reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Dziewczyny dziękuję za zainteresowanie :)
Skurcze trwały od 19 do 24 w nocy, myślałam że zwariuję bo aż plecy mnie bolały :( Potem jak przeszły to mały się nie ruszał - podejrzewam, że skurcze go wymęczyły i zaczął pół godziny temu ale u mnie juz po spaniu :/ Zaraz książkę poczytam bo co mam robić? W dzien odeśpię.

reklama
ja już od jakiegoś czasu nie mogę spać (a dokładniej od jakiejś godziny :-() Wczoraj chyba musiałam się czymś zatruć bo dostałam strasznego rozwolnienia a w nocy musiałam spać z miską przy łóżku bo co jakiś czas wymiotowałam... jak mi nie przejdzie to będę musiała iść do lekarza :-( Trochę się zdziwiłam tym wszystkim bo zazwyczaj przy takich rewelacjach żołądkowych to miałam podwyższoną temperaturę a teraz temp. jest w normie ok. 36,8... mały wogóle się nie rusza ja nie mogę patrzeć na jedzenie i do tego boli mnie żołądek... jakby tego było mało to macica mi się stawia :-( masakra... zastanawiam się tylko czym ja się wczoraj załatwiłam...

dopiero co nadrobiłam posty :-)
Beniaminka, kerna, magi gratuluję udanych wizyt
gaja, gizela nie straszcie mnie wcześniejszym rozpakowaniem mam nadzieje że jeszcze trochę poczekają te wasze dzieciaczki
korba gratuluję zaliczenia :-)

a co do meczu to ja też stawiałam na hiszpanów a w finale moim faworytem będzie jednak Holandia

Ostatnia edycja:
:-)Witajcie Mamuśki:-) ja coś spać nie mogę.:-( od 2 dni zaczęły mi się skurcze i męczyły mnie w nocy... teraz mam skurcze krzyżowe ani siedzieć ani leżeć:-:)-(
W Bielsku słoneczko wychodzi powolutku :cool2:jestem cała :happy2:. Mój do pracy pojechał a mnie wzięło na boczuś podsmażony z majonezikiem, pomidorkiem i świeżą bułeczką:-D
dziś będę zamawiać kanape do pokoju , półki, i lampę i komodę już sie nie mogę doczekać. Jak kanapa przyjdzie to będziemy łóżeczko rozkładać zeby sobie stało w konicie i do łóżeczka bd musiała wszystko włożyć żeby miejsca mi nie brało:)
wczoraj coś wzięło mnie na pranie i prasowanie ubranek jedna tura jest już wyprasowana a druga się suszy i czeka na prasowanko:tak::tak:Zostało mi jeszcze pare rzeczy do kupienia ale jestem zadowolona że już najważniejsze jest za mną:)
22 lipca mam wizytę u gina i to bd już ostatnia wizyta w klinice mojej:-( bo kolejne to będą w szpitalu gdzie będę mieć poród i co 2 tyg. ;-);-):-)
Ależ się rozpisałam ze ho ho ho :szok::szok:
a Wy ? jak się czujecie?? jak wasze brzuszki?? maleństwa sie czują??

:-)Witajcie:-)
Ja już po śniadanku i zaraz będę czytać książkę:-) Troszkę relaksu z samego rana mi się należy:-)
Dziś mam w planie sama pomalować łazienkę na zielono:-)
Wiecie co chyba włączyło mi się wicie gniazda:-D
Ostatnio mam mega powera do sprzątania nic tylko chodziła bym ze szmatą bądź odkurzała. Odpuszczam sobie tylko okna. Niech tym zajmie się mój M:-)

Gaju cieszę się, że już wszystko ok i oby tak już zostało conajmniej do 38 tyg.

Korba gratuluje zdolniacho zdanego egzaminu:-)

Justynko może lepiej będzie jak się wybierzesz do lekarza powie Ci co możesz stosować podczas zatrucia pokarmowego. Współczuję strasznie bo mnie ostatnio męczą koszmarne zgagi i mam dość a co dopiero takie zatrucie....

Witam,
dziewczyny wy się nie wygłupiajcie z tymi skurczami!!
kerna dorodna dziewczynka, bravo :-)
z rana nic mi się nie chce choć jeszcze nie tak gorąco, jeszcze tylko dwa dni i znowu weekend. jadę na chrzest do takiego tyci maluszka, już się nie mogę doczekać
miłego dnia dziewuszki

Witam kawowo poranie i slonecznie :)
Korba - GRATKI !!!! lec i wracaj do nas :) bedziemy na Ciebie czekac !!!
Gaja - ale mnie wczoraj wystraszylas tymi skurczami .....
Justyna moze jednak zadzwon do lekarza z tym zatruciem i pij duzo wody zeby sie nie odwodnic !!
Mysia ja tez wpadlam w szal prania, prasowania i ukladania w szafie :)
PPPPPPPPPPPYYYYYYYYYYYYYYSSSSSSSSSSSSSSSSSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!
Wracaj do nas i to szybko !!!
Aguska ja Ci zazdroszcze tego powera do sprzatania !!!
Dziewczyny czy wam tez wejscie na schody to prawie wyprawa na Giewont ??? Jeju jak ja sie szybko mecze - strasznie mnie to wkurza !
Milego slonecznego dzioneczka i udanych wizyt !!!

pospałam sobie jeszcze godzinkę ale nic to nie dało, czuję się tak jakbym maraton przebiegła... na szczęście wymioty ustąpiły ale mdłości mam nadal n o i mam straszną zgagę (nie wiedziałam nawet że można mieć zgagę i mdłości jednocześnie:baffled:) zastanawiam się co ja wczoraj mogłam zjeść takiego i nie wiem jadłam to co wszyscy...

