reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Hej kobitki:-)

Ale naskrobałyscie od wczoraj, ale nadrobiłam (Uff)

Trixi
gratki udanej wizyty.

tosia lubie Twoje posty, zawsze mi sie humor porawia. U mnie czesto jak wstaje w nocy na siusiu, widze pajaka w wannie. I funduje mu kapiel do odpływu:-D

Małgos po co Ci prezent dla mezusia, jeden juz masz w brzuszku:yes:

Beniaminka gratulacje dla syna i dla mamusi oczywiscie

taka_ja szczerze Ci współczuje

JolaMi fajnie ze sie odezwałas. Trzymam kciuki za Ciebie i malenstwo

Korba jeszcze raz przeslij wietrzyku, bo tamten wcale nie doleciał. Pozdrawiam

Super ze wszystko ok ;-) u mnie też płeć nieznana i też ułożone tak jak u Ciebie, choć wczoraj zaczęłam czuć stópki na górze, ale wieczorem znów mi się wydawało ze czuję główkę koło pępka

Ja to nie wiem czy to np. czuc nózke czy raczke. Ale główke nadal czuje koło pepka. Ale mam nadzieje, ze u Ciebie i u mnie zdazy sie jeszcze obrócic.

Wyjezdzajacym zycze udanego wypoczynku

Co do ubran ciazowych to nic typowo ciazowego nie kupiłam. Chociaz marzyły mi sie dzinsy, ale szkoda mi było kaski. Tunik tez nie lubie, bo czuje sie w nich jeszcze wieksza. Smigam w getrach albo pantalonach, na gumke, wiec jeszcze luz mam. Bluzki nawet jak kupiłam to wykorzystam pozniej. Wiec luzik.
Ostatnio nawet jak gdzies wychodziłam, i sie wyszykowałam to mezus powiedział, ze ładnie wygladam. Dosłownie w szoku byłam:szok:, ale nie powiem miło mi sie zrobiło.:tak:

Dzisiaj M. zaprosił gosci i musze co nie co uszykowac, a wcale mi sie nie chce. Wrzuccie jakis przepis na sałatke do grilla bo mi pomysły sie skonczyły. Ciagle robie to samo, i juz mi sie znudziło. A do tego ten upał...

reklama
Hej dziewczyny!

Przepraszam ze tak dlugo sie nie odzywam,ale jakis taki pelen zajec mialam ten misiac.

Besiu mial ta operacje,pozniej po ,potem dostal jakiejs infekcjii slinianki,wyjechalismy na 4 dni do Coventry,

jej dziewczyny czy ktoras wie jak (oprocz tych paskow z apteki) sprawdzic czy nie sacza sie wody ,albo ja tak panikuje albo nie wiem...cos jest nie tak

mam momenty ze duzo ze mnie leci (raz to nawet kilka kropli po nogach-nie wierze ze tak sie spocilam),to taki przezroczysty plyn :( od kilku dni nie wiem co robic i miewam jeszcze takie bole brzucha jak na okres i bole plecow...

mam nadzieje ze wybaczycie ze wpadlam po rade po tak dlugiej przerwie

oj dziewczyny
dzis wstawilam ostatnie prania przed wyjazdem jutro pakuje walizki
i w nocy wybywamy na d morze
jakos nie moge sie doczekac no i podswiadomie wiem ze bede za WAMI TESKNIC

ale szybko zleci

:-)Witam, ja tylko na chwilkę, pół dnia spędziłam u lekarza kardiologa-wszystko OK, a drugie pół pakowałam torby na wyjazd.
Odmeldowuję się na tydzień, życzę wszystkim udanych wizyt w przyszłym tygodniu i mniejszych upałów:-)
Zycze udanego urlopu, wracajcie w dwupaku wypoczete.
Hej dziewczyny!

Przepraszam ze tak dlugo sie nie odzywam,ale jakis taki pelen zajec mialam ten misiac.

Besiu mial ta operacje,pozniej po ,potem dostal jakiejs infekcjii slinianki,wyjechalismy na 4 dni do Coventry,

jej dziewczyny czy ktoras wie jak (oprocz tych paskow z apteki) sprawdzic czy nie sacza sie wody ,albo ja tak panikuje albo nie wiem...cos jest nie tak

mam momenty ze duzo ze mnie leci (raz to nawet kilka kropli po nogach-nie wierze ze tak sie spocilam),to taki przezroczysty plyn :( od kilku dni nie wiem co robic i miewam jeszcze takie bole brzucha jak na okres i bole plecow...

