reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Mycha przypadkowo ale ciesze sie bardzo że pomogłam. ja jem stosy jabłek i w ogóle surowicy....marchew i cokolwiek co jest z ziemi:tak: Maguś nie martw sie o dzidzie ona ma na pewno wszytko co jej trzeba mimo, że tobie sie wydaje inaczej:tak:

reklama
Dorotka ja nie chcialam nikogo urazić,że niedouczony jest, tylko czesto sie zdaża że dentysta nie robi znieczulenia po prostu z niewiedzy. Moja kolezanka była u dentysty w 7 miesiącu ciąży i jak zobaczyl jej brzuch to od razu kazal jej przyjsc po porodzie nawet nie chcial jej do buzi zajrzeć :szok:, na szczęscie trafila do innego lekarza i nie musiala czekac z ubytkiem do porodu. A z tym kanałem to chyba lepeij poczekac i miec od razu porzadnie zrobionego niz potem drugi raz w razie czego wypelniac kanal i znowu placic kupę kasy. To mamy dentystkę na forum :-D dobrze wiedziec będziemy się radzić w razie czego :-) może jeszcze jacyś specjaliści są? przyznawjcie się dziewczyny jaki zawód wykonujecie :-p

powiem Ci tylko tak,akurat przez calą ciaze bylam pod stalą opieką mojej szefowej,w pierwszym trymestrze,nie leczylysmy,czekalysmy do drugiego bo ja nie siąde na fotel bez znieczulenia,leczenie zakonczylysmy pod koniec 7 miesiaca lub na poczatku 8 i tak wymiotowalam po znieczuleniu,ze nikomu nie polecam,najbezpieczniej i najlepiej na wszystki zabiegi jest 2 trymestr,sprawdzilam to na sobie i swoich pacjentkach
teraz tez w srode mnie ogladala,bo mi sie wypelnienie wykruszylo i ze wie ze nie dam sobie zrobic bez znieczulenia,zalozyla mi opatrunek i czekam do drugiego trymestru

Dorotka ja też uważam ,że w 1 trymestrze jest lepiej dmuchac na zimne, moja ginka na przyklad stara sie robic jak najmniej usg, bo boi sie szkodliwego dzialania ( chociaz chodze prywatnie) w 6 tyg. w ogole mi nie zrobila bo powiedziala ze poza kropka nic nie zobacze, wiec po co niepotrzebnie narazac malenstwo na dzialanie fal. Ale czasami przeraża mnie jak dentysta "boi się" kobiety w ciąży bo nie wie co z nia zrobić. Wiem że jest dużo dobrych specjalistow ale niestety zdazaja się też tacy jak pisałam :baffled: na moja dentystke na szczęście nie mogę narzekać i mam do niej zaufanie ;-) przywraca mi wiarę w lekarzy ;-)

dlatego wkurzają mnie teksty typu--nie chca znieczulac,nie robią usg,nie robia tego nie robią tamtego,jednak to ktos mądry wymyslil zeby nie znieczulac w pierwszym trymestrze,zeby robic 3 usg na calą ciaze ,lub podobne rzeczy
jesli nie trzeba narazac dziecka to nie robi sie,wystarczająco duzo syfow w jedzeniu jest i wystarczająco upaprany klimat mamy:tak:
milego popoludnia:-):-)

ps na obiad zrobilam ogorkową --jakos tak za mną wszystko kwasne chodzi

witam ja już po obiadku,zupka jarzynowa wyszłam mi poprostu super,aż dw duże talerze zjadłam,teraz jeszcze czekam az sie kurczak dopiecze i mam z głowy,wiem ze dzisiaj piątek ale moje kruszynki mnie tak prosiły ze uległam:zawstydzona/y:

Co do zębów, to ja się strasznie bałam przy pierwszej ciąży, że rzeczywiście będą kiepskie po..a tu się okazało, że prawidłowa higiena i nic złego się nie wykluło;-)
Kasia ja też mam niezgodność grup(ja rh-, mąż rh+)i trochę się boję teraz w drugiej ciąży,ale immunoglobulinę dostałam w 2 dobie po porodzie, więc chyba ok.

ja dziś koszmarnie słaba, mdłości, ślinotok,ból głowy-jednym słowem cudem nadrobiłam, co naskrobałyście i idę spać z moim Synkiem:sorry2:
NA obiad u mnie rybka, szpinak i ziemniaczki, ale nie żebym miała na to taki apetyt(przerzucam nas na jeden gar i dla Jacka musi być zawsze coś pożywnego i zdrowego, bo potem mam wyrzuty)a za mną chodzą dalej kwaśne zupy- ogórkowa, barszcz biały, żurek i dla równowagi naleśniki z bitą śmietaną i dziś nie wytrzymam, choć mam nadzieję, że przy zapachu smażonego tłuszczu się nie zrzygam :baffled::baffled:

dlatego wkurzają mnie teksty typu--nie chca znieczulac,nie robią usg,nie robia tego nie robią tamtego,jednak to ktos mądry wymyslil zeby nie znieczulac w pierwszym trymestrze,zeby robic 3 usg na calą ciaze ,lub podobne rzeczy
jesli nie trzeba narazac dziecka to nie robi sie,wystarczająco duzo syfow w jedzeniu jest i wystarczająco upaprany klimat mamy:tak:
milego popoludnia:-):-)

Masz racje tym bardziej, ze jeszcze nie do konca wiadomo, jaki naprawde wplyw na Malenstwo ma np. USG.Przerowadzane jest wiele badan co szkodzi a co nie Malenstwu ale nikt nie jest wstanie dac jednoznacznych opowiedzi. Dlatego czasem warto "dmuchac na zimne" czyli nie robic zbednych USG jezeli nie ma do tego podstaw. U mnie w N. USG jest robione wlasnie tylko raz w 17-19 tyg. jezeli oczywiscie nie jest to ciaza z powiklaniami albo kobieta nie ma ponad 37 lat (chyba bo po powyzej tego wieku z naturalnych przyczyn moga pojawic sie "deformacje" plodu). Ale oczywiscie jak chce, to prywatnie a to kosztuje.

reklama
Do góry