reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam was kochane mamusie.....;-)...właśnie piję kawkę....a pogoda nawet moze być-jest wiaterek i chmurek i czasami przebija się słoneczko.....
Asiek ja dostałam w szpitalu ale mój m musiał odkupić....więc to chyba zależy od poradni,lekarza itd....Czy cukrzyca szkodzi? najgorszy etap nie wykrycia cukrzycy jest w pierwszym trymestrze....a tak jak ty już 3 to nawet jak miałaś ciut wcześniej a badanie USG nic nie wykryło na 100% nic się nie dzieje twojej Lence-przecież miałaś robione połówkowe badania-prawda?....A skoki cukrów pod kontrolą nie grożą dzidziusiowi,bo wystarczy trochę ruchu i po kłopocie...wiadomo,że u mnie też plusem jest insulina która nie przechodzi przez łożysko więc nawet jak mam skoki cukrów to maleństwo pobiera tylko odrobinę zawyżonych cukrów....Zazwyczaj rodzą się duże dzieci,ale u mnie też może być podłoże genetycznie duże-mąż miał 4,300:szok:!!!. A czy zero słodyczy to ci powiem,że ja 3kostki czekolady mogę zjeść natomiast baton odpada( chyba,ze mam za niski cukier),ale kawałek ciasta jabłecznikoweo zjadłam i cukier git-wiec trzeba próbować kochana i wtedy będziesz wiedziała co ci podnosi cukier....bo mnie kawałek ciasta nie podnosi natomiast u ciebie moze podnieść,bo każdy organizm inaczej reaguje.....Głowa do góry i nie czytaj w necie o tym,bo ja przeżyłam horror!!!-i już nie czytam bo inaczej bym zwariowała....

reklama
tak wcześniej kupiłam 74 różowy białym futerkiem przy kapturze na suwak ale go zwróciłam bo za duży i dziś kupiłam ciemno różowy na zatrzaski z takim ptakiem przy boku, cuuudo, ale tak myślę, że w innym smyku był ten pierwszy w rozm.68 to by się przydał na drugą część zimy , więc może też go nabyć, bo cene korzystna, ale przecież trzeba jeszcze kupić coś polarkowego na wrzesień, hmmm trudny wybór.

i wygrali a jutro modły żeby Niemcy odpadli.
dobranoc dziewczynki

Monia, ten jasny był w moim Smyku w rozmiarze 68, ale wydawał mi się strasznie duży, no i nie tak ładny, a ten drugi ciemno różowy kupiłam od razu - nie mogłam się oprzeć. ;) Na drugą część zimy mam komplecik spodenki z kurteczką w rozmiarze 74 (po mojej siostrzenicy - czekał dobrych parę lat ;). Jak okaże się za duży, wtedy bedę się zastanawiać nad zakupem czegoś pośredniego.

oj moje kochane mamusie :)
tyle dajecie mi wsparcia.. i wiedzyno chyba bez Was nie dałabym rady :)

martwie sie ze tak późno wykryto mi tą cukrzyce- czy już zdążyło się to odbic na Lenie :(((
??

jednej rzeczy nie rozumiem, czy je będe musiała płacic za ten glukometr?? bo Gizelka musiała a dzieczyny z mojego 2 forum nie hmm...

i jeszcze jedno pytanko, czyli kalafior, brokuły zmniejszają poziom cukru we krwi tak??

ponoc świetnie ruch eliminuje cukier...

no i ponoc juz do końca zycia będe musiała uważać na słodkości :(((

Asiek, słyszałam, że w niektórych aptekach glukometr można kupić za 1 zł, jeśli masz recepty na paski. Jak chcesz, to podpytam moją siostrę, która jest przedstawicielem farmaceutycznym.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Skrzaciku faktycznie trudna decyzja..ale tak jak mówi Kalcha ja bym spróbowała na początku i wtedy byś wiedziała czy poradzisz sobie z bólem i funkcjonowaniem przy małej....a jak nie dasz radę to jak najbardziej butelka i to nie świadczy ,że jesteś złą matką-bo jak to słyszę to dostaję ataku złości:wściekła/y:-jak ktoś tak gada i myśli....Głowa do góry dodamy ci siły byś spróbowała.....;-)

Masz racje Dagna - nie mialabym serca :-) Ale wpasc mozesz - zrobie cos do jedzonka i picia, np. wode z cytryna, lodem i swieza mieta - dzis dostalam od mamy z ogrodka.