Ja slyszalam tylko o tych papierkach lakmusowych, moze wybierz sie na dyzur do szpitala oni to sprawdza.

Ja tez dzis wstalam wczesnie bo o 1.00 , moj mezus wrocil z podrozy sluzbowej z Paryza i mnie obudzil, ale potem pospalam jeszcze do 9.00. U nas juz chlodniej tak okolo 22 st. ale nie mam ochoty na gotowanie biore przyklad z Tosi -dzis sie wybieram na obiad do chinskiej. A potem planuje do kina na Shreka w 3D. Ale wszystko zalezy czy sily mi jeszcze pozwola. Milego dnia zycze.

Hej dziewczyny!

Paski lub wkładki w aptece, w szpitalu też sprawdzają, nie wiem jednak czy we wszystkich. Jeśli twój ból się nie wzmaga to raczej nie masz się czym martwić:tak:

aga26 dzieki za odpowiedź, sprawdziłam jeszcze w necie i na niestrawność polecają reenie:tak:

witam ponownie:)
o godzinioe 6.30 wrocilam do lozka i pospalam do 10.00:))))huuuura!
a u nas znowu pada...to tak,zeby bylo inaczej:)bo wszystkie piszecie a u nas znowu upaly:)
i aj znowu sama w domu, ale musze sie wziac za sprzatanie, bo po 2 dniach z Kochaniem, w domu jest masakra!

Olcia23 - a ja myslalam, ze moze do Polski pojechalas?co do tego rozpoznawania wod, to powiem Ci tylko, ze u mnie tez bardzo mokro...a w Uk pewnie jak w Irlandii, czyli paskow nie dostaniesz, a lekarze tego nie sprawdzaja...wiec ja tym razem nie panikuje, bo jakies 1.5 miesiaca temu mialam podobnie i pojechalam do polskiego ginekologa i wszystko bylo ok:)to chyba tak jest, ze czasami ta wydzielina jest bardziej wodnista a czasami bardziej sluzowata..tylko nie wiem od czego to zalezy..ale nie panikuj i nie sprawdzaj caly czas, bo mozna zwariowac...a jak z wkladkami, masz bardziej mokre i musisz czesciej zmieniac?bo jesli nie i tylko masz takie uczucie, ze Ci mokro, to chyba nic zlego...

Tunik tez nie lubie, bo czuje sie w nich jeszcze wieksza.

Ale tuniczki też są sexi obcisłe - ja mam dużo takich, opinają fajnie brzuszek i tyłeczek w getrach :D Np.:

DSCN4349.jpgDSCN4348.jpg

Zdjęcia z 26 czerwca, czyli 3 tyg. wstecz ;P I sorki za jakość, ale sama w lustrze robiłam :-D

Ostatnia edycja:
Hejo dziewuszki

Witam w mega upal..

Uff jak goraco , a ja dzis po pracowitym dzionku ( umylam 2 okna i powiesilam firany) pozwolilam sobie na wypad na basen. >Super dziala taka ochloda. W domku tez zrobilo sie troszke chlodniej z racji tego , ze powiesilam mokre firanki. A od wczoraj , tak mi poradzila moja polozna, spie z termoforem z zimna woda ( klade go na 4-5 godz do lodowki) miedzy nogami , to naprawde dziala

OOO super pomysl.. tylko termofora nie mam.. ale jakis wilogotny recznik moze dzis sobie zapodam..

ale poplywalam w jeziorze..woda ciepelko normalnie..a na jutro moj E wymyslil ze wezmiemy krzeselka i wstawimy na brzegu do wody, duzo picia i grilla i pol dnia siedzimy w wodzie:)
zaraz ide smazyc rybke bo znowu mi kupil tylko najgorsze to smazenie w taka pogode;/

Zazdroszcze jeziorka.. A do co stania w kuchni, to ja wczoraj makaron ze szpinakiem robilam i bylam cala mokra.. Rzeczywiscie to katorga w taki urkop..

