reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

WITAM PORANNIE :tak:
JA JUZ PRZY HERBACIE Z CYTRYNKA I MIODEM BO JUZ 3 DZIEN POBOLEWA MNIE OD RANA GARDLO :zawstydzona/y:
LILU POWIEDZ A RODZILAS BEZ ZNIECZULENIA 2 RAZY CZY Z ZZO???

U NAS POGODA COS SIE PSUJE I BEDZIE LAŁO:eek:

MILEGO DNIA MAMUSKI:-)

reklama
Hello!! juz po kawce:happy: zaraz idę do lekarza:oo:ale mi się nie chce....
Monia siara nie jest objawem rychłego porodu;-)ale to chyba dobry znak..mi nie leciała i nie miałam pokarmu a koleżance chyba od połowy ciąży się już produkowała i sikała po ścianach!!:tak:

Dzien dobry dziewczynki

nocka jakas do d..... byla ,niby spalam ale to reka zdretwiala to ciezko sie obrucic a to siku i tak w kolko.

Polozna sobie zalatwilam ,zadzwonilam do babki i kazala mi przyjsc do szpitala sie spotkac ,a co sie okazalo to mojej mamy kolezanka ,kobiety nie widzialam z 15 lat ,wiec po znajomosci duzej kasy nie wziela i juz w niedziele ide na Ktg i ma sie mna zajac do porodu i jest pod telefonem jak sie porod zacznie wiec jestem mega zadowolona:-)

Zaraz wybywam na ryneczek jakis swierzych warzywek pokupowac , pogoda ladna warto wyjsc z domku.

Dziewczynki jak macxie mozliwosc rodzenia z zzo to polecam ,normalnie czysta przyjemnosc;-)

gratki udanych wizyt i kciukasy zacisniete za dzisiejsze
milego dnia kobity

Dziewczyny mam dla Was kolejną zagadkę.:zawstydzona/y:
Wczoraj wieczorem położyłam siena lewym boczku i zaczęłam sobie pisać w zeszycie. W pewnym momencie tak strasznie rozbolała mnie ręka (prawa), że nie byłam w stanie utrzymać z bólu długopisu.Poszłam spać. Całą noc drętwiała mi ręka i jak tylko lekko ją zgięłam to momentalnie mi cierpła. Teraz boli jakby mi pościskano wszystkie żyły..na rękę położono jakiś cieżar...nie mogę ścisnać dłoni. Oj jak sięnamęczyłam, żeby śniadanie zrobić...o co chodzi????????????????????????????????????????

Witam niunki!
Ja od 8 nie spie juz kompletnie, mamy za oknem w domku u jakiegos państwa pieski co to spac nie moga od 6 rana i tak se szczekaja bez sensu, a co.
Mi jeszcze nic nie leci z sutków, i nawet nic sie z nimi nie dzieje , nie zmieniaja sie wogóle...ale maja czas jeszcze.
Beniaminko, no ta moja szkoła rodzenia to taka wiesz, byle jaka pod wzgledem technicznym i wogóle. Jedna połozna tylko prowadzi ale bardzo sie wczuwa w role i cieszy sie jak kobietki na porodówce robia to czego sie nauczyły na sr. Poród wtedy sprawniej idzie...bo bardzo wazne jest oddychanie i parcie. I juz jedna od nas ze szkoły rodzenia rodziła..króciutko i sprawnie i to dzieki SR :)
Ja mam nadzieje ze to rzeczywiscie mi pomoze i poród nie bedzie taki straszny i bolesny.

Witam porannie!!

Oj ja też miałam ciężką noc budziłam się co chwile wieczorem jeszcze takie wzdęcia do tego napięty cały brzuch i ból jak na @. Ale jakoś zasnęłam. A jakie miałam głupie sny to nawet szkoda gadać śniło mi się że nie umiałam dziecku zmienić pampersa bo sie bałam czy coś sama nie wiem dlaczego ale jakiś koszmar.

kerna co do tej ręki to nie mam pojęcia od czego to może być, ale ja od 3 dni mam zcierpnięte 2 palce w lewej ręce i cały czas mrowieją, ale chwytać jeszcze mogę niestety przyczyny nie znam...

