reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Wiadomo zdrowe dziecko to podstawa a płeć sprawa drugorzędna.
Na usg wybiorę się z T. Będzie to jego 1 usg dzieciątka w życiu, a że jest uczuciowy wyjdzie zalany łzami na bank :):-)

reklama
:szok: dziewczyny właśnie wyszłam z pod prysznica i balsamując sie zauważyłam na brzuszku linie biegnącą od pępka w dól,wiem ze takie linie bywają w ciąży,ale tak wczesnej,czy u któreś z was już sie pojawiła? czy jestem pierwsza?

oglądnęłam się i tez mam lekka linie od swojenia łonowego w górę do pępka a zwykle mi wyskakuje późno w ciąży ta linia :-)

u mne kreski na razie niet- dobrze bo jej ne cierpie
melduje posłusznie że podłoga w saloonie wymyta i wypastowana koszt -wywalone ciuchy z półki w sypialni:baffled:
została tylko reszta:wściekła/y:

u mne kreski na razie niet- dobrze bo jej ne cierpie
melduje posłusznie że podłoga w saloonie wymyta i wypastowana koszt -wywalone ciuchy z półki w sypialni:baffled:
została tylko reszta:wściekła/y:
Tak to już jest z dziećmi.
Do dziś pamiętam jak starszy synek młodszemu golił głowę jednorazówką cud, że go nie pokaleczył, a że mały nie protestował to inna sprawa.
Dzieci zamiłowanie do fryzjerstwa odziedziczyły po mnie sama w wieku 6 lat obcięłam sobie włosy to jak mama zrobiła z nimi porządek byłam chłopakiem z loczkami :-D
Albo jak dzieciaki błyszczykami malowały ściany a starszy lakierem do paznokci zabranym babci wszystko co się dało lodówkę panele na podłodze ciuchy zabawki.
Oj trzeba mieć oczy dookoła głowy, albo na moment sprzątania przywiązać je sobie do nogi aby je mieć na oku bo dziecięca fantazja wybiega daleko poza naszą:-D

jak pisze na ulotce? wydaje mi sie ze nie, bo rutina ma wplyw na krzepniecie krwi.
ale moze ktoras brala,pij herbate z miodem i cytryna, chleb z czosnkiem zjedz:sorry2:

ja słyszałam, że jest w ciazy niegoźny, ale osobiście wolałabym kurować się naturalnymi metodami....katar to nie powód, a organizm może go zwalczy sam??? Anja ma rację, czosnek, cebula i inne świństwa;-)

w ciazy niestety tak to jest.. kazda pigula szkodzi, jedynie na gardlo jak mocno boli - tatntum verte.
na katar to na noc miseczke z 1-2kroplami olibas,
a tak cytryna, czosnek i miod:tak:
aha osccilocilum jest chyba bezpieczne alenie jestesm pewna, wieclepiej w aptece sie dowiedziec

Ostatnia edycja:
reklama
Ja od paru dni mam kaszel a do tego dziś byłam u psychologa a ta też kaszlała uhhh
Na razie niczym się nie ratuje.
Jak coś będę piła mleko z miodem, herbatę z cytryna i wcinała wszystko z czosnkiem na górze.
Powinno pomóc, bo syrop z cebuli z daleka mnie odrzuca od małego.
Pamiętam w 1 ciąży tak sie rozchorowałam, że o mało płuca nie wyplułam i konieczne były leki a mimo to synuś zdrów jak rybka więc z tym nie wolno brac w ciąży to raczej bardzo naciągane.Jak mus to i nie raz ratowanie się lekami jest konieczne oczywiście warto wpierw domowe sposoby wypróbować.
Wygraj z kaszlem - ciąża, domowe sposoby leczenia, kaszel, leki, przeziębienie - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl
Przeziębienie w ciąży - Specjalista radzi - Poradnik - ForumGinekologiczne.pl – portal wiedzy o ginekologii i położnictwie
WARTO POCZYTAĆ

Do góry