reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Beniaminka ja zrobiłam takie malusie....,że jak zjem jednego to nie podnosi mi to cukru....i zrobiłam też sobie takie ala gółąbki-pulpety gotowane ....a mięsko kupiłam z szynki i samo chude....Nie wszystko wolno jeść....ale gołąbki są gotowane a nie smażone....poza tym trzeba mieć granicę jedzenia....ja np.zjadłam kiedyś jogurt z jogobelli i po 2h cukier 180:szok:,a zjem np. gołąbka z jedna kromkąś ciemnego chleba cukier 98:tak:....także trzeba widzieć i próbować co można....
Jak byłam w szpitalu w Poznaniu to na obiad dla słodkich mam była min.smażona ryba w panierce....-to ustala dietetyk i diabetolog a cukier miałam w normie...natomiast jak zjem duszoną karkówkę to cukier 130.....

reklama
Ojj bidulki z tym cukrem jesteście. ja dzisiaj miałam robiony test po 50g gluzkozy i wynik 115 także luzik na szczęście. Co do gołąbków to dostałam przez Was weny i po pracy lecę po kapustę i zabieram się za przygotowanie. Niektórzy przesmażają mięsko przed duszeniem-ja daję surowe i je jedynie duszę:tak:

Dziewczyny! Właśnie odebrałam wynik krzywej cukrowej! No i jestem w szoku!:szok: Czy to cukrzyca?

Na czczo 92
po 1 godz. - 210
po 2 godz. - 172

Zaraz się rozbeczę!!!! Czy to jest groźne dla mnie czy dla dziecka? Wizytę mam dopiero po jutrze!

Oj Gizelko bidulka z ciebie...
Ja znalazłam sobie idealne miejsce na te upały.
Pod drzewem w cieniu łózko dmuchane do tego podusia i kocyk bo wiaterek zawiewa.
Nawet udało mi się zasnąć, ale mnie obudziło wołanie listonosza hihi zrobiłam obiadek pojadłam więc idę spróbuje zasnąć 2 raz.
Moja mała znów miała czkawkę.
Ma ją z kilka razy na dobę a położna mówiła,że jak dziecko ma już czkawkę to jak się urodzi to tez często będzie miało.
Mój młodszy synek miał identycznie w brzuszku non stop czkawa a jak się urodził starczyło wejść wózkiem z ciepłego w zimne lub na odwrót czy rozebrać go do kąpania czy zmiany pieluchy już miał czkawe.
Potem mu samo przeszło.

Ritka raczej i ciebie czeka dietka i wizyta w poradni dla słodkich mam.
Normy są mniej więcej takie przy 75 g glukozy:
na czczo < 95
po 2 h < 140
U ciebie to zdebko więcej więc nie za dobrze...
Ale zwróć uwagę na to czy nie jadłaś wczoraj dużo słodyczy i czy ostatni posiłek był 12 godzin przed pobraniem krwi.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam brzuchatki:-)
Ja dla zabicia czasu i myśli poczytałam sobie wpisy lipcówek z okresu majowego i co druga ma tam skurcze, skróconą szyjkę i na dzień dzisiejszy szykują się do porodów w terminie:-):-):-)Bardzo pocieszające, trzeba być dobrych myśli że u nas też tak będzie. Dziś mam wizyte u gina i zobaczymy czy szyjka od ostatniej wizyty się zmieniła:baffled: Trzymajcie kciuki za synka i moją wizytę.
GŁOWY DO GÓRY WRZEŚNIÓWKI:-):-):-)

