do lekarza to ja juz napewno bym do niego nie poszła, nie dosc ze człowiek płaci za to kase to jeszcze potraktują jak nie wiem co, na szczęscie mój lekarz fajny i sympatyczny, chyba by takiego numeru nie odwalił, no ale nie wiadomo.

reklama
Witam deszczowo kawowo :) Dzisiaj spalam i ze zwinietym recznikiem miedzy nogami REWELACJA !!!! tylko raz do toalety biegalam !!!
Kerna -mysle ze ucisnelas sobie jakis nerw ,sprobuj pod prysznicem najpierw goracym a potem zimnym stumieniem "pomasowac".
Agim79 - co do diety i braku zelaza , ja poprawilam sobie wyniki hemoglobiny z 11 na 12,5 w ciagu 3 tygodni zielona pietruszka , wiem ze nie kazdy lubi ,ale mozna sie przyzwyczaic,rano i wieczorkiem bulka lub kromka chleba posmarowana maslem lub serkiem topionym i na to pokrojona zielona pietrucha ,dosyc sporo.Pozniej przykrywalam to kawalkiem wedliny zamykalam oczy i jazda :) naprawde pomaga !!
Dorotka - ja potrzebuje troche Twojej energii :)
Gusia ja popralam wszystko i rozki , koldre i poduszke i ochraniacze na lozko ,tylko ze suszylam w suszarce - nic sie nie sfilcowalo .
Akderk - ja bym na Twoim miejscu od razu zmienila gina ,barab jeden grrrrr.............

Milego dnia i udanych wizyt !!!

Hej

witam o poranku przy kawie z mlekiem..

Magi
piszesz o szczekajacych pieskach u sasiadow.. a moi zrobili sobie nocnego grila z glosna muza.. najpierw dalo sie zniesc, ale im pozniej tym gorsza łupanke wlaczali.. ehh.. do tego to ciagle, nocne wstawanie na siku.. no ilez razy mozna... ja mam od 5-6 wyjsc do toalety.
Monia - tez mam wrazenie, ze ludzie na miescie patrza na mnie, jak na zjawisko nadprzyrodzone z tym brzusiem a co do metody 3xS tez slyszalalam.. i o umyciu okien w domu, jesli termin sie opoznia :-)

Podjade chyba do cukierni w miescie po te szalowe jagodzianki - bo snily mi sie nad ranem :-)

Hejka,
Wyspałam się i lubię takie noce, bo wtedy humorek z rana od razu lepszy :-)
Ja także chyba instynktownie wkładam między nogi zwiniętą kołdrę, bądź jaśka, co mi akurat podejdzie pod ręce. Tak mi wygodnie i nie boli kręgosłup i brzuszek nie ciągnie. Natomiast jak zwykle budzę sie rano i śpię na wznak... Hmmm, no ale mam sie tymczasem sie martwic tą pozycją, od 36 tyg będę musiała coś wymyślić, co by się nie poddusić w nocy.
I miałam fajny sen, to chyba po wczorajszych wrażeniach z oddziału położnictwa. Otóż karmiłam swoją niunię piersią i trochę mi nie wychodziło, ale poradziłyśmy sobie i byłam taka szczęśliwa :-) śliczny sen, ale buźka małej jakaś niewyraźna, wiec nie dane mi było zapamiętać jak tez wyglądała :-)

Jestem pierwsza:-)
czekam na stolarza, ciężki dzień przede mną- dzionek z robolami, bleee
I takie pytanko z rana z grubej rury- czy leci wam siaa z piersi bo ja już od tyg. obserwuję jakąś wydzielinę, mam nadzieję ,że to nie objaw rychłego porodu.

Monia, życzę cierpliwości z remontem, i mnie dzisiaj czeka, ale już ma się ku końcowi :-)
A siara to normalka, i na nic nie wskazuje. Ja miałam już w 6 miesiącu, teraz przerwa, ale pokarm i tak sie pojawi -jestem o tym przekonana. Naprawdę rzadko się zdarza, żeby pokarm po porodzie sie u matki nie pojawił , co najwyżej czasem brakuje cierpliwości zeby przeczekac pierwsze mniej obfite w pokarm dni- ale to zupełna normalka. Dzidzia malutko zjada, a potem coraz więcej i więcej :-) Jak uda nam się karmić piersią przez 5-6 miesiecy to bedzie super- bo to najważniejsze miesiące dla dzidzi.

