reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

dziewczyny ratujcie miałam robiony wymaz z pochwy i odbytu i okazało się że mam paciorkowca boje się wy też robiłyście te badania

Ja będę mieć robione te badania jakoś za mc. Ginekolog mówił, że jak się ma paciorkowca to przy porodzie SN dziecko zaraz po porodzie dostaje antybiotyk i nie ma problemu. Nic się nie martw :)

A.... Marta miałam się już dawno zapytać, w którym szpitalu będziesz rodzić?

Kamieńskiego lub Brochów, ale najpierw uderzamy na Kamieńskiego :) A Ty?

czesc dziewczynki

wczoraj mialam sie odezwac ale burze byly pkropne i mi internet wcielo.... dopiero dzisiaj podlaczyli ;-)
co do wizyty to pan kardiolog powiedzial ze serduszko Oliwera ma taki urok ze jedna komora jest odrobine wieksza od drugiej i niczym to nie zagraza uuuuffff.
co do pierscienia wokol naczyn to bedziemy musieli to obserwowac terqaz i zaraz po porodzie dlatego nic narazie ani nie mozna zrobic ani powiedziec trzeba czekac... ale ogolnie to nas uspokoil ze ebdzie czuwal nad maluszkiem i sie w razie czego nim zajmie...
dizekuje za kciuki widac znowu pomogly jestescie kochane :-):-)
mamy dizisaj z M 3 rocznice to sie musze troszku wyszykowac dla niego..... w sumie zadnych prezentow sobie nie robimy bo 2 najpiekniejsze sa u mnie w brzuszku

pozdrawiam :)

Ja wiedziałam, że kciuki forumowe są nie do pobicia :D Super, że przyniosłaś same dobre wieści! I wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!!!

reklama
Kamieńskiego lub Brochów, ale najpierw uderzamy na Kamieńskiego :) A Ty?

Ja chcę rodzić na Brochowie:-), więc może się spotkamy na porodówce:-)

Tosia gratuluję podwyżki i fajnego szefa, który Cię docenia.

Hmmm mogło by już się troszkę ochłodzić to wynurzyłabym się z domku na jakiś spacerek coby się dotlenić i rozprostować kości....

Witam dziewczynki! rozleniwiłam się strasznie przez te upały, normalnie nogą ,ręką ruszyć się nie chce...u mnie wszystko ok, lecę was trochę nadrobić bo nie wiem co się działo

U mnie powoli macica zaczyna trenować :szok: brzuch mi twardnieje dosyć często i mała gnieździ się chyba już główką na dole bo czasami to aż mnie taki prąd przejdzie do samego tyłka albo w pachwinie :baffled: ja nie wiem kiedy ona śpi :sorry2:

Ja chcę rodzić na Brochowie:-), więc może się spotkamy na porodówce:-)

Tosia gratuluję podwyżki i fajnego szefa, który Cię docenia.

Hmmm mogło by już się troszkę ochłodzić to wynurzyłabym się z domku na jakiś spacerek coby się dotlenić i rozprostować kości....

dziękuję dziewczynki za gratki!!! :-) ale tego szefa to nie ma co gratulować.. ;-) pracuję w duuuuuużej firmie i kryteria podwyżek są jasne i to tylko ode mnie zależy czy wyniki będą wystarczające ;-) Oni jak już to zawyżają te kryteria i to w ciągu roku .. :-( i niestety z docenieniem nie ma to nic wspólnego :-( a umowę i tak mam do dnia porodu, bo nie mam gdzie wrócić, bo nas zlikwidowali, więc jakby doceniali to by było inaczej... a tak jesteśmy tylko pozycja w tabelce..
Anja kciuki za nóżkę i wielkie gratulacje dla naszych dzisiejszych wizytówek :-)

Karolinkare, wspaniałe wiadomości!!! Trzymamy nadal kciuki, żeby wszystko było dobrze :-)

A ja chyba jeszcze dzisiaj rano Wam pisałam, że jest za gorąco na chodzenie po sklepach i nigdzie się nie wybieram, a tymczasem nastapiła ogromna zmiana planów! Mój mąż dzisiaj cudem urwał się z pracy o 10 i wpadł na pomysł, że pojedziemy po łóżeczko! W 5 minut byłam gotowa, jak to usłyszałam, a energia we mnie wstapiła w przeciągu kilku sekund! Kupiliśmy łózeczko, komplet pościeli, materac i stelaż na baldachim :D Wreszcie coś mamy dla naszego maluszka... :-)