No nic i to jakoś przetrwam

Miłego dzionka brzuchatki :-)

Pysia Hop HOp!
Witam z ranka w nie najlepszym humorze, wlasnie zepsul mi sie moj expres do kawy:wściekła/y::wściekła/y:
Muszę się pochwalić ,że normalnie ciąża służy mojej edukacji :) Jako jedna z 3 osób z mojej grupy 20 osobowej zdałam egzamin końcowy i byłam jedną z 20 na cały obóz ,które zdały (było 80osób) normalnie przy czytaniu wyników urosłam jak nie wiem ,szczególnie że profesor jeszcze zaznaczył ,że jak sie chce to można tak jak nasza obozowa "matula"(tak mnie nazywali hehe). Kochane życze wam wszystkiego dobrego ,dotrwania do terminów i by Tosia nie musiała mi pisać ,że mam się stresować bo któraś rodzi :) Tulaski dla maluszków i mamuś no i trzymam kciuki za wizyty ! Kolorowych
A jakie potem dzidzi bedzie madre. Ja bedac w ciazy strasznie intensywnie uczylam sie jezyka niemieckiego. I powiem ci , ze moj synek tez lubi sie uczyc sam zaczal nauke czytania jak mial 4,5 roku, teraz mam spokoj bo czyta sobie sam bajeczki, niewspominajac juz o opanowaniu dwoch jezykow.
Witam kawowo poranie i slonecznie :)
Dziewczyny czy wam tez wejscie na schody to prawie wyprawa na Giewont ??? Jeju jak ja sie szybko mecze - strasznie mnie to wkurza !
Milego slonecznego dzioneczka i udanych wizyt !!!

Ja mieszkam na 3 pietrze - wiesz jaki to jest wyczyn wdrapac sie do domku???;-)

reklama
Dzień dobry :-)
Oj pospałabym jeszcze, ale dzisiaj postawił mnie na nogi budzik, bede dzisiaj kierowcą mamy, bo została na długo bez taty( ten działkę i domek urządza w zachodniopomorskim od wiosny)Ma większe zakupy do firmy i trzeba to przywieźć. A przy okazji ponoc porobimy jakieś osobiste zakupki.
Gaja, oj dobrze,że przeszło, ale coś długo trzymały Cię te skurcze.Może wizyta u lekarza wskazana?Odespij i dużo leż.

:-)
Dziś mam w planie sama pomalować łazienkę na zielono:-)
Wiecie co chyba włączyło mi się wicie gniazda:-D
Ostatnio mam mega powera do sprzątania nic tylko chodziła bym ze szmatą bądź odkurzała. Odpuszczam sobie tylko okna. Niech tym zajmie się mój M:-)
Agusska, może lepiej nie machaj tym wałkiem czy pędzlem tak wysoko...Chodzi o pracę z uniesionymi rękoma, to też może pobudzić macicę do kurczenia, podobnie jk mycie okien. Takie prace to tuż przed rozwiązaniem, gdy chcemy wywołać skurcze :-) Może jednak niech zrobi to małż ?Uważaj na siebie.
Ja jedynie asystuję przy malowaniu, rozkładam folie i naklejam taśmy na dole, wycieram drobne zacieki,płucze szmatki, hihihi.
Teraz jak widzisz dopadają nas już skurcze ćwiczebne mcicy, ale takie skurcze nieuspokojone mogą się rozkulć. Uważajmy terz na siebie, jeszcze czas na rodzenie ;-)

Justynka, doraźnie popijaj colę odgazowaną małymi łyczkami ale docelowo koniecznie idz do lekarza , latem czesciej zdarzaja sie zatrucia, chociazby lodami, koktajlami, deserami. Niewykluczona nawet salmonella, ona atakuje latem częściej. Oby żdna niedobra flora. Koniecznie lekarz. I mozesz jeszcze jakiś lakcid czy inny z paleczkami kwasu mlekowego,na obstrukcje bdb. Trzymaj się i uważaj na siebie.

Mysia, i ja wiję gniazdko, wszystko na raz chciałabym zrobić, dzisiaj czekam na łóżeczko i komdoę,materacyk i przewijak. Zamóiłam też lampy. Szał urządzania i szykowania wyprawki :-)
Pięknego dnia Mamusie :-)

Do góry