reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

kurcze dziewczyny zazdroszczę że możecie się kąpać w jeziorze lub morzu ja tylko raz weszłam dosłownie się zamoczyć na chwilkę i wieczorem już czułam że grzybica mi się szykuje :/ Ale to tyłek w Bałtyku zamoczyłam. I już tydzień mam to cholerstwo a bez recepty clotrimazolum globulek nie sprzedają (ponoć można w ciąży stosować)

reklama
a ja kiedyś kupowałam maść clotrimazolum bez recepty... ale czy można w ciązy to nie wiem...
jak do tej pory to tylko raz pływałam z brzuszkiem - troche śmiesznie :)

hej!

Niedawno wróciliśmy, cały dzień byliśmy w Krakowie - trochę połaziliśmy po muzeach, odwiedziliśmy rodzinę (chrześniak obsikał mojego B) i zmęczeni przez upał, atrakcje i drogę wracamy, a tu winda zepsuta i musieliśmy drałować do domu na piechotę, na 6 piętro. Myślałam, że umrę!

Co do facetów, to ja należę do grona starszych żon, mój B jest ode mnie młodszy i to prawie 3 lata. I nie mogę narzekać - jesteśmy po ślubie 4 lata, a on mnie dalej fascynuje, intryguje i imponuje mi swoim charakterem, pasjami, otwartością na ludzi itd. Czasami oczywiście mnie wkurzy, ale na szczęście zdarza się to rzadko ;-)Ale zgadzam się - facetów trzeba sobie wychować, bo jak się im pozwoli na zbyt dużo, to potem wchodzą na głowę.

kurcze dziewczyny zazdroszczę że możecie się kąpać w jeziorze lub morzu ja tylko raz weszłam dosłownie się zamoczyć na chwilkę i wieczorem już czułam że grzybica mi się szykuje :/ Ale to tyłek w Bałtyku zamoczyłam. I już tydzień mam to cholerstwo a bez recepty clotrimazolum globulek nie sprzedają (ponoć można w ciąży stosować)
Ja sie zaszczepilam na ten rodzaj grzybicy jeszcze przed pierwsza ciaza , jak mieszkalam w Polsce i powiem, ci ja i moj maz mamy spokoj juz 7 lat. Teraz powinnam wziasc dawke przypominajaca. Moj lekarz ginekolog polecil mi to szczepienie po pierwszym poronieniu i jestem mu za to naprawde wdzieczna

a ja kiedyś kupowałam maść clotrimazolum bez recepty... ale czy można w ciązy to nie wiem...
jak do tej pory to tylko raz pływałam z brzuszkiem - troche śmiesznie :)
Ja plywalam juz kilka razy w basenie i tez jakos nie moge sie przemoc,wydaje mi sie , ze wszyscy sie patrza na moj brzuszek.Ale widzialam na basenie mlode dziewczyny , ktore nie byly w ciazy a wygladaly gorzej ode mnie , wiec sie wiecej nie stresuje,

Ja należe do grona starszych zon, bo maż jest młodszy ode mnie , ale tylko o rok i dwa m-ce . To nieduzo, a i tak sie wszyscy pytaja ile moj malzonek starszy ode mnie bo tak poważnie wygląda:-D
Ale fantazji mu nie brakuje, dziś wysłałam go po wode niegazowaną do marketu, żeby przywiózł co najmniej 2-3 zgrzewki i wiecie co kupił...KLIMATYZATOR:-D:szok::-):-D taki duzy wyglada jak szafka, ale jest bosko i w koncu chłodno w domku. no tak około 22 st. mamy , co przy temp. dzisiejszej jest meeeega luksusem.

Ostatnia edycja:
witam wieczorową porą;-)
aga26 mój małzonek tez mi dzisiaj r\przywiózł klimatyzator tyle tylko ze od nas z zakładu fryzjerskiego bo dziewczyny nie używają bo twierdza ze im włosy fruwają,w takim razie ja na tym skorzystałam a one niech sie meczą na własną prośbę,ale póki co stoi on na ogrodzie bo mój men zmęczył sie dzisiaj trzema szybkimi drinkami i klimatyzator nie dotarł do sypialni na góre tak wiec męcze sie jeszcze dzisiaj przy otwartym oknie.

oj karolinka jaka szkoda... nie sądziłam ,ze to taka fajna rzecz, w sumie to jak przywlókł to do domu to moja mina wygladała tak jak na tej buzce dokładnie :szok:
hahahaha:-D

boziu jak jatobie zazdroszcze,ja nie wiem jak ja dzisiaj zasnę,przekładam sie z boku na bok a goraco jak jasna cholera,ze ja go nie zmusiłam aby wniósł go na góre-jestem teraz zła sama na siebie.aga26 a co do twojej miny to ja zrobiłam taka samą jak przywiózł.już widze jak sie relaksujesz w tym chłodzie,ahhh

witam się porannie :-)
Znowu spać nie mogę... już od godzinki jestem na nogach
na wczorajszy dzień nie narzekam bo o 17-tej wyruszyłam w drogę do teściów a na szczęście samochód mamy klimatyzowany :-) naprawdę świetnie się jechało a jeszcze bardziej humor mi poprawił dłuższy przystanek w Olsztynie :-) dalej mam taki sentyment do tego miasta... odwiedziliśmy stare śmiecie i wróciły wspomnienia... eh... miłego dnia dziewczyny ;-)

reklama

Można i globulki i maść. Ja stosowałam w I trymestrze - lekarz mówił, żeby się nie stresować tym co w ulotce bo firmy farmaceutyczne muszą się zabezpieczyć przed ewentualnymi procesami gdyby coś się wydarzyło...

Do góry