Agim kcuki zacisniete:-):-)

witam forumowiczki:-)noc minela w miare tzn mloda spala jak zabita a ja czuwalam jak glupia w sumie nie wiem czemu temperatura spadla i bylo oki,czasami ten kaszel ja budzil,rano bylismy u naszej pani doktor i powiedziala ze poobserwujemy ja jeszcze dwa dni i wtedy podejmie decyzje o podaniu antybiotyku,niunka troszke goraczkuje ale jest oki:-)ale u nas dzis upal az sie boje wychodzic,poki co siedzimy w domku z niunia tzn ja siedze na bb a mala przyklada sie do drzemki:-)kurcze jak ja sie ciesze ze znalazlam takie fajne forum:-) pozdrawiam serdecznie;-)

agata ciesze sie, ze u Was prawie ok. Oby obyło sie bez antybityku

cześć dziewczyny!!!!!!!!!!
aż mi głupio że nie mam czasu czytać co u was, dzisiaj mam wolny wieczór obiecuję, ze nadrobię zaległości i i odpiszę każdej!!!!!
Wczoraj miała bardzo trudny dzień mój 7 letni synek złamał lewą rączkę w nadgarstku i ponad 3 godziny siedziałam na poczekalni aż założą mu gips...no i teraz pomęczymy się 4 tygodnie, miałam okropnego doła bo pełna poczekalnia dorosłych ludzi i nikt nas nie przepuścił....no ale co ja sobie wyobrażałam....

widzę, ze u was też sporo się dzieję bardzo mnie ciekawi co u której, jakie zmiany więc poczytam was bardzo chętnie:tak::tak::tak:

mój B. planuje wakacje od piatku bo taka pogoda taka super, że szkoda przepuścić:-D tylko muszę w czwartek na wizycie dostać pozwolenie od ginki i nad morze jadę !!!!! ale się cieszę:-D

oj biedny synus, bedzie sie meczył w taki upał:dry: i w dodatku wakacje. Ale nad morzem pewnie bedzie mu lepiej. Życze samych dobrych wiesci na czwatrkowej wizycie, a potem udanych wakacji:-)

Wiekszosc z Was juz po badaniu krzywej, a mnie dopiero to czeka. Pewnie dzisiaj dostane skierowanie.
Trzymajcie kciuki, bo na 18 mam dzisiaj wizyte. Tyle piszecie o tych szyjkach, ciekawe co bedzie u mnie. Juz mnie strach ogarnia:-(

Dziekuje dziewczyny za odpwoiedz na moje pytanie co do porodu :) zreszta macie racje jeszcze nie czas na te przemyslenia, olcia nie sadze zeby tu ktokolwiek mnie pytal o zdanie, ale jutro mam wizyte to sama zapytam :) u nas goraco jak w d...e nie da sie wytrzymac, a ja mam ochote na babnana wiec lece do sklepu mam nadzieje ze nie padne pod jakims krzakiem hehe

Teraz siadam na net na allegro i zamawiam majtki porodowe biustonosz do karmeinia itp :) milego popoldunia dziewczynki!

Dziewczyny! Właśnie odebrałam wynik krzywej cukrowej! No i jestem w szoku!:szok: Czy to cukrzyca?

