reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Ja jeszcze nie jestem spakowana! Chcę skończyć remont - pozbyć się z domu zbędnych rzeczy i ogarnąć trochę nasze mieszkanie i dopiero zaczynam się pakować. Brakuje mi jeszcze wielu rzeczy - chociażby materaca i pościeli do łóżeczka, trochę kosmetyków i rzeczy dla mnie (mam tylko 2 koszulki do karmienia i 1 stanik). Lerkarka powiedziała, żebym się nastawiała na wrzesień, to mam zamiar tak robić, tylko oszczędzać się kazała - a u mnie to z tym różnie. Właśnie wyprasowałam 2 sterty prania (naszego, nie rzeczy dla małej) i zaraz się zabieram za odkurzanie i idę na jakiś zakupy. Nie wiem, o której przyjdzie ta ekipa montować szafę. Jak przyjdą to nie pójdziemy do szkoły rodzenia, bo nie chcę ich zostawiać samych w domu.

Tosia - niezła ta Twoja babcia!

reklama
Kochane, a czy Wasze maleństwa też tak często mają czkawkę? Mój musi mieć co najmniej jedną w ciągu dnia zaliczoną ;P

Oj ja bym chciała, aby moje dziecko miało tylko 1 czkawkę w ciągu dnia.
Moja kruszynka ma ich z 3-4 w porywach do 6 na dzień a wkurza sie przy każdej i wypina tak że ho ho.
Mój młodszy synek miał identycznie a po urodzeniu mu została czkawka tak do 3 m-ca jak zmiana temperatury to zaraz czkał.
Wystarczyło rozebrać do kapania czy wjechać wózkiem z zimnego w ciepłe...
U mnie zbiera się na burzę wiaterek się zerwał chmury ciemne idą.
Zjadłam obiadek warzywa z bułka tarta i pół kotleta i mi mega niedobrze mój żołądek coś mało pojemny w porównaniu do żołądka T. z 3 razy mniej pojemny :)
Idę się lulkać z 2 godzinki bo nie wyrabiam nie ma czym oddychać...

Kasias moj to nie w ciazy przytyl tylko wczesniej :D Marta co do czkawki to moj maly tez ostatnio cos czesto miewa az sie dziwilam ,ale moze to przez to ze glowka do dolu juz jest i tak mu jakos czkawkowo. Ja uciekam do uslyszenia wieczorkiem albo jutro. :)

Dziewczynki Kasiona już jest mama pierwsza wrzesniowka rozpakowana maluchy są w inkubatorkach waza po około 2 kg wiec już się zaczęło :))))))

szok:szok: ale fajnie,ze dzieciaczki zdrowe.super!:-D:-D:-D

wszytskiego naj z okazji rocznicy....zapomnialam KTO:tak::rofl2:
mialam super,mega pozytywny lekend a dzis rycze:eek:
nadinka so przedzszkola pierwszy dzien jakos chyba mnie to przeroslo, oan super sie czula a matke ten fakt rozwalil:baffled::confused2:

poza tym obojetnosc mojejmamy co so mnie i dziecka, a rodzinamojej siostry na piedestsale..uhhh boli takie cos:-( bycie dzieckiem kategorii 2

szok:szok: ale fajnie,ze dzieciaczki zdrowe.super!:-D:-D:-D

wszytskiego naj z okazji rocznicy....zapomnialam KTO:tak::rofl2:
mialam super,mega pozytywny lekend a dzis rycze:eek:
nadinka so przedzszkola pierwszy dzien jakos chyba mnie to przeroslo, oan super sie czula a matke ten fakt rozwalil:baffled::confused2:

poza tym obojetnosc mojejmamy co so mnie i dziecka, a rodzinamojej siostry na piedestsale..uhhh boli takie cos:-( bycie dzieckiem kategorii 2
Anja, główka do góry! Jeżeli Twoja księżniczka się super czuła w przedszkolu, to najważniejsze.. niedługo tez sie przyzwyczaisz.. :-)
a co do siostry.. to jak Cie to pocieszy ja mam dokładnie to samo.,.. trzeba przywyknąć, choć wiem, ze czasem ciężko... oj ile ja się opłakałam.. to nie ze złośliwości tylko tak już jest.. Moja Mama cały czas a Daniela to, a Daniela tamto i tak w kółko.. a najbardziej boli, bo Ona jest daleko i tylko plepleple przez telefon a to ja jestem na miejscu, to ja się martwię, to ja pomagam itp...
głowa do góry!!!