Miłego dnia i udanych wizyt!!!

Witam z rana.

U mnie noc cała przespana, nie było tak źle samej w łóżku:-D pewnie dlatego że nikt mi sie obok nie rozpychał, albo nie ugniatał brzucha, heheh jeszcze około 30 takich spokojnych nocy.

Ja właśnie wstawiłam pranie, nie wiem tylko co z rożkami i ochraniaczem, nie wiem czy to wszystko sie nie sfilcuje i chyba rręcznie bo szkoda mi troszke. a pierzecie kołderkę i podusie? bo ja narazie tylko pościel wrzuciłam.

Miałam dziś sie wybrac na jakies zakupki apteczne, i kupic jeszcze pidźamy do szpitala, ale na 12 ide do pracy więc mało czasu bym miała, odpuszcze sobie do jutra.

kerna ja jak śpie to budzę się w nocy bo mi właśnie drętwieje albo ręka albo noga, dziwne taki ból coś takiego jak opisujesz, przerzucam się na drugi bok, ale nie przechodzi od razu, i drętwieje różnie, raz noga na której leże, a raz druga:no:dziwne

Beniaminko poszperaj po necie, może mają te nagranie gdzieś:tak:

emilia fajnie ze udało ci się znaleźc taką położną:tak: ja jak byłam się pytac o szkołe rodzenia to te babeczki też fajne były, mam nadzieje że trafie na taką sympatyczna, na wynajęcie niestety mnie nie stac

kalcha ja tez miałam takie głupie sny, ze papmersa 3 dni nie zmieniałam dziecku bo się bałam, położyłam je na komodzie i nikomu nie pozwoliłam dotkąc maleństwa:-D
ale miałał taż jakis miesiąc temu inny sen:-(straszne to było śnił mi się nagrobek z wygrawerowanym imieniem mojej dzidzi i datą, ale data była 09.09.09 więc uznałam że jst na rok wcześniej, strasznie się wtedy przestraszyłam, skąd takie głupie sny sie biorą???

Miłego dnia i udanych wizyt życzę wszystkim
buziaki:*

Ostatnia edycja:
witam dziewczynki :-)
U mnie koszmarna noc, położyłam się z bólem głowy bo myślałam , że przejdzie podczas snu - tak bywało dotąd. Ale niestety koło pólnocy ból głowy spowodował rygę i to ze dwa razy, skronie myślałam , że mi wyskoczą:-(
Ja cale życie migrenę mam i w ciąży mnie jakoś omijała ale wczoraj to chyba nie ominęła i się zastanawiam czy ja mogę coś przeciwbólowego wziać??? bo na migrenę to brałam takie coś rozpuszczalnego, oo chyba sopadeinę ale to b. silne było i w ciąży tego pod żadnym pozorem brać nie mogę. Umieram :baffled:a dziś przedemną parę spraw urzędowych , których nawet przełożyć nie mogę.
A ta migrena to przez piep......:angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry: konowała,który w pon umówił mnie Na wczoraj na usg 4d i jak się zaczłapałam na drugi koniec miasta to okazało się że pana dr nie ma i karteczkę tylko zostawił buc jeden:angry::angry::angry::angry::angry::angry:
żeby ustalić inny termin !!!! Ja się pytam co my średniowieczu żyjemy , zadzownić nie mógł i oszczędzić mi nerwów i trudu dojazdu ???? Taka zła wczoraj byłam , beczeć mi się chciało , bo gdzie tu ku....:angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry: SZACUNEK DO PACJENTA ??!!!!! A w pon tak mu się spieszyło, bo miał obsuwe i usg nie zrobił , a ja nadal w 35 tyg i nie wiem jak dziecko ułożone, ile waży i jak wygląda i czy jest ok .
I to jeszcze prywatnie chodzę do kretyna jednego , płacę a on mi takie numery :baffled:
Kurde i gdzie ja teraz znajdę normalnego gina bo do mojego dotychczasowego póki co nie mam zamiaru iść bo go zamorduję na dzień dobry :angry::angry:

Dziewczyny miłego dnia, mam nadzieję że nadrobię wasze wiadomości i oby ten dzień łaskawy dla mnie i was

Dzień dobry wszystkim.