Na czczo 92
po 1 godz. - 210
po 2 godz. - 172

Zaraz się rozbeczę!!!! Czy to jest groźne dla mnie czy dla dziecka? Wizytę mam dopiero po jutrze!
Czy to cukrzyca, to jeszcze niewiwdomo. Mnie opisali jako cukrzyca ciążowa, a wyniki miałam podobne. Po 50 gr glukozy miałam - 230 !Ale juz po 75 mg mialam po 1h -176 a po 2 h 151. Z tym,że przed 75 glukozy juz zrobilam 12 h przerwy na czczo. A przed 50 zadnej i objadalam sie budyniem caly wieczor przed. Ale ponoc zeby bylo wiarygodnie, nie nalezy poscic tylko wlasnie isc tak z normalnego jedzenia na drugi dzien na czczo. Tak jak Ty dzisiaj.Na czczo tez masz sporo, ale zobaczysz kilka dni diety i bedzie Ok .
Mysle, ze moge powiedziec witaj w klubie i nie łam się Kochana, nie takie to straszne, ja juz widze plusy tej diety. Serio :-)
U mnie zakonczylo sie tak, ze ja lekarz moj ginekolog- zobaczyl moje pomiary i dietke jaką stosuję, ze ladnie trzymam miary, to nie wyslala mnie do diabetolog, powiedzial ze super sobie radze, ale ostatnio ze zbyt radykalnie i ze chydne za bardzo, wiec juz teraz wracam do jedzonka prawie normalnego, ale bez macznych i jest Ok . Nie bedzie zle, nie jestes sama. jak widzisz kilka nas tutaj stosuje dietki i żyjemy zdrowo, i maluszkowi nic nie grozi jak n9ie przesadzamy z jedzeniem. Badz spokojna, lekarze nad tym panują.
Te zaburzenia cukru wystepuja w II i III trymestrze kiedy pojawia sie hormon lozyskowy i on to wlasnie hamuje, zakłóca pracde trzustki- wydzielanie odpowiedniej ilosci insuliny, ale to mija po urodzeniu, chyba tylko 1% jak nie pilnuje sie to ma cukrzyce na stałe. I fakt, ze....troche to swiadczy tez o tym, ze prawdopodobnie za kilka, kilkanascie lat mozemy zachorowac na prawdziwa cukrzyce typu II, bo widac mamy predyspozycje, ale to tez nie pewnik.
Glowa do góry, nie bedziesz z tym sama, a dietka jest calkiem, calkiem znosna :-)

Beniaminka ja zrobiłam takie malusie....,że jak zjem jednego to nie podnosi mi to cukru....i zrobiłam też sobie takie ala gółąbki-pulpety gotowane ....a mięsko kupiłam z szynki i samo chude....Nie wszystko wolno jeść....ale gołąbki są gotowane a nie smażone....poza tym trzeba mieć granicę jedzenia....ja np.zjadłam kiedyś jogurt z jogobelli i po 2h cukier 180:szok:,a zjem np. gołąbka z jedna kromkąś ciemnego chleba cukier 98:tak:....także trzeba widzieć i próbować co można....
Jak byłam w szpitalu w Poznaniu to na obiad dla słodkich mam była min.smażona ryba w panierce....-to ustala dietetyk i diabetolog a cukier miałam w normie...natomiast jak zjem duszoną karkówkę to cukier 130.....
Aha Gizelko, czyli mowisz, ze jak chude mięcho w golabkach i poddusze czy ugotuje to Ok? To ja sprobuje z tymi gołąbkami, a co...tez mam smaka, ze ho, ho :-D
Smażoną rybkę też już jadłam na wyjezdzie i bylo Ok, to fakt, ze czasem male nic podniesie cukier- mnie np nieslodkie musli na mleku...a wydawaloby sie, ze powinno byc Ok. Czyli dalej sie uczę :-) Dziękuję!

Ja juz dzis po wizycie usg nie mialam badanka w porzadku, schudlam 0,5 kg. KTG tez super.

Dla mam w Niemczech w Rossmannie jest taka akcja dla przyszlych mam , mozna sie zameldowac i dostanie sie pakiet powitalny , potem pakiet dla dzidziusia i przez dwa lata probki kosmetykow i jedzonka
4 x do roku czasopismo ( mamy w Polsce musza sprawdzic pewnie tez jest cos takiego)
Podaje adres www.rossmann-babywelt.de a po urodzeniu mozna sie zameldowac tez www.mueller-drogerie.at i ta sama akcja. One sa bezplatne . Ja po urodzeniu synka bylam zameldowana w dm i otrzymalam mnostwo prezentow, sliniaczkow, talerzykow, lyzeczek, sloiczkow z jedzonkiem , tak wiec warto sie tam zaciagnac.:-)

reklama
czesc Wrzesniowki... jejeu jak goraco...... rozplywam sie jutro ostsani dzien w pracy i slodkie leniuchowanie w ogrodzie w cieniu!!! juz sie nie moge doczekac :)) aha kupilismy wozeczek dla babblow:) jestem mega zadowolona bo to implast spider mimo ze spory ma wszystko czego w wozku szuklam

pozdrawiam mamusie i brzusie

Do góry