hello
ja też się chłodzę na tarasie, a horyzoncie czerwone chmurki po zaszłym słoneczku, świerszcze cykają, pachnie trawą....cuuudnie, ktoby pomyślał,że to stolica?
w między czasie robię ciasto lemonkowe, zaraz wrzucę na wątek, nie robiłam jeszcze ale jadłam pychooota,świetnie chłodzi w upały ,szybko się robi.
Ja niestety gotuję w te upały, bo dania na wynos mi nie podchodzą poza tym nie wiem jak były przygotowywane...
jutro planowałam wyskoczyć do centrum ot tak połazić po Nowym świecie, zjęść lody, wypić caffe latte, ostatni raz w dwupaku...robiłam sobie takie wypady a teraz od września to nie wiem kiedy czas-córa- pozwoli (a mąż z gipsem bidulek), ale w tv mówią ,że jutro parada gejów i lesbijek więc chyba sobie daruję,może tylko starówkę zaliczę.
Jestem taaaaaaaaka duża, chciałam sobie dziś coś kupić ale we wszystkim wyglądam bleee, tak więc parę bodziaków zakupiłam i wróciłam, ludzie na mieście się na mnie patrzą, w ogóle samej to już tak głupio śmigać... cały sierpień i wrzesień siedzę w domciu;

Ja tez mam ciezki brzusio... Nic juz sobie do ubrania nie kupuje, bo stwierdzilam ze jakos przepykam jeszcze w tym co mam :-) Co ja pozniej z takimi wielkimi ciuchami zrobie hehe..

Hej dziewczyny!

Moze tak jak Sara radzi - najlepiej skoczyc gdzies na dyzur i sprawdzic, czy wszystko w porzadeczku. Bedziesz spokojna..

Ja z moim K. z samego rana wyruszylismy do galerii na zakupki, zeby chlodniej bylo.. na szczescie tam klima, wiec jakos wytrzymalam choc powiem ze bylo mi mega slabo..
Mialam Wam juz pisac wczesniej, ze od tygodnia zraszam twarz woda termalna i jest to super ochlodzenie. Moze chwilowe, ale zawsze cos. Do tego skora robi sie ladna. Dzis zakupilam w wiekszej butelce. Do tego zimny arbuz i pierozki z jagodami od mamy. Tylko po gesta smietane musze gdzies skoczyc..
Mam nadzieje, ze zadna z Was nie wybrala sie na pola grunwaldzkie hehe.. Jak widze w tv, co sie tam dzieje - to lapie sie za glowe.. Miliony ludzi, ktorzy padna pewnie od slonca jak Ci rycerze w czasie walki :-)

Pozdrowionka kochane.. zycze duzo chlodku..

Olcia dziewczyny dobrze mówią żebyś poszła do lekarza sprawdzić. Ja też bym tak zrobiła. Ciesze sie że z Besiem już dobrze. Buziaki dla niego.
Marta ja też uwielbiam tuniczki.

Kurcze już nie mam na siebie pomysłu. Kazali leżeć a ja wariuje bo ile można grać czy oglądać tv czy też robić lekkie rzeczy:-( . Troche mnie roznosi. Zwłaszcza jak słysze o wyjazdach. Ja też chce do Boszkowa.

Jak mi się nic nie chce! B cały czas zasuwa przy remoncie, współczuję mu, cały mokry jest i prysznice dają ulgę tylko na chwilę. Biorę przykład z Tosi, Sary i jemy dzisiaj na mieście. Nie pochwaliłam się, że dostaliśmy wczoraj fotelik samochodowy - czarno-różowy Maxi-Cosi z wszystkimi możliwymi chyba dodatkami. Używany, ale w idealnym stanie. W wolnym czasie wkleję zdjęcia na wyprawkowym.

Upał kosmiczny, a miały być burze!

Acha, nie pisałam, że mąż dostał wczoraj propozycję zmiany miejsca pracy z południa Polski na północ. Ale chyba się nie zdecydujemy, praca taka sama, tylko lepsze warunki finansowe.

reklama
Witam
A ja juz po spacerku,u nas wreszcie w miare pogoda-nie deszczowa to trzeba wykozystac,zakupilam sobie pol kilo malin i wcinam dosc kwaskowate ale mi tam nie przeszkadza to:).Troche martwie sie ta swoja przepuklina:-(oby tylko dzidzi nic nie zagrazalo(choc doktorka mi mowila ze nie zagraza nic dzidzi)W nocy bolal mnie brzuch a dzidzi to chyba skakala sobie w brzuchu cala noc bo co chwile albo bol brzucha mnie budzil albo dzidzi!
Dzisaj na obiad pizza bo jakos weny nie mam do gotowania
Milego dnia zycze brzuszki kochane!!

Do góry