Dziewczyny, zauważyłam, że kiedy ja się bardzo dobrze czuję (jak np. dzisiaj), dzidzia mniej kopie, a kiedy ja jestem zmęczona i padnięta (tak jak wczoraj), to dzidzia szaleje jak na dyskotece... Macie też tak...? Widać energia zostaje zachowana, w przyrodzie nic nie ginie, tylko czasami przechodzi na mnie albo na maleństwo...

dziewczyny ratujcie miałam robiony wymaz z pochwy i odbytu i okazało się że mam paciorkowca boje się wy też robiłyście te badania

Ja mialam juz dwa razy robiony wymaz i do tego osobny na chlamydie. Tu maja troche inne wymogi.

Czesc, dziewczyny. Pewnie mnie nie pamiętacie, bo napisalam tylko kilka postów.
Wieki temu bylam tu ostatnio, ale teraz postaram się bywać częsciej.

Ja miałam wizyte wczoraj i cóż...Niby wszystko ok, ale..JMaluszek (a będzie chłopak tym razem) wazy 1500g, teraz jest to 30 tc. Niestety, mam podwyższone wynki glukozy, może nie tak duzo, ale jednak (75g -po 2h 151). No i mam przejsc na dietę. Ponadto jestem w grupie wysokiego ryzyka cukrzycy nieinsulinozależnej (czy jakos tak). Nie ukrywam,ze się denerwuję, ale raczej tym,czy będę potrafila odpowiednio się odzywiać...

Co do tego paciorkowca, to pamiętamz poprzedniej ciąży,zeby badanie takie zrobic jak najkrócej przed porodem, jesli wynik będzie dodatni, to noworodek od razu dostaje antybiotyk.

Pamietamy, pamietamy tym razem pisz czesciej. A co do cukrzycy to nie taki diabel straszny, poczytaj na watku 3 trymestr jak Asiek, Beniaminka, Dorotka , Gisela ujarzmily cukrzyce.

dzieki za kciuki, zaraz jedzimy do szpitala,w taki upal ze zdrowym wesolym dzieciem,oj bedzie na nas zla,ze jej taka impre fundujemy,ona na widok kitla dostaje szalu:szok::rofl2:

dziękuję dziewczynki za gratki!!! :-) ale tego szefa to nie ma co gratulować.. ;-) pracuję w duuuuuużej firmie i kryteria podwyżek są jasne i to tylko ode mnie zależy czy wyniki będą wystarczające ;-) Oni jak już to zawyżają te kryteria i to w ciągu roku .. :-( i niestety z docenieniem nie ma to nic wspólnego :-( a umowę i tak mam do dnia porodu, bo nie mam gdzie wrócić, bo nas zlikwidowali, więc jakby doceniali to by było inaczej... a tak jesteśmy tylko pozycja w tabelce..

dobre i To!:-D

cholerne paskustwo:no:, wspolczuje.
beda ci podawac antybiotyki pewnie, slyszalam jak sie utrztmuje paciorkowiec do porodu robia cc by nie zakazic dziecka, ale nei wiem czy to prawda na 100%:zawstydzona/y:

najwaznijesze,ze zrobilas badania i przypomnials nam o tym;-);-);-). bo czesto giny zapominaja..a potem malenstwo cierpi i ryzyko powiklan, a po co:-:)baffled:

Karolinkare super wieści i oczywiście wszystkiego naj, naj z okazji rocznicy.
Ja dziś miałam udaną (bo owocną) wizytę w Urzędzie Skarbowym i umówiłam się na jutro z fryzjerką. Mąż przywiózł obiad więc odpadło mi gotowanie i mogłam leżeć i fuczeć jak lokomotywa

reklama
A ja odebrałam wyniki badań i hemoglobina poniżej normy, do tego w moczy śladowe ilości białka, podwyższone leukocyty, nieliczne erytrocyty świeże i nabłonki płaskie. Mam nadzieje , że to nic złego bo jak z Miłoszem miałam śladowe il białka to antybiotyk musiałam brać
005.gif

No ale jestem dobrej myśli, że ginka stwierdzi że jest ok :)

Do góry