Witam niunki!
Beniaminko, no ta moja szkoła rodzenia to taka wiesz, byle jaka pod wzgledem technicznym i wogóle. Jedna połozna tylko prowadzi ale bardzo sie wczuwa w role i cieszy sie jak kobietki na porodówce robia to czego sie nauczyły na sr. Poród wtedy sprawniej idzie...bo bardzo wazne jest oddychanie i parcie. I juz jedna od nas ze szkoły rodzenia rodziła..króciutko i sprawnie i to dzieki SR :)
Ja mam nadzieje ze to rzeczywiscie mi pomoze i poród nie bedzie taki straszny i bolesny.
O tak Magi, własnie to oddychanie, wiele sobie ponoc komplikujemy nie oddychajac tak jak nalezy podczas porodu- po pierwsze niedotleniamy dobrze i tak juz uciskanej przez macice rodzaca dzidzi i jeszcze mozemy hamowac parcia nieumiejetnie oddychajac tylko płucami a nie brzuszkiem. Ja trochę juz cwicze te dolne oddychanie, a jak bedzie na porodówce, czas pokaże ;-) Szkoda, ze Twoje zajecia juz sie zakonczyły, ale wierzę ze doskonale sobie dasz radę, bo juz wiele usłyszałaś na sr.

Ja cale życie migrenę mam i w ciąży mnie jakoś omijała ale wczoraj to chyba nie ominęła i się zastanawiam czy ja mogę coś przeciwbólowego wziać??? bo na migrenę to brałam takie coś rozpuszczalnego, oo chyba sopadeinę ale to b. silne było i w ciąży tego pod żadnym pozorem brać nie mogę.
Na wczoraj na usg 4d i jak się zaczłapałam na drugi koniec miasta to okazało się że pana dr nie ma i karteczkę tylko zostawił buc jeden:angry::angry::angry::angry::angry::angry:
żeby ustalić inny termin !!!! Ja się pytam co my średniowieczu żyjemy , zadzownić nie mógł i oszczędzić mi nerwów i trudu dojazdu ???? Taka zła wczoraj byłam , beczeć mi się chciało , bo gdzie tu nadal w 35 tyg i nie wiem jak dziecko ułożone, ile waży i jak wygląda i czy jest ok .
I to jeszcze prywatnie chodzę do kretyna jednego , płacę a on mi takie numery :baffled:
Kurde i gdzie ja teraz znajdę normalnego gina bo do mojego dotychczasowego póki co nie mam zamiaru iść bo go zamorduję na dzień dobry :angry::angry:

Dziewczyny miłego dnia, mam nadzieję że nadrobię wasze wiadomości i oby ten dzień łaskawy dla mnie i was
Akder, nie dziwię się Twojemu oburzeniu na lekarza olewusa, bo to lekcewaznie pacjentek. Brrrr. Ja bym mu to na kolejnej wizycie powiedziala, placisz za usługę masz prawo wymagac, wlasnie...od czego sa telefony? Kurde, no moj dzwonil jak mu wypadł dyżur. Wypada, oj wypada. Przeciez my teraz nie motylki.
Jednak juz odpusc Kochan, bo frustracja w Tobie sie kumuluje i stad atak bólowy najpewniej, coz moge Ci poradzic- chyba tylko to co nam wolno- paracetamol i aspiryna, ja osobiscie wole aspiryne bo paracetamol nie dziala na mnie wcale. Na szczescie jakos bole w ciazy mi ustapily , tylko na poczatku mnie okrutnie meczyły.
Ja równiez dzisiaj ide do urzedu miasta, i na sama mysle juz jestem zdegustowana, ach te papierki niecierpiace zwloki, a panie i tak tam maja czas....

Kerna biedulko, oj to pewnie bardzo boli :-/
Wspomnialas, ze pisalas lezac na boku, to chyba przeciazylas miesnie- i masz zakwas w tej rece, ramieniu, amoze nawet barku. Teraz mozesz chyba tylko to "rozchodzic" i pomasowac, ewentualnie wziać aspiryne ( naprawde mozna w ciazy, wiele kobiet ma zalecona aspiryne przez cala ciaze regularnie) takze jak wezmiesza teraz doraznie nic sie nie stanie. Moze ja troche rozcwicz wbrew bólowi? Jeszcze co mi przychodzi do głowy, to kregosłup szyjny, moze tam sobie nadwyrezyłaś miesnie i teraz uciska na korzonki nerwowe wlasnie ręki. To wszystko minie, ale pewnie dzien -kilka dni Cie pomęczy.

Życzę Wam dobrego dnia, uśmiechu i udanych wizyt! :-)

reklama
Witam dziewuszki
Miłego dnia życzę i udanych wizyt.
Ja już po wizycie w ambulatorium.
Morfologia zrobiona z poziomem żelaza.
Zapłaciłam 20zł wyniki w poniedziałek.
Jakoś się dokulałam do domciu za to teraz mi słabo jak siedzę więc zmykam się położyć bo nie wyrobie...

Do góry