reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

MAŁAPRALINKA nie koniecznie słodkie to na dziewczynke ,u mnie się nie sprawdziło ,bo ja jadłam cipsy solone ,zjadłam ich tony i urodziła się Oliwka a jak jadłam czekolade z orzechami ,musiałam codziennie zjeść tabliczke to urodził się Bartek

reklama
dziewczyny a słyszałyscie o tym nowym teście co w 7 tygodniu juz wykryje jaką nasze dziecko w brzuszku ma płeć? co wy na to? co o tym sadzicie?:-)

A to nie ma co sie nastawiac i tak nigdy...
Moj mezulek juz mowi ze wysypke mam na dziewczynke:-D

Znajomi nie chcieli znac plci.
Learz niby przypadkim sie wygadal ze dziewczynka...
No i nastawili sie..
A tu ZONK bo urodzil sie chlopiec

dziewczyny a słyszałyscie o tym nowym teście co w 7 tygodniu juz wykryje jaką nasze dziecko w brzuszku ma płeć? co wy na to? co o tym sadzicie?:-)

Ja kupowałam teśt sikany i tam pisało że wykrywa ciąze 6 dniową u mnie nie wykrył dopiero pare dni póżniej kupiłam test płytkowy i wyszła bladziutka kreska a kolejna już bardzo widoczna.

Dziewczyny wysłałam zaproszenia na zamknięty..kto nie dostał to zgłaszać się proszę bo dużo Was jest:tak::szok:
do mnie też nie dotarło:-(

Karolinka ja też mam ochotę na naleśniki, tylko, że zamiast nuteli z wiśniami, które zaprawiałam jesienią;-);-)
a poza tym- kwaśne mi się chce!!!!!!!!!!!!!Moja Babcia robi taki genialny barszcz biały z kwaskowatym posmakiem..oj rety jak mi się go zachciało;-)

Ja dziś mniej padnięta, ale chyba ciśnienie się bardziej unormowało...:tak:życzę miłego popołudnia

Malapralinko to lekarz potwierdzil poprzez usg, ze to dziewczynka a potem urodzil sie chlopiec? Myslalam, ze te wspolczesne usg sa nieomylne :-)
Co do pytania Karoliny84 o test wykrywajacy plec dziecka to uwazam, ze to mocno kontrowersyjne.. bo co jesli przez to jacys desperaci usuwaliby ciąże tylko dlatego, ze to nie bedzie wymazona corcia, tylko chlopiec? Mysle, ze takie testy nie przejda w Polsce.

To bylo ponad 10 lat wstecz..
ale to na takiej zasadzie ze lekarz wiedzial ze nie chca wiedziec i niby sie przypadkowo wygadal, a jak sie okazalo potem palnal bez sensu, tak poprostu, a nie to ze na usg bylo widac...

Ja niby jak kazda kobieta chcialabym miec poprostu dzidzie, nie wazne czy chlopiec czy dziewczynka, wazne zeby bylo;-)
Kazdy jednak po cichu ma jakies swoje pragnienia... Nie wyobrazam sobi jednak 9 miesiecy niepewnosci, niewiedzy. Jknajszybciej chcialabym wiedziec...
Ja tu juz sie wizyty u lekarza doczekac nie moge az mi bedzie w stanie wiecej cos powiedziec..

A to widze mama z duzym doswiadczeniem :-) U mnie to pierwsza dzidzia.. Dwa razy bylam juz u gina i ostatnio slyszlam juz bijace serduszko - niesamowite doswiadczenie :-)
Co do plci to mi w sumie tez jest wszystko jedno.. naprawde :-) Jednak masz racje, ze mimo wszystko fajnie jest wiedziec wczesniej i przyzwyczaic sie juz do mysli. Byc moze za miesiac podczas kolejnego usg - lekarz powie mi juz, czy to boy czy girl ... chociaz nie wiem, czy nie bedzie jeszcze za wczesnie.

reklama
A u mnie jakos tak na razie bez mdlosci i zachcianek sie obchodzi:-) Dobrze bo i tak do filigranowych nie naleze:-D Zauwazylam ze denerwuja mnie rozne dzwieki, przede wszystkim telewizor, a jak leca reklamy to wariacji dostaje jak pilota pod reka nie ma zeby sciszyc:wściekła/y: Buziaki dla mamusiek ;-)

Do góry