reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Kurcze u mnie niby chmury naszły, ale dalej skwar.
Byłam w aptece i na małych zakupach i ledwo do domu sie doczłapałam.Obiad przygotowałam myślałam,że padnę brzuch mnie boli,napina się co chwilę.
Poleżałam w cieniu, ale jakoś mi niewygodnie w każdej pozycji i tchu brakuje.
Przydałaby się maska tlenowa bo zaraz ducha wyzione.
Mała znowu ma czkawkę.

reklama
Uff wreszcie wróciłam z zakupów w sumie tylko z auta do sklepu do auta do sklepu itd ale i tak mnie to wykończyło upał że hej.

beniaminka właśnie w zabrzu mają takie terminy, cukier mierzyć mierze bo glukometr z paskami sprezentowała mi ciocia :) Co do dietki to staram się jeść mądrze nie jest tak źle z tym cukrem tymbardziej że jakoś w taki upał nie mam w ogóle ochoty na jedzonko więc równocześnie jem mniej i inaczej.

Chyba mojej malutkiej dziś też gorąco bo jakoś mało aktywna oszczędza pewnie siły na wieczór ja też odpocznę trochę i wezmę się za obiadek może. Dziś bez kombinowania spagetti.

Ja już zrobiłam zupę i teraz zabieram się za jakieś porządki, czeka mnie jeszcze prasowanie - ale jakoś ciężko mi się do jednego i do drugiego zabrać, nie mam dzisiaj siły i weny.

Onionek - ja też bym powtórzyła na wszelki wypadek badanie. Ja też tak kiedyś miałam, że miałam cholernie zły wynik, a jak powtórzyłam następnego dnia to był w porządku - jeszcze przed ciążą.
Cieszę się, że fryzura się udała - na pewno ślicznie wyglądasz!

Małgoś - ja też z tych, co się często nudzą i zmieniają wiele rzeczy, ale ja się tak do Twojego avatara i suwaczka przyzwyczaiłam, że teraz nie mogę ;-)Jak czytałam Twoje posty, to od razu widziałam Twoją twarz i tak jakoś inaczej było, ale rozumiem - przyzwyczaję się!

Witam porannie,znikam na pare dni,wczoraj wieczorem na moich rekach zmarl kuzyn.Musze dojsc do siebie,nie martwcie sie o mnie.Zycze wam spokojnego tygodnia i samych dobrych wiesci.
przykro mi bardzo
[*]:-:)-(

U nas upał straszny mimo chmur........ czuje sie dziś spuchnięta jak balon nic tylko leżec odwołałam dziś wizytę koleżanki bo sil nie mam na odwiedziny:confused:

witam Was :-) u nas tez duchota straszna...
Trixi, moje wyrazy współczucia
Beniaminko, wielkie gratulacje dla Syna no i oczywiście dla Mamusi :-) i teraz kciuki za to żeby dostał się na wybraną uczelnię ..
do mnie przychodzi syn kuzynki M, bo ma wakacje.. teraz idzie do 1 klasy, więc jest wesoło... dzwoniłam dziś do szkoły rodzenia, bo sobie pomyślałam, ze może warto.. Pani mnie poinformowała, ze moge się zapisać na sierpień... koszt u nas to 150 zł, więc pewnie się skuszę... ale zobaczymy... jeszcze mam czas na zastanowienie.. :-)
Miłego dnia Skarbki

Dagna masz racje ze jak sie widzi buzie to inaczej sie odbiera posty ale w pracy na kompie nie mam swoich zdjec a w domku jak zasiade do lapka to zapominam zmienic..moze cos wymysle dzisiaj:) ps. ja sama jak patrze na swoj awatar to mi dziwnie bez zdjecia heh.

calineczka27 ja dzisiaj tez jakas do d... jestem..duszno mi i wogole bez sil.

Dagna masz racje ze jak sie widzi buzie to inaczej sie odbiera posty ale w pracy na kompie nie mam swoich zdjec a w domku jak zasiade do lapka to zapominam zmienic..moze cos wymysle dzisiaj:) ps. ja sama jak patrze na swoj awatar to mi dziwnie bez zdjecia heh.

No właśnie. W dodatku ja mam zawsze rację ;-)

Koniec! Tym razem już naprawdę idę, bo w życiu się z niczym, nie wyrobię. W dodatku przez ten upał głowa mnie boli i mam jakoś dość! Miłego dnia dziewczyny!

u Was upal, a u nas ciezko i pochmurnie...tak zle i tak niedobrze...czlowiekowi nie da sie dogodzic:)a co dopiero czlowiekowi w ciazy...:)
ale ja po dwoch dniach siedzenia w domu juz mam dosc...wiec w ramach aktywnosci ide na spacer do parku...tylko zeby sie nie rozpadalo!!!!!!

a zapomnialam!!!Skrzat - bardzo fajna ta piosenka:)

i jeszcze jedno!co myslicie o magnezie z wapnem - bowiem ja taki zakupilam!napisane jest tam, ze odpowiedni dla kobiet w ciazy...?ale wczesniej sie z tym nie spotkalam?w koncu wapna nam tez teraz wiecej trzeba, prawda?no i orientujecie sie czy wapn albo magnez mozna przedawkowac?

wlasnie przeczytalam na swoim suwaczku, ze dziecko na tym etapie cwiczy ssanie kciuka:)a moj akrobata, na usg w ostatnia niedziele, cwiczyl wkladanie stopy do ucha:)maly specjalista:)))tylko jak ja mam sie w ten sposob polapac, gdzie noga a gdzie reka?roznicy miedzy glowa a dupka tez nie zauwazam, niestety...;)

Ostatnia edycja:
Witam sie i ja!
U nas tez gorac i duchota , a ja dodatkowo mam katar sienny i juz normalnie wymiekam.

Trixi kochana trzymaj sie , bardzo Ci i Twojej rodzinie współczuje:-(

Onionku, nie ma co sie martwic na zapas, ja tez mialam białko w moczu i liczne bakterie. A na nastepnym badaniu miodzio z moczem. Powtórz wyniki i zobaczysz ze bedzie git.

Ja dzis tez zupka krupniczek na zołądkach, poczekalam az wystygnie i wszamałam, potem zagryzlam lodem w czekoladzie:-D

reklama
alcia ja piosenki nie dodawałam to chyba pysia. Ani magnezu ani wapnia zbytnio przedawkować nie można bo jest wydalany z organizmu ale słyszałam że po magnezie to można mieć lekką biegunke. Wapń bierz bo sie przydaje i ja też mam zapisany Ostercal takie skondensowane wapno 2x w tyg mam brać a magnez 2xdziennie.

Do góry