Tosia fajna masz babcie. A swoja droga to te starsze pokolenia lepiej trzymaja sie niz my. Nam juz teraz wysiadaja kregosłupy i nie tylko, to co bedzie za 20 lat. A o 90 to nawet nie wspomne:no:

Kasius widze, ze na stare smieci wróciłas. Moze uda Nam sie kiedys spotkac.

lilula z wielkoscia torby, to swieta racja. Jak na wczasy, albo i wieksza:szok:Moja siostra to dwie miała, jedna dla siebie, a druga dla bejbika. Tylko, ze ona wiekszosc rzeczy musiała dla dzidzi miec. Wiec u mnie bedzie podobnie.

sylwia ja tez wizyte mam dopiero 19 sierpnia, ginek na urlop wyjechał. I tez ciekawa jestem ile dzidzius bedzie wazył. A tu jeszcze ponad 2 tyg, trzeba czekac.

Kochane, a czy Wasze maleństwa też tak często mają czkawkę? Mój musi mieć co najmniej jedną w ciągu dnia zaliczoną ;P

Jak czytam ze piszecie o tej czkawce, to sie zastanawiam czy moj skarbek tez ma. Bo ja nie poznaje, czy ma, jakas niekumata ze mnie mamusia.

Widze, ze ostro bierzecie sie zapakowanie torby do szpitala. Ja tez co nieco mam naszykowane, ale lezy w pudełku w pokoju, bo nie lubie gdzies zapachu z toreb podróznych. Mimo, ze wyprane i czysciutkie, to mi gdzies ten zapach nie podchodzi. Jak bedzie potrzeba to z pudełka mezus włozy do torby i bedzie git.

A czy kosmetyki to kupujecie w mini opakowaniach, czy normalne bedziecie brały? Bo kurcze sporo miejsca zajmuja.

Witajcie dziwczynki:)

Widzę, że zaczęłyśmy się rozpakowywać:szok:
Cieszę się, że z Kasią i maluszkami wszystko ok:-):-):-)

Marta wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy:-)

Tosiu Twoja babcia poprostu wymiata. Nic tylko życzyć dużo zdrowia i pogody ducha:-)

Odkąd dowiedziałam się o Pati mam mega doła i nic tylko snuję się po domu i rozmyślam:-(

Życzę wszystkim udanych wizyt i ślicznego pogodnego dnia

Pozytywne wieści na forum, aż chce się zaglądać. Bo po ostatnich wiadomościach...

Ale mamy nowe życie, ba nawet dwa!!!! :tak:

Dziewczyny czy teraz to już poleci z rozpakowywaniem??

Bo ja to nie liczę na wcześniejsze wyjście mojej kruszynki (myślę że 42 tydzień tak jak poprzednio).

O torbie jeszcze nawet nie myślę :szok::szok::szok:

Mój też przytył i narzeka że musi coś ze sobą zrobić. Narazie odstawił cole bo twierdzi że od tego mu brzuch rośnie tylko szkoda że nie liczy czipsów i słodyczy które wciąga i to ostro. Męska dedukcja bywa zadziwiająca:-D.

Ja rzadko czuje czkawkę Malutkiej. Myśle że jakoś albo mało czka albo tak że nie czuje.
Współczuje ci takiego traktowania. Ja sie boje o szwagierki Maje. Dziecko ma roczek z hakiem i od początku ochy i achy ma wokół siebie. Wszyscy skupiają uwage na niej i tylko na niej. A tu pojawi sie za chwile jej kuzynka i jak to bywa wobec niemowlaka wszyscy zaczną skupiać sie na mojej Malutkiej a Maja pójdzie lekko na boczny tor. I tutaj myśle że zacznie sie problem z nią. Nagle straci to super extra zauroczenie i może będzie trzeba zacząć uważać żeby dzidziusiowi z zazdrości nie zrobiła krzywdy. Dziewczyny znacie takie sytuacje że dziecko sie mściło za mniejszą uwage?

reklama
Dziewczyny, wszystkim tym bez nastroju podsylam dwa filmiki ze zwierzakami :-)

[video=youtube;kb4mU59-7jE]http://www.youtube.com/watch?v=kb4mU59-7jE&feature=player_embedded[/video]

[video=youtube;C_S5cXbXe-4]http://www.youtube.com/watch?v=C_S5cXbXe-4&feature=player_embedded[/video]

Do góry