Jak zapraszasz na jedzenie, to ja zawsze... ;-)

Dagna , ja też mam termin na 26 września. :)

Coraz więcej nas. Obyśmy dotrwały ;-)

Skrzaciku faktycznie trudna decyzja..ale tak jak mówi Kalcha ja bym spróbowała na początku i wtedy byś wiedziała czy poradzisz sobie z bólem i funkcjonowaniem przy małej....a jak nie dasz radę to jak najbardziej butelka i to nie świadczy ,że jesteś złą matką-bo jak to słyszę to dostaję ataku złości:wściekła/y:-jak ktoś tak gada i myśli....Głowa do góry dodamy ci siły byś spróbowała.....;-)

Zgadzam się w 100%.

Ritka - fajnie, że się wreszcie odezwałaś! I, że z tymi cukrami jest OK.

Miałam dzisiaj okropny sen - śniło mi się, że jakiś facet wpadł do domu z pistoletem i chciał nas wszystkich pozabijać, w domu byłam ja z brzuchem + jakiś nieznane mi dziecko + jakiś młody królewicz, który był głównym przedmiotem ataku mordercy. Tak się bałam, że aż się obudziłam a mała tak skakała w brzuchu, że myślałam, że z niego wyskoczy i ucieknie. A mojemu B kilka dni temu śniło się, że umówiłam się na randkę z jakimś moim byłym a on został z córką w domu i był wkurzony na mnie przez cały dzień, w dodatku nie mógł już usnąć ;-)

cześć dziewczynki :-)
wpadam dac Pysi w tyłek :-) oj Kobito, nie wygłupiaj się i wracaj do nas!!!!
Asiek, widzisz, że to forum jest lepsze niż sterta poradników :-) trzymaj się
ale u nas senny dzień.. już posprzątałam i nie mam patentu na resztę dnia.. tzn do 16-tej, bo potem mam latanie... taka wiedźma jak ja powinna mieć miotłę, ale mnie jeszcze nie przyznali.. :-)
ponudze się, zagram w literaki... swoją drogą... czy któraś z Was gra czasem? super rozrywka.. takie skrable online.. :-)
dobrego dnia

kochane dziewczynki juz zaczynam byc nudna bo ciagle wam dziekuje ale naprawde duuuuzo mi dajecie :)

ja tak na szybkiego, byłam właśnie u rodzinnego lekarza i dał mi on skierowanie do diabetologa, nawet zadzwoniła do tej babki i powiedziała o mnie i poprosiła żeby mnie dizs przyjeła wiec zaraz jade :)))

co do usg to ja mam robione co wizyte i nic do tej pory nie wyszło... generalnie bardzo ufam swojej lekarce i jestem z niej zadowolona wiec....

bardzo przepraszam ze pisze tylko o sobie- obiecuje poprawe :)) ale teraz juz zmykam do lekarza :)

moje dobre duszyczki :)) pappa

czec Dziewczyny!

u mnie tez caly czas pochmurno!poza tym brzuszek mi sie stawia coraz caesciej i bardzo mnie to martwi!mialam miec wizyte dopiero za 3 tygodnie ale umowilam sie dodatkowo na jutro...moze wariuje?najgorzej jest w nocy, albo przy naglej zmianie pozycji, tzn. jak dlugo leze a potem wstaje, albo jak mi sie chce siusiu...ale czasami zdarza sie tak bez niczego i cos mi sie wydaje, ze te skurcze sa dluzsze i sliniejsze, albo ja bardziej przewrazliwiona?
Gaja, TY chyba wspominalas , ze Ci sie brzuszek stawia?jak to jest?bierzesz nospe?ja wzielam wczoraj 2 i na noc 2, ale bardzo mi sie potem w glowie krecilo, jak wstawalam do toalety to szlam po scianach...no coz, zobaczymy jutro co mi lekarz powie

Skrzat - sprobuj jak pisaly dziewczyny, ale nic na sile!jest mnostwo zdrowych i szczcesliwych dzieci karmionych na butelce (sama jestem przykladem) i maja sie one duzo lepiej niz, te ktore maja wiecznie nieszczesliwe, skwaszone matki!nawet jak nie bedziesz karmic piersia, nadrobisz to dzidziusiowi miloscia:)

milego dnia Dziewczynki:)

Witam!
Wlasnei kakwe koncze i zbieramy sie na zakupy wieksze,musze corce kupic sandalki i moze maluszkowi cos kupie:)skarpetek nie mam wiec pewnei sie zaopatrze dzisaj w skarpetki i moze cos mi jeszcze wpadnie w oko:)
Milego dnia!

reklama
Do góry