Dziękuje kochane za słowa wsparcia i dodanie otuchy:-):-):tak:
Dzis patrze na sprawe trzeźwym okiem i mam wewnętrzne przeczucie że jest wsio ok z moja małą księżniczką:tak:
Muszę się wziąć za swoją diete, biorąc pod uwage że mam niewielką aniemie. Zakupie dzisiaj soczki marchwiowe, suszone morele a na najbliższy obiad podam wątróbkę. A co:-)

Spokojnego dzionka słońca, szybkich remotów, udanych wizyt i zero stresów:tak:

reklama
witam dziewczynki :-)
U mnie koszmarna noc, położyłam się z bólem głowy bo myślałam , że przejdzie podczas snu - tak bywało dotąd. Ale niestety koło pólnocy ból głowy spowodował rygę i to ze dwa razy, skronie myślałam , że mi wyskoczą:-(
Ja cale życie migrenę mam i w ciąży mnie jakoś omijała ale wczoraj to chyba nie ominęła i się zastanawiam czy ja mogę coś przeciwbólowego wziać??? bo na migrenę to brałam takie coś rozpuszczalnego, oo chyba sopadeinę ale to b. silne było i w ciąży tego pod żadnym pozorem brać nie mogę. Umieram :baffled:a dziś przedemną parę spraw urzędowych , których nawet przełożyć nie mogę.
A ta migrena to przez piep......:angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry: konowała,który w pon umówił mnie Na wczoraj na usg 4d i jak się zaczłapałam na drugi koniec miasta to okazało się że pana dr nie ma i karteczkę tylko zostawił buc jeden:angry::angry::angry::angry::angry::angry:
żeby ustalić inny termin !!!! Ja się pytam co my średniowieczu żyjemy , zadzownić nie mógł i oszczędzić mi nerwów i trudu dojazdu ???? Taka zła wczoraj byłam , beczeć mi się chciało , bo gdzie tu ku....:angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry: SZACUNEK DO PACJENTA ??!!!!! A w pon tak mu się spieszyło, bo miał obsuwe i usg nie zrobił , a ja nadal w 35 tyg i nie wiem jak dziecko ułożone, ile waży i jak wygląda i czy jest ok .
I to jeszcze prywatnie chodzę do kretyna jednego , płacę a on mi takie numery :baffled:
Kurde i gdzie ja teraz znajdę normalnego gina bo do mojego dotychczasowego póki co nie mam zamiaru iść bo go zamorduję na dzień dobry :angry::angry:

Dziewczyny miłego dnia, mam nadzieję że nadrobię wasze wiadomości i oby ten dzień łaskawy dla mnie i was

Wczoraj rozmawiałam z kuzynką, mieszka w małej mieścinie gdzie jest tylko jednen ginekolog, chodziła do niego na kase chorych i miała wszystkie udogodnienia. Wizyty trwały pół godziny, w połowie ciąży miała połówkowe i zbadał każdy szczegół a 4D wykonywał ponad godzine i zebrał 14 zdjęć z tego badania!
A w moim mieście jest ok 10 lekarzy, chodze prywatnie, nie miałam połówkowego a 4D wykonywał mi wczoraj lekarz z Polnej, specjalista, zapłaciłam 140zł i trwało raptem 15 min! Zdjęcia nie mam żadnego. Co tu więcej mówić..:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Do góry